Brand voice

Top 4 greșeli de evitat în întreținerea corespunzătoare a dispozitivului mobil

Ziarul de Vrancea
16 iun 2021 924 vizualizări

Trăim, într-un secol în care tehnologia este practic o parte integranta din viața noastră de zi cu zi având în vedere că utilizăm în mod constant telefoane mobile, tablete, computere, laptop-uri și lista poate continua destul de mult. Telefonul mobil am putea spune că ne este un aliat de nădejde în condițiile în care rareori părăsim locuința fără acestea. Investim sume destul de importante în dispozitivele mobile pentru că vrem să ne bucurăm din plin de fiabilitate și de funcții care mai de care mai utile. În astfel de condiții, nu este de mirare faptul că adesea căutam soluții dintre cele mai eficiente prin care să le protejam de diferite circumstanțe ce pot duce la defectarea prematură a acestora.

Din dorinta noastra de a le pastra ca noi pentru vreme cat mai indelungata sau pentru simplul fapt ca nu ne informam suficient, uneori facem anumite greseli, care pot avea un efect diametral opus. Din acest motiv, este absolut esential sa te asiguri ca nu faci cateva greseli destul de des intalnite. Iata asadar despre ce anume este vorba!

Nu alege niciodata huse de protectie slab calitative

Husele de protectie reprezinta un standard in materie de protectie pentru dispozitivele mobile, astfel ca daca iti doresti un smartphone perfect functional pentru vreme cat mai indelungata, acestea sunt accesorii de nelipsit. Cu toate acestea insa, este recomandat sa te asiguri ca alegi intotdeauna cele mai bune huse pentru telefoane in materie de calitate. O husa slaba calitativ nu doar ca nu va oferi un grad de protectie ridicat, insa poate ceda in scurt timp din pricina materialelor de o calitate indoielnica. Situatia este cat se poate de similara si in cazul foliilor de protectie, pentru care calitatea ar trebui de asemenea sa reprezinte principalul criteriu de selectie.

Nu utiliza incarcatoare care nu sunt originale

Defectarea incarcatorului original al telefonului nu ar trebui sa ne puna in situatia de a le alege pe cele contrafacute, doar pentru simplul fapt ca sunt mai accesibile ca si pret. Desi acestea isi vor indeplini scopul pentru care au fost create, exista un risc destul de ridicat ca in timp sa duca la defectarea bateriei telefonului. Astfel, este indicat sa utilizezi intotdeauna incarcatorul original al telefonului sau tabletei si sa il inlocuiesti cu un altul original atunci cand acesta se defecteaza.

Curata telefonul/tableta in mod periodic, cu solutii special concepute

 Dat fiind faptul ca le utilizam in mod regulat, este practic imposibil ca dispozitivele mobile  sa nu se murdareasca, insa in astfel de situatii este esential sa nu amani curatarea telefonului, pentru ca murdaria poate genera diferite defectiuni, chiar daca poate parea inofensiva. Pentru a curata dispozitivele mobile este recomandat sa utilizezi numai solutii de curatare specifice, care sa nu afecteze in niciun fel materialele din care este conceput dispozitivul (multe dintre substantele de curatare clasice sunt corozive si pot duce la defectiuni in timp). 

 Nu lasa dispozitivul mobil la incarcat peste noapte

 O practica destul de comuna in ceea ce priveste incarcarea este aceea de a lasa dispozitivele mobile la incarcat peste noapte, un lucru care nu este recomandat. Mai mult decat atat, nu este recomandat sa lasi telefonul sa se descarce complet, pentru ca acest lucru poate avea un impact negativ asupra duratei de viata a bateriei.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.