Brand voice

Participarea activă la educație în școli din Vrancea și Galați

Ziarul de Vrancea
20 mai 2021 1113 vizualizări
Proiect cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operational Capital Uman 2014-2020
Investim în dezvoltare durabilă
„DORINȚELE MARI SE ÎMPLINESC ÎNVĂȚÂND DE MIC”

Zilele Comunității de la Ploșcuțeni redeschid poarta școlii

Institutul Român pentru Educație și Incluziune Socială a organizat în perioada  15 - 16 mai anul curent primul eveniment din seria ”Zilele Comunității”, la Ploșcuțeni, județul Vrancea.

Planificate în cadrul proiectului ”Participare activă la educație în școli din Vrancea și Galați”, Zilele Comunității au ca principal scop încurajarea copiilor să participe activ la viața comunității și să se bucure de acces egal la educație, prin implicarea întregii comunități locale în identificarea problemelor și soluțiilor legate de reîntoarcerea și re/înscriere în sistemul de învățământ a copiilor din învățământul preșcolar, primar și secundar aflați în risc de abandon școlar timpuriu.

Evenimentul de la Școala Gimnazială din Ploșcuțeni a deschis seria evenimentelor ”Zielele Comunității” după o lungă perioadă de timp de școală în sistem online în care mulți elevi din mediul rural nu au avut acces real la educație. Evenimentul a prilejuit o binevenită revedere a tuturor actorilor implicați în viața unei comunități care recunoaște importanța educației pentru buna dezvoltare a membrilor săi și a generațiilor viitoare.

În cadrul evenimentul organizat la Ploșcuțeni, activitățile auînceput la ora 11:00, și au constat într-un Atelier de Mediu cu dna.prof. Boghiu Geanina din Galați, la care au participatcopiii de gimnaziu, într-o sedință  de grup cu dna. psiholog Galan Mirelaîn care cei mici din ciclul primar au vorbit despre emoții și au vizionat diferite filmulețe pentru încurajarea dezvoltării emoțiilor, un atelier de consiliere parentală cu domnul consilier școlar Iulian Ciocan, un atelier de dezbatere și conștientizare a riscurilor fumatului și consumului de substanțe și alcool de la vârste fragede susținut de un reprezentant al Centrului de Prevenire, Evaluare si Consiliere Antidrog Vranceași dedicat atât copiilor de gimnaziu, cât și părinților, precum și un atelier de mediu pentru cei mici în care aceștia au creat ghivece din pet-uri reciclate și le-au pictat. Pentru elevii din ciclul secundar s-a organizat de asemenea un concurs de plan de Protecția Mediului și creație. Activitățile s-au încheiat cu o sedință exclusiv pentru părinți în care împreună cu dna. Psiholog Galan Mirelas-au purtat discutațiideschisedespre bullying și alte forme de violențe la copii și despre măsuri de prevenție și intervenție utile părinților.

Proiectul ”Participare activă la educație în școli din Vrancea și Galați” (ID 106329) este implementat de Institutul Român pentru Educație și Incluziune Socială în parteneriat cu Consiliul Local al Comunei Tănăsoaia și Consiliul Local al Comunei Boghești, încă din luna mai a anului 2018. Proiectul este cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020, Axa prioritară 1 Educație și competențe, Competența 1 Programul Școală pentru Toți și are ca principal obiectiv reducerea și prevenirea abandonului școlar timpuriu și promovarea accesului egal la învățământul preșcolar, primar și secundar de calitate pentru 468 de copii din 4 școli din județele Vrancea și Galați.

Următoarele evenimente din ”Zilele Comunității” vor avea loc în data de 22 mai și 12 iunie la Școala Gimnazială Boghești și în 28 mai și respectiv  4 iunie la Școala Gimnazială Tănăsoaia.

Mai multe detalii găsiți pe www.scoliactive.ro


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.