Opinii

Oprisan dribleaza logica!

Cristi Irimia
7 feb 2008 1387 vizualizări
Am trait s-o vedem si pe asta! In Romania anului 2008 un ziar a ajuns sa fie avocatul uneia din partile implicate intr-un proces aflat pe rolul instantei . Tulburator inceput de drept la replica trimis de Marian Oprisan cotidianului nostru, dupa ce Ziarul de Vranea a prezentat modul in care procurorii Directiei Nationale Anticoruptie au motivat recursul formulat in Dosarul coruptiei .Asadar, baronul a considerat ca sintem avocatii DNA daca am relatat dintr-un dosar PUBLIC argumentele prin care procurorii incearca sa cistige recursul de la Tribunalul Vrancea.

Cind Ziarul de Vrancea a prezentat, anul trecut, motivatiile prin care avocatul Ion Bratu, care-l reprezinta pe Valeriu Iacob in proces, a reusit sa intoarca dosarul in "barca" procurorilor, baronul nu s-a mai ofuscat"¦ ca doar decizia instantei i-a convenit si lui. Atunci, Ziarul de Vrancea nu a mai incalcat Codul deontologic, insa acum, in logica strimba a sefului CJ, sintem de condamnat.


Ziarul de Vrancea n-a sustinut in nici un moment care din argumentele de la dosar, ale DNA sau ale inculpatului Valeriu Iacob, prin aparatorul sau ales, sint cele legale si temeinice in aceasta batalie juridica. Nu am facut decit sa le prezentam, pentru ca opinia publica sa le cunoasca. In nici un moment cotidianul nostru n-a dat dreptate uneia din parti si nici nu i-a pus eticheta de vinovat lui Oprisan sau celorlalti cinci inculpati din dosar. Acest lucru il va determina justitia, in situatia in care mecanismele sale de functionare vor fi folosite la maximum si"¦ la timp. Pentru ca, sa nu uitam, in 15 termene desfasurate la instanta de fond, s-au audiat doar doi inculpati si, evident, nici un martor. Am avut parte, asadar, de mai multe incercari reusite de tergiversare ale dosarului si nu mai este un secret ca atunci cind amini sa te judeci ti-e teama de ceva.


"Ziarul portocaliu local (n. r. "" Ziarul de Vrancea) nu-sI poate stapini pornirile navalnice si incearca sa se substituie instantelor judecatoresti din Vrancea", mai spune presedintele CJ in epistola sa plina de patos. Care sint frazele prin care Ziarul de Vrancea face lucrul invocat de Oprisan? Baronul nu face precizari concrete ci, in stilu-I caracteristic, bate cimpii nemultumit probabil de faptul ca Ziarul de Vrancea a prezentat argumentele procurorilor DNA in "ËœDosarul coruptiei". Pesemne le-ar fi dorit secrete, ca sa poata "inota" in voie la proces si apoi in lumina reflectoarelor, dind declaratii de genul: "Procurorii sint niste prosti!". Cuprins de un avint revolutionar absolut de inteles cita vreme nu-I convin articolele in care imaginea sa nu este perfecta, Oprisan "uita" sa dea exemplu macar o singura fraza prin care sa dovedeasca ingerinta ziarului nostru in actul de justitie si substituirea Ziarului de Vrancea instantelor judecatoresti din judet. Pina la urma de cine se teme Oprisan? De magistratii locali care ar putea fi influentati de mass-media? Are informatii ca instantele locale nu sint destul de puternice pentru a judeca spetele sale? De ce nu stramuta procesele pe care le are in Vrancea, atunci? Raspunsul e simplu: lui Oprisan iI place sa fie ofensiv, indiferent de logica sau non-sensul atacului sau, doar-doar va pune presiune, astfel incit sa obtina ceea ce doreste.


Marian Oprisan isi incheie "apoteotic" comunicatul de presa si anunta pompos ca "voi recurge la toate masurile pe care legislatia le pune la dispozitie pentru ca astfel de actiuni abuzive sa nu se mai repete, iar institutiile de drept ale statului sa-si poata desfasura activitatea in conditii optime fara ca vreun amestec extern sa le tulbure lucrul". In esenta, nu a facut si nu face decit sa-si piarda timpul dind, indirect, lectii de jurnalism, in loc sa-si menajeze sanatatea, sa-si economiseasca orele pina la proces sau sa-si exercite prerogativele de sef al CJ Vrancea si pina la prinz, nu doar dupa orele 13.00. Sa nu uite ca s-a mai plins Consiliului Superior al Magistraturii ca Ziarul de Vrancea si alti politicieni locali influenteaza justitia din Vrancea in procesele sale si CSM i-a raspuns ca nu a descoperit ingerinte in actul de justitie in masura sa influenteze instantele locale.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.