Brand voice

Lucrarile de prospectare, o oportunitate de dezvoltare pentru comunitatea locala

Ziarul de Vrancea
13 oct 2015 1156 vizualizări
Achizitia datelor geofizice reprezinta prima etapa a procesului de explorare. Aceasta este explicata ca fiind o „ecografie a Pamantului” si are ca scop determinarea structurii geologice a subsolului, eliminand astfel necesitatea investigatiilor invazive si protejand mediul inconjurator. Activitatea de achizitie a datelor geofizice este avizata de Ministerul Mediului, Apelor si Padurilor, precum si de Agentia Nationala pentru Resurse Minerale.

 

Hunt Oil Company of Romania si OMV Petrom au demarat in aceasta perioada un proiect de prospectare geologica in judetele Vrancea si Bacau, pentru explorararea hidrocarburilor conventionale (petrol si gaze naturale), avand ca furnizor de servicii compania Prospectiuni, cu peste 65 ani de experienta in domeniu. Lucrarile sunt programate sa inceapa in luna octombrie a acestui an si vor dura aproximativ 4 luni. Autoritatile locale au fost informate, iar reprezentantii Prospectiuni vor vizita toate comunitatile din aria proiectului pentru a oferi localnicilor mai multe detalii.

Ce inseamna mai exact aceasta oportunitate?

Reprezentantii Prospectiuni, sustin ca acest proiect este o oportunitate pentru comunitatile locale cuprinse in perimetrul in care se desfasoara. Avand in vedere ca pe durata celor aproximativ 4 luni necesare lucrarilor, angajatii companiei vor locui in aceasta zona, contributia la bugetele locale si sprijinirea dezvoltarii economice locale este implicita.

Pe termen lung, in cazul in care rezultatele sunt favorabile, investitiile vor sprijini comunitatile prin taxe si impozite catre autoritatile locale, prin imbunatatirea drumurilor de acces, inchirierea sau cumpararea de terenuri, noi locuri de munca pentru localnici si campanii de responsabilitate sociala.

Daca apar daune agricole temporare in urma activitatii de achizitie a datelor geofizice, acestea sunt compensate integral, toate masurile si calculele fiind in avantajul utilizatorului de teren. Valoarea compensatiilor este stabilita in urma unui calcul care include suprafata terenului, pretul pietei pentru cultura respectiva si productia la hectar. In plus, in timpul sau dupa finalizarea lucrarilor, localnicii isi pot desfasura activitatile agricole fara nicio problema si cu o productivitate la fel de mare ca inainte.

Pentru mai multe detalii, puteti contacta echipa Prospectiuni la numarul de telefon 0731 320 900. 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.