Evenimente speciale

Întâlnirea tinerilor din Focșani și Gugești cu jurnalistul Ovidiu Miculescu -în cadrul proiectului „Teens Cult-Experience” finanțare PNRR

Ziarul de Vrancea
31 ian 2024 1208 vizualizări
Jurnalistul Ovidiu Miculescu
Jurnalistul Ovidiu Miculescu

Citiți mai jos comunicatul de presă referitor la întâlnirea tinerilor liceeni din Focșani și a elevilor din comuna Gugești cu jurnalistul Ovidiu Miculescu, de marți 30 ianuarie 2024 orele: 11:00 la Gugesti si 14:00 la Focsani.Evenimentul face parte din calendarul de activități al proiectului „ Teens Cult-Experience ”, finanțat de Ministerul Culturii prin PNRR, Apel PNRR/2022/C11/I5 – 1

Personalități culturale şi mari artiști în Teens Cult-Experience – un proiect interdisciplinar de educație prin cultură 

Asociația PropatriaVOX din Focșani organizează în colaborare cu Consiliul Județean Vrancea și Primăria comunei Gugești, în data de 30 ianuarie 2024, o întâlnire a tinerilor de la școala Al. Vlahuță din Gugești și a liceenilor din municipiul Focșani, cu  jurnalistul Ovidiu Miculescu, personalitate poliedrica cu o experienţă de anvergură în managementul de presă şi cultural, cu un accent special pe radio, televiziune şi instituţii de cultură.    

Asociația continuă astfel, acțiunile sale de a crea oportunități de dezvoltare tinerilor și de a promova excelența pe toate palierele sale. Evenimentul face parte din calendarul proiectului Teens Cult-Experience, proiect finanțat de Ministerul Culturii prin Planul Național de Redresare și Reziliență, Apel PNRR/2022/C11/I5 – 1, cofinanțat de Primăria comunei Gugești, proiect interdisciplinar de educație prin cultură, realizat de către asociația PropatriaVOX din Focșani, în colaborare cu instituții de învățământ din comuna Gugești și orașul Focșani.

Prin realizarea acestui proiect în  comuna Gugești, proiectul răspunde obiectivului Ministerului Culturii de a  reduce decalajul de acces la cultură între zonele rurale și cele urbane mari iar prin parteneriatul cu Administrația locală, proiectul răspunde celui de al doilea obiectiv principal al apelului și anume acela de a motiva și sprijini autoritățile locale din localitățile cu populație mai mică de 50.000 de locuitori, pentru finanțarea proiectelor culturale. 

Scopul este acela de a deschide noi orizonturi culturale și de stimulare a interesului tinerilor din Județul Vrancea, pentru cultură, pentru muzică clasică și arte vizuale, de a le da o șansă, în mod special celor din mediul rural, de a se dezvolta, de a cultiva abilități artistice și de creștere personală.  Proiectul propune realizarea de masterclass-uri de perfecționare muzicală, de workshopuri și ateliere, concerte-lecție de muzică clasică, conferințe, întâlniri cu personalități culturale românești. Prin acest set de ateliere, TCE se transformă într-un laborator de educație culturală pentru tânăra generație,  care va avea acces la un set de experiențe intensive cu profesioniști de cel mai înalt nivel din comunitatea artistică națională și internațională.

Un calendar bogat care a început în luna aprilie 2023 și care se va încheia în luna iunie 2024.  

În cadrul proiectului,  tinerii din comuna Gugești au avut până acum bucuria să participe la concerte și ateliere și să cunoască într-un cadru non-formal personalități de marcă ale culturii românești: pianistul Cătălin Răducanu, violoniștii Gabriel și Simina Croitoru, redactorul șef Adina Dragomir și pe jurnalista Smaranda Oprina de la Radio România Cultural, pe actorul Sorin Francu, director al Teatrului Municipal Gh. Pastia din Focșani, Simona Safta, prof. Liceul de Arte Gh.Tattarescu din Focșani.

Proiectul naște din dorința de a aduce experiența și rezultatele excepționale pe care Asociația PropatriaVOX le-a obținut cu proiectul Classic for Teens (ajuns în 2023 la a IV-a ediție) și în mediul rural, acolo unde există un deficit major de ofertă culturală, deficitul fiind accentuat în ceea ce privește dezvoltarea abilităților culturale (educație prin cultură) și, nu în ultimul rând, acolo unde posibilitățile financiare reduse ale populației nu permit participarea și deplasarea în alte orașe pentru astfel de activități.

