Brand voice

Rangeri juniori pentru râul Putna și ariile naturale protejate învecinate

Ziarul de Vrancea
9 apr 2019 925 vizualizări

Asociația pentru Conservare Diversității Biologice (ACDB) a organizat în luna martie concursul interșcolar „Râul Putna – Pe înțelesul copiilor”, prin care a desemnat 20 de rangeri juniori pentru râul Putna și ariile naturale protejate învecinate.

Râul Putna are rangeri juniori!

Câștigătorii concursului interșcolar „Râul Putna – Pe înțelesul copiilor” sunt 20 de elevi de la Școala Gimnazială „Neculai Jechianu” Vrâncioaia!
Felicitări tuturor participanților!

Concursul s-a adresat elevilor de gimnaziu din arealul proiectului „Râul Putna – crearea sistemului de management integrat pentru Situl de Interes Comunitar Râul Putna şi ariile naturale protejate învecinate: Râpa Roşie – Dealu Morii, Rezervaţia Algheanu şi Pârâul Bozu”. Astfel, au participat câte 30 de elevi din Școlile Gimnaziale din localitățile Tulnici, Vidra, Bârsești, Valea Sării, Vrâncioaia, Negrilești, Năruja.

Concursul a fost mediatizat încă de la începutul anului 2018, odată cu primele prezentări din școli, de conștientizare privind ariile naturale protejate. Elevii au primit suportul de curs „Râul Putna – Pe înțelesul copiilor”, realizat special pentru ei, iar în perioada 18-19-20 martie a avut loc testarea participanților.

Conform regulamentului concursului, au fost desemnați 20 de rangeri juniori, primii 20 de elevi cu cele mai mari punctaje de la școala ce a înregistrat cele mai bune rezultate.

Câștigătorii sunt elevi la Școala Gimnazială „Neculai Jechianu” Vrâncioaia: Grigore Simona-Roxana, Răuță Roxana, Iuga Adela-Maria-Cicuța, Marcu Mario Claudiu, Bîrzan Adrian-Dănuț, Savin Gabriel, Răduță, Ochian Maria Teodora, Buruiană Raluca Andreea, Comșa Gabriel, Ghinea Cătălin, Caloianu Valentin, Murgu Adina-Laura, Lepădatu Gabriel, Soare Ana-Maria, Duță Elena, Marcu Roberta Maria, Eftimie Mădălina-Vasilica, Roșu Nicolae și Murgu Lucia. Cei 20 de finaliști au primit echipament special și vor fi implicați activ în activități de patrulare și monitorizare a ariilor protejate.

„Scopul concursului a fost educarea, conștientizarea și responsabilizarea elevilor pentru conservarea biodiversității și a naturii în general. Pe lângă pregătirea teoretică a elevilor, asigurată prin participarea la concurs, vrem să contribuim și la dezvoltarea unor competențe practice de protecție a naturii, ieșind pe teren împreună.” Alina Dragomir – Responsabil conștientizare, ACDB

Text informații + foto:www.acdb.ro 

În documentul atașat puteți afla rezultatele concursului interșcolar „Râul Putna – Pe înțelesul copiilor”


Fisiere atasate

În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.