Advertorial

Pasteluri pentru romanticii focsaneni la Hidalgo

Iulia Crețu
30 nov 2005 6408 vizualizări
O expozitie iesita din comun ofera publicului foctanean pictorul Mircea Gotia. Galeriile de Arta Hidalgo gazduiesc o colectie de peste 30 de lucrari avind ca principal motiv apa si poezia ei.

Cunoscut peste hotare gratie expozitiilor pe care le-a avut in Belgia, Italia, Polonia si Cehia, Mircea Gotia a pus in tablourile sale trairile si visele unei vieti in care romantismul s-a imbinat cu utilul, intr-o vreme in care singura fereastra de libertate era evadarea prin pictura. Visind la spatii lacustre si mari inaccesibile, artistul bucurestean aduce o nota de poezie bacoviana. "Sint indragostit de ape, apa fiind mai mult de un simbol si ma intereseaza apa ca o necunoscuta. Iti ofera cele mai placute clipe. Cind vorbesc de Romania, Delta este frecventa, dar pictez si lacuri in paduri sau la ses", a spus Mircea Gotia. Despre faptul ca in pastelurile si uleiurile sale nu se regasesc figuri umane, acesta a precizat ca "personajele umane murdaresc peisajul, iar eu vreau sa-l redau asa cum l-a creat Dumnezeu". Expozitia de la Focsani este una dintre cele mai indepartate prezentari pe care le-a avut artistul in Romania, acesta spunind ca este indragostit de peisajele moldovenesti si ca acesta este unul dintre motivele venirii sale la Focsani. Inedit este faptul ca artistul nu a lucrat la tablouri folosind pensula, ci doar cutitul de pictura. "Am 1-2 pasteluri, acuarela, dar predilect este uleiul pe pinza. Nu folosesc pensula, am lucrat cu cutit de pictura. Lucrarile mele se adreseaza romanticilor, visatorilor, celor care atunci cind privesc un tablou isi pun intrebari. Despre stilul meu un critic a spus ca ar fi un neo- impresionism modern, dar eu nu am auzit decit de impresionism", a mai adaugat Mircea Gotia.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.