Evenimente speciale

Festivalul Național Coral Pastorala 45 | 10 Decembrie 2022, sala mare a Ateneului Popular „Mr. Gh. Pastia” din Focșani

Ziarul de Vrancea
9 dec 2022 1113 vizualizări

Evenimentul special, dedicat împlinirii a 45 de ani de la înființarea Corului de Cameră Pastorala denumit ”Festivalul Național Coral Pastorala 45” va avea loc sâmbătă,10 decembrie 2022, în sala mare a Ateneului Popular „Mr. Gh. Pastia” din Focșani.

Participă la ”Festivalul Național Coral Pastorala 45” din 10 decembrie 2022 și vor urca pe scena din sala mare a Ateneului Popular „Mr. Gh. Pastia” din Focșani. următoarele formațiile corale: Corul de copii „Pastia”, Corul Jeunesses, Corala mixtă a Catedralei „Sfânta Cuvioasă Parascheva”, Corul Pastorala, Corul Lyra – Buzău, Corul Armonia – Brăila, Grupul Psaltic „Sfântul Iosif cel Milostiv” al Institutului Teologic „Dumitru Stăniloaie” – Iași, Corul Astra – Brașov, Corul Universității Naționale de Arte „George Enescu”- Iași. Tot în cadrul Festivalului vor fi organizat două masterclasuri în sala mică a Ateneului Popular. De la ora 10:00 va începe un masterclass susținut de conf. univ. dr. Ioan Golcea despre „Dirijat coruri”. De asemenea , de la ora 11:30 va începe un masterclass susținut de prof. univ. dr. Ioan Oarcea despre „Interpretare artistică corală”.

Rugă spre cer, așa a început povestea muzicii corale. Unirea vocilor, armonia sufletelor puse împreună creează o muzică ce aduce bucurie și încântare iubitorilor de frumos, o artă între arte.

Corul Pastorala și-a început propria poveste în urmă cu 45 ani, iar sub bagheta aceluiași dirijor, în persoana domnului profesor dr. Dumitru Săndulachi, a adunat de-a lungul timpului nenumărate amintiri. Cei care au făcut parte din această poveste, sperăm că-și amintesc, cu bucurie și mândrie, că au fost sau încă mai sunt asemenea unor piese ale unui puzzle sonor în care totul depinde de fiecare în parte, în care fiecare îl completează pe celălalt.

Multe evenimente și sărbători au fost marcate prin muzica corului Pastorala, iar acum, la aproape o jumătate de secol, avem propriul eveniment și propria sărbătoare care ne dorim să vă aducă o dată în plus, bucurie și încântare .

Vă așteptăm cu drag la marele eveniment din data de 10 decembrie 2022!se precizează într-o postare activată pe contul de facebook Corul Pastorala

Corul „Pastorala” a fost fondat în noiembrie 1977 de profesorul Dumitru Sandulachi sub denumirea de Corul de Cameră al Sindicatului Învățământ din Focșani. Debutul pe scena mare a țării a avut loc în 1979 la Festivalul național al Corurilor de Cameră de la Tg. Mureș, când obține locul II pe țară din cele 40 de coruri participante. Din 1990, Corul ,,Pastorala’’ este membru fondator al Asociației Naționale Corale din România, Fundația ,,Marin Constantin’’. Corul ,,Pastorala’’ este un mesager al artei corale românești, cu sute de concerte și recitaluri susținute în țară și străinătate. Artiștii focșăneni au urcat pe scenă la Ingolstadt, Munchen, Regensburg, Ferminiano, Vatican, Autun Paris, Reims, Bruxelles, Woha, Luxemburg, Budapesta, Viena. Evenimentul din 10 decembrie este organizat de Primăria Focșani, Teatrul Municipal „Mr. Gh. Pastia”, Corul de Cameră Pastorala, Ateneul Popular „Mr. Gh. Pastia” și co-finanțat de Ministerul Culturii.

Citiți și: Interviu cu Dumitru Săndulachi, ”părintele muzicii de cameră” din Vrancea,  fondatorul şi dirijorul Corului ”Pastorala” Focșani


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.