Brand voice

Proiectul de tineret ”Șanse egale”, la Odobești, cu tinerii din cadrul Modulelor Familiale din subordinea DGASPC Vrancea

Ziarul de Vrancea
13 sep 2018 1205 vizualizări

Miercuri, 12 septembrie 2018, s-a desfăşurat la Liceul Teoretic "Duiliu Zamfirescu" Odobești, proiectul de tineret „Şanse egale”, realizat de către Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Vrancea în colaborare cu Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Vrancea şi cu Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Vrancea.

Proiectul „Şanse egale” a fost o întâlnire tip masă rotundă, de informare şi documentare, la care au participat 20 tineri cu vârste cuprinse între 14 şi 19 ani, beneficiari ai unei măsuri de protecție specială în cadrul Module Familiale Odobești, structură aflată în subordinea Direcției Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Vrancea.

 Specificul acestui seminar a fost de informare, consiliere şi orientare în cariera profesională a tinerilor, prin prezentarea opțiunilor ocupaţionale existente pe piața muncii, a oportunităţilor de învăţare şi de muncă pe care le oferă societatea românească, bazată pe principiul egalităţii de şansă.

Pe parcursul întâlnirii, s-a discutat despre rolul şi importanţa consilierii profesionale, care poate influenţa alegerile de carieră a tinerilor care ies de pe băncile şcolii. Opţiunea unui tânăr pentru o anumită profesie, fără a avea repere concrete, poate fi proces dificil, adesea asociat cu alegeri greşite, toate acestea cu un serios impact asupra viitorului său profesional. De asemenea, s-au purtat discuţii şi despre abilităţi, aptitudini şi despre stabilirea unor obiective care să îi ajute în identificarea unui loc de muncă, precum și importanța accesări cursurilor de formare profesională continua.

Prin proiectul „Şanse egale”, DJST Vrancea împreună cu AJOFM Vrancea şi DGASPC Vrancea au încercat să promoveze dreptul fiecărui tânăr la educaţie şi la muncă, pe baza egalităţii şanselor; astfel, nici un tânăr nu poate fi exclus din educaţie, muncă sau să fie supus discriminării.

La finalul întânirii toți tinerii au primit diplome de participare și tricouri, sesiunea fiind îmbrățișată cu entuziasm de către tinerii participanţi, unii dintre aceştia exprimându-şi dorinţa de a participa la cât mai multe activităţi de acest gen.

                                      

                                                                         

                                                                                   

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.