Electoral

Creşterea bonităţii administraţiei publice şi a persoanelor fizice - soluţia Partidului Verde pentru mai multe locuri de muncă

Ziarul de Vrancea
31 mai 2012 4630 vizualizări
Partidul Verde Vrancea pe baza experienţei membrilor săi şi a legaturilor cu ţările occidentale ale membrilor săi şi în special ale preşedintelui filialei Vrancea, Dan Butnaru, care şi-a luat licenţa în economie în Frankfurt, este de părere că în lumea capitalistă cel mai valoros bun în relaţiile interumane, fie ele de natură economică sau de altă natură, este încrederea sau în termeni economici, bonitatea.

 Suntem de părere ca actuala administraţie publică, actualul primar al Focşaniului şi actualul preşedeinte al Consiliului Judeţean nu dispun de acest bun. Investitorii străini sunt persoane foarte foarte sfioase, atunci când există cea mai mică suspiciune că banii lor ar putea fi pierduţi din cauza corupţiei, birocraţiei excesive, reglementărilor absurde, etc., îşi aleg alte locuri pentru a investi. Opinia noastră este că actualul primar nu poate aduce locuri de muncă la Focşani, parte din cauza neştiinţei, parte din cauza lipsei încrederii din partea investitorilor.

Candidatul Partidului Verde la Primăria Focşani, Dan Butnaru, dispune de calităţile necesare pentru a fi un partener de discuţie pentru investitorii străini, a studiat economie în Germania, deci vorbeşte atăt germana cât şi limba economiei occidentale şi are bonitatea pe care dânşii o pretind. Întărirea relaţiilor cu Occidentul este o strategie pe termen mediu şi lung.

 

Pe termen scurt Partidul Verde propune dezvoltarea intermedierii forţei de muncă pe perioade scurte; ore, zile. Şi în acest domeniu factorul cel mai important este tot bonitatea.  Persoanele fizice şi juridice ezită să ofere aceste locuri de muncă din cauza lipsei de încredere în cei care i-ar putea eventual contacta. Noi propunem înfiinţarea unui serviciu al Primăriei care să intermedieze aceasta forţă de muncă şi să construiască o bază de date cu scopul de mări bonitatea persoanelor intermediate.


La modul practic, un instalator, de exemplu, care a terminat 3 lucrari fără plângeri işi va creşte in mod proporţional bonitatea şi va fi recomandat şi pentru alte lucrări. Acest model a fost inspirat tot de modelul care duncţioneză în ţările occidentale. Pentru oferire de locuri de munca va exista un telefon verde. Actuala administraţie publica locală şi actuala AJOFM, condusă de un fost angajat Sorste, nu au avut preocupări serioase în ceea ce priveşte locurile de muncă, deşi in cazul AJOFM vorbim de exact raţiunea existenţei dânşilor. Considerăm ca locurile de muncă ale focşănenilor trebuie să devină o preocupare a Primăriei Focşani, agenţiile conduse de la Bucureşti fiind ineficiente.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.