Brand voice

Ajută copiii din centre de plasament din București și 24 de județe, printre care și Vrancea, să ajungă MARI! | Dăruiești timp, primești bucurie!

Ziarul de Vrancea
19 feb 2019 823 vizualizări

Căutăm 1000 de voluntari  ”Ajungem Mari” dornici să dedice 3 ore pe săptămână, timp de cel puțin 6 luni. Copiii din centre de plasament , din București și 24 de județe,printre care și Vrancea, au nevoie de susținere pe termen lung și lucrăm cu aceiași copii de la începutul programului. Astazi avem peste 1300 de voluntari implicați, dar jumătate dintre ei vor părăsi programul în luna mai, când vom avea nevoie de noi prieteni. Voluntarii nu au nevoie de experiență în lucrul cu copiii. Condițiile sunt dorința de implicare, seriozitatea și vârsta de peste 16 ani.

Programul educațional Ajungem MARI dă startul înscrierilor într-un nou modul de voluntariat în centrele de plasament din București și 24 de județe,printre care și Vrancea. 1000 de voluntari noi sunt așteptați să se implice dăruind 3 ore/ săptămână unor copii și adolescenți care au mare nevoie de mentori dornici să-i ajute la teme și să împartă cu ei din cunoștințele lor.

Separați de familiile lor, acești copii minunați sunt foarte vulnerabili și au mare nevoie de prieteni și mentori care să le ofere atenție, curaj și un model pentru o viață mai bună. Fiecare dintre noi poate ajuta un copil să meargă mai departe și să devină un adult fericit, responsabil și sănătos. Copiii au un potențial fantastic, dar e nevoie de implicare din partea noastră, a tuturor, ca ei să își descopere drumul.” – Iarina Taban, director executiv și fondator Ajungem MARI.

Până pe 28 februarie Ajungem MARI caută voluntari care să meargă săptămânal, pentru o perioadă de cel puțin 6 luni, în centrele de plasament, pentru a susține ședințe interactive de pregătire școlară, ateliere creative sau de cultură generală, punand mult accent pe încurajarea copiilor. Fiecare voluntar transmite copiilor cunoștințele lui, în funcție de pasiuni și abilități, de la română, matematică și engleză, până la informatică, muzică, teatru, arte plastice, educație pentru sănătate sau financiară. Nu este nevoie de experiență în lucrul cu copiii – voluntarii  participă la un training inițial și sunt consiliați pe parcurs. Sunt căutați voluntari adulți, dar și tineri peste 16 ani, din orice domeniu, care să creadă în potențialul copiilor, să îi înțeleagă și să îi asculte.

Programul se derulează de aproape 5 ani, iar până acum s-au implicat peste 6.000 de persoane. Voluntarii spun că învață, și ei, de la copii și primesc mai mult decât oferă:

„Sunt atâția copii care au nevoie de o îmbrățișare, de o vorbă caldă, de cineva pe care să îl aibă ca model. Doar prin a fi prezenți lângă ei, deja facem o schimbare! E cel mai frumos sentiment să oferi fără să aștepți nimic înapoi.” - Andreea Mihaela Baraboi, voluntară Ajungem Mari în Târgu Mureș

„De la copii am învățat multe lucruri și învăț constant. M-au învățat să zâmbesc și să mă joc din nou, să sper și să continui mereu, chiar dacă drumul e greu. M-au învățat că, până la urmă, rezultatele muncii tale vor apărea de unde te aștepți mai puțin” - Ștefana Bănică, voluntară Ajungem Mari în Iași

Acest modul de voluntariat începe în mai 2019 și durează 6 luni. Între timp au loc înscrierile, perioada de training și repartizarea voluntarilor la centre în funcție de zonă, program și disponibilitate. Voluntarii merg în echipe de câte 2 la aceeași grupă de copii pentru o ședință de 2 ore stabilită de comun acord, în timpul săptămânii sau în weekend.

Înscrierea se face prin intermediul unui formular online până pe 28 februarie. Detalii despre program și înscrieri sunt disponibile pe site-ul www.ajungemmari.ro, în secțiunea Devino voluntar http://www.ajungemmari.ro/devino-voluntar/

Programul educațional al Asociației Lindenfeld se desfășoară în București și 24 de județe: Arad, Argeş, Bacău, Brăila, Bihor, Botoşani, Braşov, Buzău, Constanţa, Cluj, Dâmboviţa, Dolj, Galaţi, Hunedoara, Gorj, Iaşi, Ilfov, Mureş, Neamţ, Prahova, Sibiu, Suceava, Timiş, Vrancea.

Programul educațional Ajungem Mari – Asociația Lindenfeld

Asociația Lindenfeld este o organizație non-guvernamentală ce are ca obiectiv facilitarea accesului grupurilor vulnerabile la domenii cheie ale societătii.

Ajungem MARI este principalul program al Asociației Lindenfeld și susține educația a peste 2000 de copii din centre de plasament și medii defavorizate din București și 24 de județe prin mai multe proiecte, cel mai important fiind cel de pregătire școlară într-un mod interactiv alături de peste 1300 de voluntari. Alte proiecte includ cursuri vocaționale, ieșiri recreative și educative, excursii, tabere, educație financiară, antreprenporială și pentru sănătate, consiliere vocațională și vizite de orientare profesională, toate cu rolul de a le da copiilor încredere în ei și a le forma abilități pentru a deveni adulți responsabili și independenți.

Persoană de contact:

Iarina Taban

Director executiv & fondator Ajungem Mari

0753192263/ iarina@ajungemmari.ro

www.ajungemmari.ro

Te pricepi foarte bine la cuvinte sau te simți mai bine printre cifre? Prietenii te roagă să le corectezi textele în engleză sau desenezi mereu cu plăcere?


Oricare ar fi punctele tale forte, te invităm să dăruiești puțin din ce știi să faci unor copii care au mare, mare nevoie de încurajare și de susținere.


Căutăm 1000 de voluntari inimoși, din orice domeniu de activitate, pentru a dărui 3 ore/ săptămână, timp de cel puțin 6 luni, copiilor din centrele de plasament din București sau din țară. Peste 2000 de copii așteaptă noi prieteni și mentori!


În funcție de abilitățile lor, voluntarii selectați vor susține ședințe de pregătire școlară pe diferite teme: de la lecții de matematică, engleză și limba română, până la ateliere de cultură generală, fotografie, muzică, arte plastice, educație financiară și multe altele.


Nu este nevoie de experiență în lucrul cu copiii - vei participa la un training inițial unde vei învăța tot ce ai nevoie și vei primi sprijin pe parcurs.

Copiii abia așteaptă să te cunoască! 

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.