Advertorial

JUDEȚUL VRANCEA câștigă competiția de voluntariat între județe pentru liceeni – Marea Voluntariadă, 2017

Ziarul de Vrancea
17 oct 2017 1121 vizualizări

MAREA VOLUNTARIADĂ – Olimpiada voluntarilor liceeni–competiție de voluntariat adresată liceenilor și tinerilor din cinci județe – Bacău, Brașov, Covasna, Galați și Vrancea -, organizată în perioada septembrie-octombrie 2017, a fost câștigată de județul VRANCEA. Competiția a fost organizată de Asociația Semper Musica în parteneriat cu Asociația Semper Musica Filiala Tecuci și finanțată de Ministerul Tineretului și Sportului.

1687 de puncte a acumulat echipa județului Vrancea în urma realizării de activități de voluntariat la nivelul județului și un număr de 7954 de voturi din partea susținătorilor. Cu acest punctaj, echipa de liceeni și tineri voluntari ai județului Vrancea s-a situat pe prima poziție, fiind urmată de către echipele de voluntari din județele Galați și Bacău. În total, cele cinciechipe de liceeni din cele cinci județe au organizat 218 activități de voluntariat pentru comunitățile lor.

În timpul competiției, echipele de liceeni au reamenajat spații din oraș, au curățat diferite zone de deșeurile menajere aruncate pe domeniul public de către cetățeni, au plantat noi arbuști, au organizat competiții sportive și sesiuni de jocurile copilăriei pentru cei mici, au susținut sesiuni altfel de informatică pentru copii, le-au citit povești copiilor, au organizat colecte de jucării, rechizite sau cărți pentru cei în dificultate și multe altele. Toate acțiunilor lor pot fi găsite pe website-ul proiectului: www.mareavoluntariada.ro

Ana-Mihaela Acatrinei, membru echipă de voluntari județul VRANCEA, menționează:Consider că voluntariatul este un mod de dezvoltare personală și datorită acestuia poți învăța ceea ce nu înveți la școală. Marea Voluntariadă este  o inovație în rândul proiectelor de voluntariat- o altfel de olimpiadă, o olimpiadă a voluntariatului. În ceea ce privește echipa, am fost 5 tineri curajoși, dornici de implicare și cu spirit de inițiativă astfel încât am putut mobiliza peste 100 de voluntari. Consider că Marea Voluntariadă trebuie să fie un trend și în viitor să participe toate județele din România și așa am putea cutremura țara, deoarece eu cred în puterea exemplului și în dorința de implicare în propria comunitate.Vreau să-mi felicit colegii de echipă, voluntarii și participanții din celelalte județe pentru tot ceea ce au făcut.”

Bogdan Istrate, coordonator proiect Asociația Semper Musica, menționează:Când am dat startul competiției nu aveam în plan 218 de acțiuni de voluntariat, o cifră impresionantă pentru noi, pentru echipele de liceeni și pentru comunitățile din care fac parte. Cetățenii care vor auzi de reușitele acestor liceeni trebuie să fie mândri că există astfel de tineri pentru care implicarea în comunitate prin voluntariat este un stil de viață, unul care trebuie încurajat, susținut și cultivat și în rândul celorlalți tineri.Atât comunitatea prin autoritățile publice și cetățeni, cât și în mod specific,prin părinții tinerilor și cadrele didactice, trebuie să susțină implicarea copiilor și tinerilor în acțiuni de voluntariat pentru că doar așa vom obține generații de adulți responsabili, implicați și cu spirit civic gata să cultive aceste valori copiilor lor. Felicitări echipei vrâncene pentru extraordinara reușită!


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.