Întâlnirile din data de 30 ianuarie 2024 cu jurnalistul Ovidiu Miculescu vor avea loc după următorul program:

 Ora 11:00 Căminul Cultural din Comuna Gugești. 

 Ora 14:00 Galeriile de Artă din Municipiul Focșani.

Immagine che contiene testo, logo, schermata, Carattere</p><p>Descrizione generata automaticamente

 

Biografie Ovidiu Miculescu 

Ovidiu Miculescu are o experienţă de anvergură în managementul de presă şi cultural , cu un accent special pe radio, televiziune şi instituţii de cultură.      

Este licenţiat al Universităţii de Artă Teatrală şi Cinematografică Bucureşti şi membru al Uniunii Cineaştilor din România şi al Uniunii Ziariştilor Profesioniști din România.

A fost distins cu mai multe premii, printre care Premiul Uniunii Cineaștilor din România - 1990 -1993 pentru regia filmelor documentare: În decembrie ne-am câștigat porția de libertate (1990), Panc (1991) și Brâncuși (1993).

O fişă profesională extinsă ar cuprinde şi o intensă activitate de consultant în management pentru companii publice sau private, participări în jurii ale unor importante competiţii naţionale şi internaţionale, activitatea de producător de spectacole complexe, de coordonator artistic a numeroase turnee şi proiecte culturale.

Activitatea sa publicistică se traduce în sute de articole publicate în presă.        

A publicat volumul Televiziunile de nișă în România,  vol.I-vol.II, CEDC Publishing House - 2007

A fost preşedinte director general al Radio România 2012-2017, Multimedia Project Manager la Societatea Naţională de Radiocomunicaţii (2007-2012), Vicepreședinte al EDI România (Europa FM, Radio 21, RRM), Europe Development International, Lagardère Group – Paris (1999-2007), Preşedinte al Asociației Române pentru Comunicare Vizuală (ARCA) 2005-2007, Preşedinte al Asociației Române pentru Radio Audiență (2004-2006), Director departament ştiri Prima TV (1997-1998), Director executiv Antena 1 (1996-1997), corespondent extern Antena 1 Washington DC (1994-1996) şi TVR (1993-1994), director de imagine Sahia Film (1986-1992).

În calitate de preşedinte director general al Radio România a coordonat Târgul Internațional de Carte Gaudeamus, Festivalul Internațional al Orchestrelor Radio - RADIRO și Festivalul International Grand Prix Nova în perioada 2012-2017.

Din 2018 activează în calitate de consultant artistic, de presă şi management în domeniile media şi cultură în România (cel mai recent la Teatrul Stela Popescu si Opera Nationala Bucuresti, inclusive pentru Bucharest Opera Festival). Colaborează în calitate de consultant pentru activităţile asociaţiilor culturale The Culture Club şi Pro Contemporania

În perioada 2020-2023 a iniţiat proiectul online multimedia “Aplauze pentru poet”, initial online, apoi în toate versiunile scenice ale acestuia. În 2021 şi 2022 a coordonat programul cultural al Pavilionului României la Expo Dubai, iar începând din 2021 a inițiat evenimentele artistice aniversare “Violoncellissimo - România 65 de ani la UNESCO”, “Altița/La Blouse roumaine”, concretizat printr-un spectacol grandios în Sala mare a UNESCO de la Paris sau “Ritmuri româneşti de jazz” la UNESCO Paris. 

Realizator : Asociația PropatriaVOX 

Finanțator principal: Planul Național de Redresare și Reziliență, Apel PNRR/2022/C11/I5 – 1

Cofinanțator: Primăria comunei Gugești, jud. Vrancea

Parteneri si colaboratori: Consiliul Județean Vrancea, Școala gimnaziala Al. Vlahuță  Gugești, Colegiul National Pedagogic Spiru Haret Focșani, Liceul de Arte Gh. Tattarescu Focșani, Liceul Economic din Focșani, Colegiul National Unirea din Focșani, Colegiul National Al. I. Cuza din Focșani Asociația culturală româno-italiană Propatria-Odv, Asociația Pro Contemporania, Caspro Publicitate.  

Mioara Moraru

Președinte Asociația  PropatriaVOX


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.