Advertorial

Dragoș Ciobotaru, primarul comunei Vizantea Livezi, își prezintă raportul de activitate în fața alegătorilor

Ziarul de Vrancea
6 feb 2018 12219 vizualizări

Într-un exercițiu de transparență  și corectitudine care-ar fi bine să fie unul molipsitor, pentru omologii săi din județ,primarul comunei Vizantea Livezi,Dragoș Ciobotaru iese,prin intermediul Ziarului de Vrancea, la raport în fața alegătorilor .Și își prezintă public activitatea  sa și a primăriei  pe care-o conduce, de la preluarea  mandatului până la finalul anului 2017.Toate acestea însoțite de fotografii doveditoare relevante.

 

Măsuri luate:

Am procedat la remedierea situației identificate la Piscu Radului, prin interconectarea sistemului de alimentare cu apă Peștera și alimentare cu apă a comunei. Am oprit furnizarea apei în fermă iar toata apa de la izvoare a fost dirijată către comună pentru a alimenta în principal satele Livezile și Piscu Radului.

  M-am deplasat împreună cu angajații primăriei în dealul Peșterii unde am acționat pentru captarea corespunzătoare a izvoarelor, curățarea și decolmatarea lor, precum și identificarea altor izvoare. Au fost create captări bazate pe filtre naturale din bolovani în tuburi tip fântână și au fost montate o serie de filtre la locurile unde apa pleacă spre sat.

Am recondiționat bazinele din beton sparte si nefuncționale din interiorul comunei, am sudat coloana de apă în toate cele 11 locuri cu sudură pe bază de mufe cu electrofuziune. Ne-am deplasat în dealul Lozei unde au fost curățate și decolmatate izvoarele. De asemenea a fost refăcut gardul de protecție al izvoarelor și securizată poarta de acces.

Împreună cu persoanele beneficiare de ajutor social am curățat toate bazinele de pe raza comunei, astfel încât fiecare să devină funcțional și de asemenea am securizat aceste bazine prin montarea unor capace prinse în șuruburi.

După finalizarea problemelor urgente am început identificarea unui sistem de regularizare a presiunii și de construire a unei rezerve de apă de minim 100 de tone în satul Piscu Radului. Având în vedere costurile foarte mari, precum și necesitatea întocmirii unui proiect tehnic cu avizele obligatorii, am gândit soluția înființării unei rezerve de apă în bazine din fibră de sticlă, achiziționate la prețuri mici.  Am achiziționat 3 bazine de 40 de tone fiecare, total 120 de tone,care au fost montate în exterior.Au fost construite instalațiile de legătură, sistem de supraplin, au fost montate vane de închidere, supape de sens, apometru și sisteme de golire.

Au fost schimbate vanele defecte de pe toată instalația, au fost montate filtre de apă și regulatoare de presiune în toată comuna.

În acest moment, instalația functionează la parametri normali, nu am avut nici o zi în comună fără apă, bazinele sunt pline iar în perioada următoare vom depune dosarul pentru autorizarea sistemului de apă la Direcția de Sănătate Publică, SGA ȘI ANRSC

În ceea ce privește investiția la lucrarea “Sistem de alimentare cu apă Sat Mesteacănu” vă aduc la cunoștință că în vara anului 2016, am  refuzat semnarea procesului verbal de recepție din cauza unor neconcordanțe identificate pe teren. Astfel, am făcut evaluarea proiectului, am întocmit  un proces verbal, care a fost prezentat și Curții de Conturi Vrancea. Am solicitat sprijinul Inspectoratului în Construcții Vrancea care a venit la Vizantea Livezi și împreună cu subsemnatul și cu reprezentanți ai firmei de construcții ne-am deplasat pe toată lungimea investiției și au fost consemnate într-un proces verbal toate lucrările neefectuate de constructor.

Primăria Vizantea Livezi nu a întocmit procesul verbal de recepție și a acționat în instanță firma SC CRISTILORY SRL pentru a remedia toate problemele identificate. În anul 2017, firma responsabilă a remediat deficiențele constatate (adăpători animale, împrejmuiri la captări, scări de acces bazine, gard împrejmuire bazin rezervă apă, plăcuțe informare, hidranți grădină, etc )

În urma remedierii acestor deficiențe, am convocat comisia de recepție, din care a făcut parte și un reprezentant al Inspectoratului de Stat în Construcții și s-a constatat că lucrarea a fost executată și finalizată conform proiect.

