Poți face cocktail-uri cu kombucha! Iată câteva rețete care confirmă acest lucru
Kombucha este o băutură din ce în ce mai populară. Este o băutură fermentată, cam cum este și iaurtul sau chefirul. Este ușor carbogazoasă și este realizată prin fermentarea ceaiului negru sau verde și zahar cu ajutorul ciupercii Scoby. Provine din China și are o istorie veche de peste 2000 de ani.
Se spune că este ”ceaiul imortalității” pentru că consumul de kombucha are multe beneficii. Dacă nu îți place prea mult gustul ei, dar vrei să o consumi, sau te gândești cum o poți combina, iată mai jos câteva rețede de cocktail cu kombucha pe care le poți prepara pentru tine sau pentru prietenii și familia ta.
Înainte de a începe să faci cocktail-uri cu kombucha, trebuie să iei în considerare următoarele lucruri:
- Adaugă mereu kombucha la sfârșit, la fel cum ai face cu apa minerală sau băuturile carbogazoase.
- Dulceața băuturii kombucha poate varia de la caz la caz, deci este bine să o guști înainte.
- Poți face și cocktail-uri non-alcoolice cu kombucha. Tot ce trebuie să faci este să experimentezi.
- Gustul băuturii kombucha nu trebuie să fie prea intens. Altfel, acest lucru limitează posibilitățile.
- Kombucha funcționează cel mai bine în băuturile acre, precum margarita, kamikaze sau whiskey sour.
Kombucha Mule
Cocktail-ul Moscow Mule este foarte cunoscut, bazat pe un amestec de vodka, lime și bere de ghimbir. Pentru a realiza acest cocktail, dar cu kombucha, tot ce trebuie să faceți este să puneți gheața într-un shaker împreună cu un shot de vodka, 2 shot-uri de kombucha, jumatate de shot de suc de lime și jumătate de shot de sirop de zahar simplu. Agitați până ingredientele sunt răcite complet, iar apoi strecutați conținutul într-un pahar înalt plin cu gheața. Adaugați un shot de apă minerală, amestecați și decorați cu o feliuță subțire de ghimbir.
Gin Campari
Kombucha poate funcționa foarte bine împreună cu alte băuturi cu arome puternice, precum campari și gin. Dacă îți place Negroni, sigur îți va plăcea și acest cocktail cu komucha. Tot ce trebuie să faci este să combini într-un pahar mare cu gheața, un shot de gin, 1 shot de Campari și 3 shot-uri de kombucha. Amesteci ușor, iar la sfârșit poți adăuga niște apă minerală. Adaugă niște feliuțe de portocală pentru decor.
Pretty in pink
Pentru acest cocktail vei avea nevoie de jumătate de linguriță de boabe de piper roz, 4 căpșuni, 50 ml de gin, un sfert de linguriță de sirop de agave, un praf de sare de Himalaya și100-150 de ml de kombucha. Într-un shaker vei pune boabele de piper zdrobite, vei adăuga 3 căpșuni și le vei zdrobi și pe aestea împreună cu piperul. Adaugi ginul, siropul de agave și sarea și pui gheața. Agiți bine până se răcesc lighidele și strecori conținutul în timp ce îl torni într-un pahar înalt cu gheața. Ulterior torni kombucha după gust și decorezi cu o căpșună.
Fiesta punch
Dacă ești un fan al tequila, atunci acest cocktail cu kombucha este pentru tine. Tot ce ai nevoie sunt 100 de ml de tequila, sucul de la o portocală, sucul de la 2 lime, 100 de ml de kombucha și sirop de zahar simplu. Tot ce trebuie să faci este să combini într-un paharde shaker toate ingredientele lighide împreună cu gheață. Ulterior, torni conținutul în două pahare, fiind suficient pentru două persoane. Acest cocktail se decorează de obicei cu niște ardei iute (jalapeno) și puțin pătrunjel.
Nu trebuie neapărat să urmați o rețetă anume. Puteți chiar să experimentați cu kombucha, adăugând-o cocktail-urilor dumneavoastră preferate sau înlocuind un ingredient cu aceasta. Puteți chiar să inventați propria rețetă de cocktail, fie el alcoolic sau non-alcoolic. Mixologia este un domeniu foarte creativ și interesant, iar cum gusturile nu se discută, nu puteți da greși cu o rețetă. Trebuie doar să găsiți gustul și combinațiile ce vă plac, iar de acolo mai departe să experimentați.