Evenimente speciale

VIDEO & FOTO | Cum a fost la Festivalul Naţional al Datinilor şi al Obiceiurilor de Iarnă de la Focșani

Ziarul de Vrancea
20 dec 2022 1296 vizualizări

Sâmbătă, 17 decembrie 2022, la Sala Balada din Focșani a avut loc Festivalul Naţional al Datinilor şi al Obiceiurilor de Iarnă, ediția a XXI-a. Festivalul este organizat anual, în luna decembrie, de Centrul Cultural Vrancea, în parteneriat cu Ansamblul Folcloric „Țara Vrancei”, sub egida Consiliul Județean Vrancea.

În deschiderea concursului, ansamblurile folclorice au prezentat o paradă în centrul orașului Focșani, marcând frumusețea costumelor populare ale concurenților. Astfel, înainte de spectacolul din sala Ansamblului Folcloric Ţara Vrancei, care a durat câteva ore, colindători din Argeș, Bacău, Botoșani, Maramureș, Neamț, Suceava, Vrancea și Raionul Dubăsari – Republica Moldova au animat străzile Focșaniului, într-o paradă a costumelor tradiţionale specifice sărbătorilor de iarnă, spre bucuria miilor de localnici care s-au oprit să le admire. Mulţi dintre cetăţeni s-au fotografiat cu colindătorii. Spectaculoşi au fost „Urşii de la Asău", Bacău, vestiţi în ţară şi în lume.

Capre, urși, irozi și mascați au defilat prin Focșani, unde s-a desfășurat Festivalul Național al Datinilor și Obiceiurilor de Iarnă. Ansambluri și cete de colindători din toată Moldova, dar și din Maramureș, Argeș și chiar din Republica Moldova și-au dat întâlnire în oraşul Unirii, unde au prezentat cele mai frumoase costume și obiceiuri.”-TVR Iasi

VIDEO:vrancea centrul cultural

După parada desfășurată pe B-dul Unirii și în Piața Unirii din Focșani, pe scena sălii Balada au concurat ansambluri de colindători, plugari, sorcove, capre, mascaţi, urși, căiuți ș.a. din județele: Argeș, Bacău, Botoșani, Maramureș, Neamț, Suceava, Vrancea și Raionul Dubăsari – Republica Moldova.

Juriul festivalului prezent la sala Balada va fi alcătuit din personalități marcante ale domeniului:

Citiți și

Ansamblul Chipărușul din Nereju a obținut Trofeul Festivalului Naţional al Datinilor şi al Obiceiurilor de Iarnă


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.