REABILITARE DRUMURI

Am constatat următoarele deficiențe:

Masuri luate de primărie

 

Prima măsură a fost achiziționarea unui camion basculabil 7.5 tone și obținerea licenței de transport. A fost angajat încă un șofer profesionist. Am întocmit documentația pentru autorizarea unui perimetru de exploatarea la SGA,  în pârâul Vizăuți, pentru balast și pietrișuri. În colaborare cu SGA Vrancea am reușit să refacem sectoarele de pe pârâul Vizăuți închis traficului precum și  construirea de gabioane în satul Vizantea Mănăstirească. Am început cu utilajele proprii balastarea ulilțelor și consolidarea malurilor pe drumurile închise după cum urmează:

Balastare ulița Sandu Gicu, balastare și montare tub podeț ulița Pinkovai , construire pod trecere prin adăugare tuburi în punct Andrei Ciobotaru și refacere cale de acces locuitori punct BUta, balastare ulița Ciobanu Costică, balastare  și reprofilare prund Vizantea Mănăstireasca, balastare și reprofilare DC 63 Livezile Mesteacănu, balastare prund Vizantea Răzășească și refacere trecere spre moară, înfiintțre dig protecție Mestecanu punct Maftei, balastare Răzășească cotul lui Zvanta, deschidere cale de acces prund Răzășeasca pe stanga , reabilitare ulița Livezile (Roșioru), reabilitare ulița Fosta Mănăstire Vizantea.

Prin bugetul local, la secțiunea drumuri au fost finanțate lucrări de consolidare maluri apă prin construirea de gabioane.În acest moment sunt finalizate lucrările la Vizantea Mănăstirească și urmează să se execute lucrările la Vizantea Răzăsească – spate primărie – gabioanele sunt executate, bolovanii sunt aduși, trebuie executat montajul.

Concomitent cu aceste lucrări de reparație și întreținere drumuri, m-am preocupat de realizarea a 3 proiecte de asfaltare drumuri comunale  și construire poduri, din care 2 proiecte sunt în acest moment aproape de a deveni realitate. În baza acestor proiecte vor fi asfaltate drumurile comunale și de interes local, principale, din toată  comuna Vizantea Livezi și va fi construit un pod din beton la Livezile. Pentru proiectul de 6 km de asfalt și pod suntem în faza de licitație.

Pentru proiectul de asfaltare drumuri comunale Vizantea Răzășească cel mai probabil lucrarile vor debuta în anul 2018,  urmând imediat în perioada următoare  a se executa partea de proiect tehnic, obținere avize și procedura de achiziții publice pentru desemnarea unui constructor.

REABILITARE SI MODERNIZARE ȘCOLI

Una din problemele principale în orice comunitate o constituie educația oferită copiilor și condițiile în care se desfășoară  acest proces.

   Probleme identificate:

Primele măsuri luate au fost cele de remediere urgentă a condițiilor oferite copiilor prin curățirea școlilor și a zonei de joacă precum și curțile interioare. Cu ajutorul beneficiarilor de ajutor social am tăiat, cărat și așezat toate lemnele în magazii și a fost făcută curățenie genarală în toate curțile școlilor.

Am început un proces de reabilitare a școlii din Satul Livezile și au fost efectuate următoarele lucrări: a fost schimbat acoperișul, au fost înființată o toaletă pentru copii de la grădiniță, a fost montată gresie, au fost schimbate ușile interioare și exterioare, clădirea a fost izolată și fațada a fost recondiționată cu decorativă, au fost schimbate toate ferestrele și au fost montate ferestre tip termopan. A fost reabilitat tavanul în suprafață de aproximativ 600 mp cu rigips, a fost reabilitată instalația electrică – au fost montate neoane în toate clasele, au fost reabilitate 2 săli de clasă de la zero prin scoaterea parchetului vechi, turnarea de șape, montarea de parchet, îndreptarea pereților, a tavanelor și schimbarea ușilor, a fost achiziționat mobilier nou pentru una din clase, a fost executat sistemul de încălzire centrală. Centrala termică de la Vizantea Mănăstirească a fost reparată și mutată la Livezile. Cu excepția lucrărilor de schimbare a acoperișului, achiziție calorifere și horn,  toate lucrările au fost finanțate de un sponsor, sumele ajungând la 110.000 lei iar contribuția primăriei a fost de 38000 lei

A fost finalizată lucrarea de reabilitare a instalației de căldură la Vizantea Mănăstirească, au fost schimbate centrala și hornul.

