Brand voice

Programul ”Zece pentru Focșani”, prin care omul de afaceri Liviu Macovei vrea să ajungă primarul municipiului

Ziarul de Vrancea
17 ian 2019 1684 vizualizări

Orice lucru bine făcut trebuie să aibă la bază un plan temeinic întocmit. Așa cum un inginer construiește o casă pe baza unui proiect realizat în prealabil, așa și un politician trebuie să știe limpede și din timp ce are de făcut. În acest scop am identificat principalele probleme cu care se confruntă focșănenii și modul în care acestea pot fi rezolvate, realizând un program pe care l-am intitulat #ZecePentruFocsani
Forma prezentată mai jos nu reprezintă decât un rezumat, urmând ca în zilele ce urmează să iau fiecare domeniu în parte pe care să îl dezvolt în detaliu și să îl supun dezbaterii Dvs., urmând ca în urma propunerilor primite să redactez o formă finală.

‍‍‍‍‍‍ ‍‍

Iată care sunt principalele mele priorități pentru Focșani:

‍‍‍‍‍‍ ‍‍ ‍‍‍‍‍‍ ‍‍ ‍‍‍‍‍‍ ‍‍ ‍‍‍‍‍‍ ‍‍ ‍‍‍‍‍‍ ‍‍

1. Economie – mediu de afaceri 

Promovarea unui pachet de facilități fiscale pentru firmele care sunt dispuse să investească în orașul Focșani și să creeze locuri de muncă aici. Debirocratizare – în acest moment pentru o simplă prelungire a unei autorizații este nevoie să mergi la 4 ghișee, acest lucru trebuie să dispară. Statul la cozi pentru plata taxelor va și el eliminat. Se impune, deasemenea, crearea unui hub industrial care să permită accesul celor interesați la spații de lucru destinate dezvoltării afacerilor. Prioritizarea accesului pentru agenții economici la infrastructura edilitară: rețeaua de apă și canalizare, rețeaua de gaze și cea electrică. Dezvoltarea unui program start-up, prin care se vor acorda fonduri nerambursabile celor care vor să-și înființeze o afacere la nivel local.

‍‍‍‍‍‍ ‍‍ ‍‍‍‍‍‍ ‍‍

2. Infrastructură modernă

Finalizarea de urgență a lucrărilor, cele care se fac în pas de melc și care durează de prea multă vreme, forțând la maxim nervii focșănenilor. Demararea unor investiții noi în infrastructură. Construirea de noi locuri de parcare - o mare problemă în prezent. Realizarea unui studiu de trafic și modificarea infrastructurii rutiere în funcție de rezultatele acestuia. Efectuarea de reparații curente ale străzilor pe baza unor standarde de cost și calitate.

‍‍‍‍‍‍ ‍‍

3. Educația și oportunitățile pentru copii

Autoritățile locale trebuie să aibă, și vor avea, un rol activ în procesul educațional. În primul rând se impune aducerea la cele mai înalte standarde a școlilor și grădinițelor din oraș. Obținerea tuturor avizelor necesare funcționării acestora în condiții optime. Crearea de noi spații de joacă pentru cei mici.

‍‍‍‍‍‍ ‍‍

4. Sănătate

Transferul Spitalului Județean de Urgenta "Sf. Pantelimon" din subordinea Ministerului Sănătății în cea a autorităților locale, Vrancea fiind singurul județ din România care nu a respectat legea ce prevede expres acest lucru. Identificare de soluții pentru a înființa noi clinici în oraș.

‍‍‍‍‍‍ ‍‍

5. Parcuri și spații verzi

Amenajarea de urgență a Parcului Bălcescu și reamenajarea Grădinii Publice (Parcul Central). Utilizarea mai eficientă a spațiilor dintre blocuri. Realizarea de noi spații verzi și zone de recreere.

‍‍‍‍‍‍ ‍‍

6. Modernizarea piețelor din oraș

Modernizarea de urgență a celor trei piețe din oraș – Moldova, Sud și Bahne, pentru ca locuitorii Focșaniului să aibă acces la cele mai proaspete produse comercializate în spații adecvate.

‍‍‍‍‍‍ ‍‍

7. Sport și baze sportive

Renovarea bazelor sportive existente; majoritatea aflându-se, în acest moment, într-o stare jalnică. Construirea unei baze sportive de la zero prin atragerea de fonduri europene. Amenajarea tuturor terenurilor de sport aflate în incinta școlilor și permiterea accesului la acestea chiar și în perioada vacanțelor. Atragerea de investiții și crearea unor evenimente sportive cu impact național și internațional, astfel ajutând și turismul.

‍‍‍‍‍‍ ‍‍

8. Colectarea selectivă a deșeurilor

Punerea în practică a unui program de colectare selectivă a deșeurilor. Pe lângă protejarea mediului înconjurător, colectarea selectivă înseamnă și bani suplimentari la buget.

‍‍‍‍‍‍ ‍‍

9. Smart City

Implementarea conceptului Smart City sau Oraș Inteligent și la Focșani, pe modelul orașelor din vestul țării. Ceea ce înseamnă, în primul rând, implicarea activă a locuitorilor acestui oraș în rezolvarea problemelor locale; atât prin întâlniri organizate regulat, cât și printr-o platformă digitală care să faciliteze dialogul între cetățeni și autorități.

‍‍‍‍‍‍ ‍‍

10. Transparență în cheltuirea banilor publici

Înființarea unei comisii de transparență în subordinea Consiliul Local care să dea aviz oricărui proiect inițiat în acest for. Publicarea pe site -ul primăriei a oricăror cheltuieli în care este angajată aceasta – orice contract și factură. Cetățenii merită să știe pe ce sunt cheltuiți banii lor.

‍‍‍‍‍‍Liviu Macovei ‍‍#ZecePentruFocsani

Citiți și:Liviu Macovei vrea să ajungă primar cu un program intitulat ”Zece pentru Focșani”;

Urări, gânduri și speranțe la trecerea în noul an | Omul de afaceri focșănean Liviu Macovei;

Părerea omului de afaceri Liviu Macovei despre decizia Primăriei Focșani de a cheltui 14 mii de euro pe stilouri de lux;

Precizările omului de afaceri Liviu Macovei, ca urmare a dezbaterilor publice de la sediul Primăriei Focșani;

Părerea omului de afaceri Liviu Macovei, în legătură cu propunerea instituirii în Focșani, a taxei de salubrizare stradală;

De Sfântul Nicolae, omul de afaceri Liviu Macovei le-a oferit cadouri copiilor de la Școala Viișoara din Vidra;

Liviu Macovei: Centenarul Marii Unirii trebuie să fie o întoarcere la valorile care au făcut posibilă făurirea României Mari;

Competiție în șapte la PNL Vrancea pentru desemnarea cadidatului la postul de primar al Focșaniului;

Duminică are loc a doua ediție a Memorialului Rențea și Cernat


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.