Brand voice

Șase tineri aflați în sistemul de protecție a copilului din județul Vrancea participanți la Tabăra "Cum să fii om mare"

Ziarul de Vrancea
2 iul 2023 58 vizualizări

În perioada 17-21 iulie 2023, la complexul sportiv studențesc Tei din București, a avut loc cea de-a treia ediție a taberei "Cum să fii om mare," un proiect implementat de Asociația The Social Incubator, dedicat integrării sociale și profesionale a tinerilor din medii de risc din județele Galați, Vaslui, Dolj, Olt și Vrancea.În cadrul acestei experiențe complexe de învățare, șase tineri aflați în sistemul de protecție a copilului din județul Vrancea au avut oportunitatea de a participa la ateliere de educație non-formală, care au abordat subiecte precum gestionarea conflictelor, comunicarea eficientă și lucrul în echipă, dar și identificarea și consolidarea unor relații sociale solide. De asemenea, tinerii au fost implicați într-o provocatoare sesiune de "Treasure Hunt," care i-a încurajat să lucreze în echipă și să-și dezvolte creativitatea în soluționarea diferitelor sarcini.

Pe lângă activitățile de educație non-formală, participanții au avut acces la sesiuni de mentorat și consiliere vocațională, unde au primit sprijin și îndrumare pentru a-și contura direcția profesională și pentru a identifica potențialele lor aptitudini și talente. În plus, tinerii au beneficiat de meditații la materiile școlare unde aveau nevoie de sprijin, asigurându-se astfel că vor avea șanse sporite în demersul lor de dezvoltare și integrare.

Scopul acestei ediții a taberei "Cum să fii om mare" este de a consolida și crește pe termen lung șansele de integrare socială și profesională a tinerilor aflați în situații de vulnerabilitate din județul Vrancea. Asociația The Social Incubator, organizatorul acestui proiect, este o organizație non-guvernamentală, nonprofit, înființată în 2014 cu scopul de a sprijini tinerii din medii vulnerabile, în special cei din sistemul de protecție a copilului, să-și construiască un viitor mai bun și să devină membri activi și independenți ai societății.

Echipa asociației se concentrează pe susținerea tinerilor cu vârste cuprinse între 16 și 26 de ani, în procesul lor de tranziție către viața de adult, cu accent pe valorificarea aptitudinilor și pe asigurarea independenței pe termen lung. În acest fel, se urmărește să se creeze o schimbare reală în viețile acestor tineri, oferindu-le oportunități concrete de dezvoltare și integrare socio-profesională.

Purtătorul de cuvânt al Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Vrancea, Adina Lășcan, a declarat că astfel de proiecte reprezintă un pilon important în susținerea și încurajarea tinerilor defavorizați să-și depășească obstacolele și să își valorifice potențialul. Totodată, astfel de inițiative contribuie la dezvoltarea unei societăți mai incluzive și responsabile, în care fiecare tânăr are șansa de a construi un viitor mai bun.

Asociația The Social Incubator și DGASPC Vrancea au salutat cu bucurie rezultatele acestei ediții a taberei "Cum să fii om mare," iar eforturile lor vor continua pentru a oferi tinerilor din județul Vrancea și din întreaga țară oportunități reale de a se dezvolta și de a-și construi un viitor de succes.

Citiți în documentul atașat comunicatul de presă transmis de purtătorul de cuvânt al Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Vrancea, Adina Lășcan în variantă integrală


Fisiere atasate

În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.