Brand voice

Foto | Bucurie și solidaritate comunitară la Mărășești

Daniel Drăgan
20 mai 2023 1548 vizualizări

Comunitatea din Mărășești s-a unit pe data de 17.05.2023 într-o activitate plină de bucurie și solidaritate:  Prăjituri, Bingo și o prezentare legată de convingerile limitative.

Într-o frumoasă după-amiază de primăvară, Serviciul de Asistență Comunitară a găzduit o activitate specială, în care beneficiarii serviciului au avut ocazia să interacționeze cu 12 voluntari europeni entuziaști. Activitatea a reunit beneficiarii Programului de Interes Național: ”Servicii sociale de asistență comunitară pentru persoanele vârstnice”, pe care asociația îl desfășoară în parteneriat cu Ministerul Muncii și Solidarității Sociale și voluntarii care sunt parte a proiectului Architects of Change, finanțat de Uniunea Europeană prin programul Corpul European de Solidaritate, gestionat în România de ANPCDEFP.

După ce toți invitații noștri ne-au trecut pragul, ne-am așezat împreună să discutăm despre o temă de importanță majoră pentru bunăstarea noastră, mai precis convingerile limitative. Psihologul Arghire Adriana ne-a ajutat sa identificăm mai ușor aceste convingeri și, folosind exemple din viața noastră de zi cu zi, am observat mai clar cât de restrictive sunt aceste convingeri pentru viata noastra. Totodata, ne-au fost împărtășite strategii și sfaturi despre cum putem să le identificăm mai ușor și despre cum putem să le transformăm pentru a putea trăi o viața mai ușoară și mai bucuroasă.

A urmat jocul de bingo care a adus zâmbete pe fețele tuturor participantilor. Fiecare și-a ales cartonașul de joc, iar tombola a început. Colegul nostru, Ștefan Lipan a preluat rolul de gazdă și a tras numerele norocoase. Cu fiecare număr extras suspansul creștea iar jucătorii noștri erau din ce în ce mai implicați și mai entuziasmați. Câștigătorii au primit premii surpriză atunci cand au strigat linie si bingo. Ne-am bucurat, ne-am distrat și ne-am apropiat din ce în ce mai mult prin aceasta activitate.

In tot acest timp, în bucătărie se pregătea o surpriză. Doamna Maricela Vaslavec, decana de vârstă a grupului nostru însă cu o inima tânără și cu un entuziasm exuberant, ne-a pregătit 2 prajituri. Tinerii voluntari au fost invitați sa fure din experiența doamnei și să participe la alchimia ce avea loc în bucătărie. Ingredientele de bază au fost nuca, zahărul, albușurile de ouă ce au fost transformate într-o prajitura cu foi și un chec alb. Mirosul de dulce a umplut spațiile asociației iar rezultatul magiei din bucătărie a fost împărtășit cu toți participanții la activitate.

Această activitate a demonstrat puterea comunității noastre de a aduce oameni diferiți împreună și de a crea un mediu plin de sprijin și înțelegere reciprocă. Prin colaborare și interacțiune, beneficiarii serviciului și voluntarii europeni au avut oportunitatea de a se cunoaste mai bine, de a împărtăși experiențe și de a petrece clipe frumoase împreuna.

În totalitatea lor, aceste activități au oferit o experiență holistică pentru participanți. Prin gătit, joc și prezentare, s-au îmbinat aspecte sociale, culturale, cognitive și emoționale. Interacțiunile pozitive și sprijinul reciproc au creat un mediu sigur și empatic, în care participanții s-au simțit înțeleși și valorizați.

Mulțumim participanților și îi așteptăm cu drag la activitățile noastre viitoare.

În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.