Evenimente speciale

FOTO | Vernisajul expoziției de acuarelă a pictorului Nicușor C. Mîțu, astăzi la Muzeul Țării Vrancei din Vidra

Ziarul de Vrancea
4 sep 2022 1095 vizualizări

Prin intermediul unui comunicat de presă Muzeul Vrancei anunță că astăzi, sâmbătă, 3 septembrie 2022, ora 16:00, la Muzeul Țării Vrancei din Vidra are loc vernisajul expoziției de acuarelă a pictorului Nicușor C. Mîțu. Evenimentul face parte din proiectul „Se întorc vrâncenii acasă”, prin care Muzeul Vrancei prezintă personalități din domeniul artelor, născute în Vrancea și consacrate în alte spații culturale.

             

                   COMUNICAT DE PRESĂ

Muzeul Vrancei vă invită sâmbătă, 3 septembrie 2022, ora 16:00, la Muzeul Țării Vrancei din Vidra, pentru vernisajul expoziției de acuarelă a pictorului NICUȘOR C. MÎȚU. Evenimentul face parte din proiectul „Se întorc vrâncenii acasă”, prin care încercăm să prezentăm personalități din domeniul artelor, născute în Vrancea și consacrate în alte spații culturale.

Este vorba despre pictorul NICUȘOR C. MÎȚU, născut și crescut în Satul Căliman, Comuna Vidra, stabilit în Brașov de jumătate de secol. Arhitect de formație, membru al Uniunii Creatorilor de Artă din Brașov, autorul a fost prezent în zeci de expoziții de grup și personale în țară și în Franța, Germania, Belgia, SUA și Israel, mai puțin în Vrancea. Inaugurăm cu pictorul Constantin Mîțu spațiul expozițional al Muzeului Țării Vrancei din Vidra.

Pictorul și lucrările sale vor fi prezentate de criticul de artă ROXANA BĂRBULESCU, născută în Comuna Vidra, educată în Focșani și afirmată deplin în capitală. Evenimentul face parte din programul ediției a doua a Zilelor Satului Vrâncean, care se desfășoară între 1 și 8 septembrie, manifestare prin care punem în evidență arta populară și tradițiile locale, dar și personalitățile vrâncene născute în lumea satului și consacrate în afara județului. Vă așteptăm, dragi vrânceni, să admirați lumea liniștită văzută prin culorile pictorului Constantin Mîțu pentru a realiza că Vrancea este un izvor de creatori și în același timp sursă eternă de inspirație.

 

 

 

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.