Opinii

Nevolnicii de la PSD

Ion Cristoiu
1 nov 2007 641 vizualizări
La lansarea candidatilor PSD pentru europarlamentare, răspunzănd invitatiei mai mult decăt ciudate din partea lui Mircea Geoană, Traian Băsescu a tinut un discurs în care si-a permis să-l atace pe Ion Iliescu, ridicănd în slăvi asa-zisa grupare reformistă din partid. Dacă PSD se reformează sau nu, dacă în PSD trebuie să mai fie sau nu Ion Iliescu nu e din punct de vedere constitutional, treaba presedintelui.

Că presedintele si-a permis să incalce din nou Constitutia amestecandu-se in viata internă a unui partid nu ne miră. A devenit deja o obisnuintă bătuta pe care o joacă Traian Băsescu pe Constitutie. si nu deoarece si-ar fi propus, cum il acuză adversarii, să se impună ca un Lukasenko al Romaniei, ci pentru că domnia sa e astfel educat de la scoala de cadeti din anii socialismului incit să nu inteleagă statul de drept. Sunt oameni care se nasc fără un anume organ. Traian Băescu s-a născut, din punct de vedere educativ, fără organul numit constiinta statului de drept. Dovedind incă o dată că impulsurile autoritariste antidemocrate tin aproape exclusiv de personalitatea politicianului si nu de imprejurări.


Ne miră, in schimb, reactia liderilor PSD in frunte cu Mircea Geoană. Amestecul public brutal al presedintelui in viata PSD nu e o noutate. A mai făcut-o de mai multe ori pană acum, invocand pretextul, splendid in aberatia sa, că are dreptul la opinie ca orice cetătean. Noutatea o constituie faptul că Traian Băsescu a intervenit in viata internă a PSD la o reuniune a PSD, in prezenta liderilor acestui partid. Cand Traian Băsescu si-a dat cu părerea despre cine sunt Buni si cine sunt Răi ,intr-un interviu in direct, ne-am fi asteptat la o reactie extrem de dură a conducerii PSD. Fie printr-un Comunicat al Conducerii, fie printr-o interventie, telefonică la postul TV respectiv in timp ce Traian Băsescu isi expunea opinia.


N-avem cunostintă de o astfel de reactie. Să zicem insă că, in cazul dialogurilor televizate ale presedintelui, liderii PSD, marcati de un deosebit simt al politetii, n-au vrut să facă scandal intervenind prin telefon sau măcar cerand postului respectiv să poată interveni.


La Romexpo, Traian Băsescu a intervenit brutal in viata PSD in prezenta liderilor PSD si a unei săli pline pană la refuz cu militanti PSD. Atacarea lui Ion Iliescu, presedintele de onoare al partidului, indicatiile de a se reforma date partidului, reclamau o interventie fermă din partea lui Mircea Geoană sau, admitand că presedintele PSD era paralizat de surpriză, a cuiva din sală.


O cerea deopotrivă:


1) Mitocănia fără margini a unui personaj pe care il inviti la tine acasă, la masă, si el isi face tatăl bosorog, nevasta, curvă, iar pe tine, netot, pentru că ai scaune in loc de fotolii.


2) încălcarea gravă a Constitutiei prin amestecul brutal in viata unui partid de pe scena politică a tării.


Spre uluirea electoratului PSD, nici Mircea Geoană, nici un alt lider, nici sala de la Romexpo, nu l-a pus la punct pe Traian Băsescu.


S-au găsit multe explicatii acestei ciudătenii. Una dintre ele vorbea chiar de un tirg intre Mircea Geoană si Traian Băsescu. Ar fi simplu dacă aceasta ar fi explicatia. Din nenorocire, ea e alta. Ea trimite la incpacitatea liderilor PSD de a face fată unor situatii neprăvăzute. Dovadă că mai sint inci nevolnici intr-ale politichiei dambovitene.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.