Au fost obținute avizele DSP pentru școlile Vizantea Răzășească și Vizantea Mănăstirească.

Au fost întocmite proiectele pentru obținerea avizelor ISU pentru școlile Vizantea Răzășească și Vizantea Mănăstirească și au fost obținute avizele de funcționare ISU în urmă unor lucrări prin care au fost montate paratrăsnete și au fost executate lucrări de reparații la fiecare școală conform cerințelor.

Pentru transportul elevilor, a fost reparat și  pus în funcțiune și al doilea microbuz școlar, astfel încât transportul elevilor să se facă la timp și în siguranță.

Din păcate Grădiniță Mesteacănu se va închide din cauza lipsei copiilor care să o fregventeze.

Grădiniță Vizantea Mănăstirească va întra în reabilitare în anul 2018, este posibil să obținem în continuare sprijin și pentru această investiție de la societatea Viva Credit București.

CULTURĂ ȘI CULTE

 Probleme identificate:

Măsuri

Am hotărât să demolăm căminul din Vizantea Răzășească și să întocmim un proiect tehnic promovat pentru obținere de finanțare către Compania Națională de Investiții(CNI). CNI a aprobat investiția, a emis avizul favorabil iar Ministerul Dezvoltării a emis ordinului de finanțare. În acest moment proiectul tehnic este finalizat și depus la CNI pentru începerea procedurilor de licitații în vederea desemnării constructorului.

Am demolat căminul din satul Livezile, o clădire foarte mare de 900 de mp, iar pe terenul rezultat am efectuat un proiect tehnic pentru înființarea unui parc cu locuri de joacă pentru copii și teren de minifotbal. Proiectul tehnic a fost finalizat, aprobat în Consiliul Local, au fost obținute avizele iar până în acest moment au fost executate 80% din lucrări.

Am propus modernizarea parcului din Vizantea Mănăstirească deoarece locurile de joacă au fost distruse, mesele și băncile existente sunt rupte și nefuncționale. A fost efectuată o evaluare a necesităților și astfel am ajuns la concluzia că sunt necesare reabilitarea și modernizarea căilor de acces prin montarea de pavele, achiziționarea unor locuri de joacă pentru copii montate separat de restul parcului în partea de nord, reabilitarea mesele din fier și beton și din acestea se vor construe 2 mese de tenis de masă de exterior. Montarea unor băncuțe și coșuri de gunoi pentru spațiile de relaxare. Reabilitarea gardului prin repararea fundației, schimbarea rigolelor rupte și vopsirea acestora.

Am demolat fosta clădire CAP, o clădire care de asemenea abia mai stătea în picioare, iar în acest moment lucrăm la proiectarea unui muzeu al satului cu atelier de sculptură. Finanțarea acestui muzeu va fi asigurată din fornduri europene, proiectul este aproape finalizat și urmează să-l depunem la AFIR pe măsură 6.3 GAL.

În satul Vizantea Mănăstirească am luat  decizia de a reconstrui căminul cultural, acesta fiind în continuare utilizat de cetățeni. Proiectul de reconstruire a fost  depus pe fonduri europene, prin Grupul de Acțiune Locală(GAL) Țara Vrancei. În acest moment proiectul tehnic este în analiză la Constanța, urmează să avem vizită în teren și sa semnăm contractul de finanțare.

A fost oferit sprijin financiar  bisericii catolice pentru schimbarea acoperișului iar acest lucru a fost realizat.

Am oferit sprijin financiar Bisericii Vizantea Răzășească pentru construirea unui gard de 170 ml lucrarea fiind în acest moment finalizată.

A fost finanțată Biserica din satul Livezile pentru a schimba acoperișul, lucrările fiind în acest moment finalizate

De asemenea, pentru a veni în sprijinul bătrânilor și al oamenilor nevoiași din comună, am luat hotărârea de a întocmi un proiect tehnic pentru înființarea unui centru social de zi, prin schimbarea destinației școlii din satul Piscu Radului. Proiectul tehnic a fost  finalizat, a fost depus spre finanatre pe măsură 8.3 POR dar din păcate în prima sesiune a fost respins. În acest moment așteptăm deschiderea sesiunii 2018 pentru a-l redepune.

