Brand voice

Concursul GASTROFEST, ediția a V-a, la Colegiul Tehnic "Gheorghe Asachi" Focșani

Ziarul de Vrancea
2 nov 2018 1892 vizualizări

În data de 31.10.2018, s-a desfășurat în cadrul Colegiul Tehnic "Gheorghe Asachi" Focșani concursul GASTROFEST, ediția a V-a, cu tema “FANTEZII GASTRONOMICE DE TOAMNĂ”.

Proiectul se înscrie în programul  activităților derulate în cadrul CERCULUI DE TURISM care funcționează în cadrul colegiului de cinci ani. Un rezultat al acestui cerc este  publicarea unei broșuri de specialitate “ITINERARII CULINARE VRÂNCENE” realizată de elevii colegiului cu scopul identificării și transmiterii de rețete vechi, tradiționale obținute prin intermediul informațiilor transmise de către bunici, părinți sau alți membri ai familiei.

Obiectivul activității FANTEZII GASTRONOMICE DE TOAMNĂ” a fost tocmai identificarea unor preparate care să se înscrie în tema concursului și care să reflecte tradiții culinare vrâncene. La activitate au participat elevii Moraru Irina, Fagu Elena, Buharu Daniela, Sava Cosmina, Alămaru Andreea, Turturică Dănuț, Ghilea Andreea și Turcu Florentina din clasa aIX-a B, Ciubotaru George, Stoica Mihai Bogdan, Sofronie Cosmin din clasa aIX-a D, Croitoru Violeta și Șovăială Mihăiță din clasa aXI-a D.

Premiile pentru fiecare din cele cinci secțiuni au fost următoarele:

1. Cel mai elaborat preparat- Tort de clătite, Turcu Florentina;

2. Cel mai gustos preparat - Pui cu gutui la cuptor, Șovăială Mihăiță;

3. Cea mai bună montare a preparatului (Plating) - Dovlecei cu brânză și ardei cu flori de salam de Sibiu, Ciubotaru George;

4. Cel mai ingenios preparat - Tartine mascate și mătura vrăjitoarei;

5. Titlul de Petit-Chef  pentru preparatul Tartă cu dovleac, Sofronie Cosmin.

Juriul a fost reprezentat de doamna ARDELEANU GABRIELA, manager la  A.G. VALENTINO EVENTS FOCȘANI și de prof. DUMITRU CARMEN, profesor de discipline de specialitate.

Activitatea a fost coordonată de prof. Stoican Mirela, prof. Oborocea Adriana, prof. Dumitru Carmen, prof. de instruire practică Mihai Claudia și Dogaru Nicoleta, șef atelier Paiscar Emilia, bibliotecar Chipon Gabriela. La activitate au participat în calitate de invitați elevi de clasa aVIII-a de la Școala Gimnazială Nr. 3 Focșani însoțiți de diriginte, prof.Ana Trifan. Elevii au fost recompensați cu premii constând în accesorii pentru bucătarie.

Informații oferite de prof. Marinela Anghel,consilier de imagine la Colegiul Tehnic "Gheorghe Asachi" Focșani

 

 

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.