Brand voice

Rechizite, mâncare, tabere și bani pentru copiii din proiectul de prevenire a abandonului școlar din Ciorăști și Vîrteșcoiu 

Mihai Boicu
15 nov 2018 1693 vizualizări

La Ciorăști a avut loc joi evenimentul de lansare a unui proiect de prevenire a abandonului școlar care se adresează unui număr de 620 de școlari și preșcolari din comunele Ciorăști și Vîrteșcoiu. Valoarea proiectului este de 4,9 milioane lei, din care 4,1 milioane lei reprezintă finanțare obținută prin intermediul Programului Operațional Capital Uman 2014 – 2020. Proiectul este implementat de Asociația Scientia Nemus, iar Primăria Ciorăști este partener. 

”Avem de-a face cu comunități care se confruntă cu dificultăți materiale, de aceea venim în sprijinul lor cu catering, echipamente, dar și subvenții în bani pentru copii. Elevii care se implică în activitățile din proiect și vor avea rezultate mai bune la școală vor primi 50 de lei pe lună, bani care vor fi plătiți la finalul semestrului școlar”, a declarat Eduard – Petre Cioabă, președintele Asociației Scientia Nemus. Pentru 180 de preșcolari vor fi organizate două tipuri de activități, ”grădinița cu program prelungit” și ”grădinița de duminică”. Cei 420 de elevi implicați în proiect vor beneficia de activitățile  ”Școală după școală” și ”școala de vară”. ”Școala după școală” se adresează nu doar elevilor care au nevoie de ajutor, ci și celor care au rezultate bune la învățătură și vor să își îmbunătățească performanțele. ”Pentru elevii din cadrul proiectului se vor achiziționa inclusiv rechizite, se vor asigura profesori de specialitate pentru activități și servicii de catering, pentru că au nevoie de o masă pentru orele pe care le petrec în plus la școală”, a precizat Eduard – Petre Cioabă, președintele Asociației Scientia Nemus. ”Școala de vară” va consta în tabere tematice pentru copii. La evenimentul de lansare au participat directorii școlilor din Ciorăști și Vîrteșcoiu, cadre didactice, elevi și reprezentanți ai autorităților locale. ”Am pus suflet în acest proiect și vrem să îl ducem la bun sfârșit. Proiectele pentru învățământ sunt foarte importante, pentru că un om educat și bine informat nu poate fi manipulat. Nu avem nevoie de oameni care pot fi manipulați, avem nevoie de oameni educați, integri, buni profesioniști în domeniile lor de activitate”, a spus Nicolae Braicău, primarul comunei Ciorăști. Inițial, din proiectul lansat joi făcea parte și școala din Bălești, care a renunțat pe parcurs. Durata proiectului este de trei ani, în care sunt cuprinse cinci semestre școlare. (M. B.)

În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.