Pentru că există fonduri europene pentru reabilitarea și recondiționarea monumentelor clasa B și pentru că Biserica nu deține în acest moment documente de proprietate, în urmă discuțiilor cu preotul Gheroghiță am hotărât să demarăm o Acțiune în Constatare la Judecătoria Panciu pentru recunoașterea dreptului de proprietate. Procesul a început, au fost mai multe termene acordate și a fost stabilit termenul de 6 februarie 2018 pentru pronunțare. Sperăm ca în cel mai scurt timp să obținem actele de proprietate și să demarăm procedurile pentru depunerea unui proiect European cu scopul de a reabilita și de a redă în circuitul turistic “Fosta Mănăstire Vizantea”

SEDIU PRIMĂRIE

Reabilitare magazine primărie – arhivă – extindere – schimbare acoperiș

Aprobare reabilitare sediu primărie 2018

ÎNFIINȚARE FIRMA CONSTRUCȚII

Am propus Consiliului local înființarea unei firme de construcții al cărui acționar să fie ComunA Vizantea Livezi. În luna noiembrie 2016 a fost infiinata această firma, s-au obținut autorizațiile necesare și toate lucrările primăriei  au fost executate la prețuri mici de SC PRESTĂRI SERVICII VIZANTEA LIVEZI SRL.

  Printre lucrările executate se numără:

Primăria Vizantea Livezi a acordat o sumă de 48000 lei pentru mărirea capitalui social, suma de bani cu care firma a achiziționat următoarele: tractor și trancar, betonieră profesională, flex, invertor sudură, lopeți, roabe.

În prezent societatea este funcțională, are 5 salariați iar în perioada următoare, avand în vedere specificul proiectelor, va fi nevoie de angajarea a încă 3-4 muncitori calificați. Prețurile practicate de societate pentru lucrările publice sunt cu aproximativ 50% mai mici față de prețul pieței, scopul societății find acela de a asigura executarea lucrărilor publice la prețuri reduse față de cele ale pieței ,mentenanța mijloacelor fixe din dotarea firmei, plata salariilor și a taxelor către bugetul general consolidat al statului. În funcție de identificarea unor muncitori calificați, (deoarece ne confruntăm cu o reală problemă în acest sens), vom lua și o decizie cu privire la viitorul acestei firme.

Citiși și: Pe scurt -postare  Ciobotaru Dragos-contul de facebook


- am reabilitat sistemul de alimentare cu apă prin montarea de filtre, regulatoare presiune, stații de coordonare și am creat o rezervă de 120 de tone la sursa Piscu Satului;

- acoperiș Biserica Livezile;

- parc Vizantea Mănăstirească;

- reabilitare,balastare, reprofilare drumuri comunale;

- construire gard Biserica Vizantea Răzășească - 180 ml;

- acoperiș Biserica Catolică Vizantea Mănăstirească;

- refacere căi de acces, construire gabioane pe diguri drumuri comunale și de interes local;

- reabilitare generală Școala Livezile;

- reabilitare și modernizare școala Vizantea Răzășească pentru autorizare DSP și ISU;

- reabilitare și modernizare școala Vizantea Mănăstirească pentru autorizare DSP și ISU;

- achiziție cămin primărie;

- achiziție tractor si remorcă primărie;

- construire parc și teren de minifotbal sat Livezile;

- demolare cămin cultural Livezile, cămin cultural Vizantea Răzășească, clădirea CAP (REPREZENTAU UN REAL PERICOL).

Ce ne propunem in 2018:

- asfaltarea a 7.5 km de drum în satele Mesteacănu, Piscu Radului , Vizantea Răzășească și Vizantea Mănăstirească (proiect aprobat PNDL)

- construire pod din beton armat peste pârâul Peștera spre Mesteacanu (proiect aprobat PNDL)

- construire cămin cultural Vizantea Răzășească (proiect aprobat CNI);

- construire cămin cultural Vizantea Mănăstirească (proiect aprobat LEADER)

- construire Muzeu Atelier (proiect aprobat LEADER)

- modernizare grădiniță Vizantea Mănăstirească (proiect aprobat fonduri proprii)

- modernizare sediu primărie (proiect aprobat fonduri proprii)

- Construire platformă gunoi de animale (proiect depus - analiză Ministerul Mediului)

- Construire centru social (proiect în analiză POR și LEADER)

- Construire gabioane protecție albie pârău Vizantea Răzășească (proiect aprobat fonduri proprii)

- finalizare pod din beton armat Vizantea Răzășească (proiect aprobat CJ Vrancea- PNDL)

...ETC.--Sursa:Ciobotaru Dragos-contul de facebook


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.