Brand voice

Cum a normalizat telemunca purtarea pantalonilor de trening

Ziarul de Vrancea
14 iun 2021 636 vizualizări

Trăim în epoca de aur a pantalonilor de trening. După cum se spune, pandemia nu a făcut altceva decât să accelereze tendințele latente. Cu alte cuvinte, această îmbrăcăminte tipică oricărui actor din „Trainspotting” proliferează de ani de zile, însă limitările cauzate de Covid-19 au determinat consolidarea acesteia, umplându-ne dulapurile cu pantaloni și bluze de trening, acea resursă confortabilă pentru toată lumea, dar mai ales util pentru orice adolescent întârziat.

Principalele branduri au adăugat la catalogul lor zeci de opțiuni la prețuri bune. Deși majoritatea dintre noi schimbăm destul de puțin acești pantaloni de trening, acestea nu mai sunt doar pijamale sau pantaloni de stat prin casă, ci și haine de lucru, de ieșit la plimbare sau de mers la supermarket. Nu se mai poartă doar acasă, desigur. Pentru că, dintre toate tendințele, dacă există una care s-a accelerat anul acesta, este cea a treningului.

Pantaloni de trening bărbați – ideile zilei

În cele din urmă, perioada de glorie a treningurilor și a telemuncii au mers mână în mână. Și ambele vor rămâne probabil cu noi și după încheierea crizei covorna virus. Petrecem mai mult timp ca niciodată între pereții casei noastre și în fața ecranului computerului, ceea ce colegii noștri văd de obicei la noi este ceea ce este cunoscut sub numele de „prezentator tv” sau, altfel spus, doar bustul nostru, în conferințele pe zoom.

Rară este acea persoană pe care o vezi de la brâu în jos, din fericire. Din acest motiv, mulți dintre noi decidem să renunțăm la acei blugi sau pantaloni chino care ne restricționează sau care nu au fost niciodată intenționați să fie îmbrăcați în casă, pentru a purta un trening care le oferă picioarelor o libertate mult mai mare. Pentru că, astăzi, la fel ca înainte, deși nu sunt puțini cei care echivalează telemunca cu independența, avem încă o nevoie urgentă de libertate. De fapt, mai mult ca oricând.

Ceea ce ne face liberi nu este niciodată un fapt specific, ci posibilitatea de a decide, opțiunea de a alege. Adică libertatea nu este telemunca, ci posibilitatea de a lucra de la distanță. În cele din urmă, numai cel care decide este liber. Fie într-o direcție, fie în cealaltă. Dezbaterea despre telemuncă se bazează excesiv pe ceea ce preferați, atunci când în realitate nu ar trebui să exercitați libertatea o singură dată, ci să o practicați cât mai mult timp posibil, de câte ori FCSB își schimbă antrenorul, de exemplu.

Pantaloni de trening bărbați - descopera ofertele

Dacă ceea ce nu ne-a plăcut în privința nevoii de a lucra sută la sută în birou a fost că era un obicei de neclintit, se întâmplă acum ceva similar (din motive obligatorii, în majoritatea cazurilor) cu telemunca. Toți cei care lucrează pe deplin în treninguri de acasă vor tânji după aceeași libertate ca atâția alții care o fac sau au făcut-o doar de la birou.

Telemunca nu este egală cu libertatea. Este la fel de „sclavie” sau mai mult decât munca fizică. Are multe avantaje, desigur, precum evitarea călătoriilor lungi la birou și, prin urmare, să ai un pic mai mult spațiu pentru tine, deși ajungi de obicei să completezi timpul pe care îl petreceai la metrou pentru a lucra mai mult. Dar ne-ai ntoxicat și casele, face dificilă munca

în echipă și ne îndepărtează de acele momente de camaraderie pe care le produc atâtea lucruri bune. Având în mâinile noastre să decidem când ne ajută și când nu. În realitate, totul se reduce la posibilitatea de a alege în ce zi vom purta blugi sau când ne vom pune pantalonii de trening.

Pentru că, da, cu riscul de a o repeta, telemunca a normalizat și a scos din rândul îmbrăcămintei tabu treningul. Sau pantalonii de trening și tricoul. De acum ne vom putea îmbrăca în trening și la revenirea la „normalitate”, fără a fi considerați „bombardieri”. Cu câteva amendamente, totuși.

Contextul ar trebui să fie întotdeauna informal (să nu îmbraci treningul dimineața pentru a merge la birou sau să îl alegi pentru a merge la petrecere în afară de costum) și pantalonii de trening trebuie să fie inevitabil însoțiți de adidași. Și nimic altceva!

 Tot ce trebuie să faceți este să încercați amestecuri care funcționează, cum ar fi includerea unui tricou dedesubt sau chiar combinarea pieselor între două treninguri diferite, în culori diferite. Adaptarea acestuia de la un editorial de modă la realitate necesită o anumită abilitate stilistică și o mare personalitate.

Până la urmă, din toate lucrurile rele izvorăsc și câte vabune. De aici și proverbul „În tot răul e și un bine”. În cazul pandemiei, unii dintre noi aleg să vadă ca lucru pozitiv normalizarea purtării treningului. Nu doar acasă. Și nu doar pe Zoom.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.