Tineret în (Re)Acțiune

Adjudul are sase zone de agrement

Ziarul de Vrancea
21 iun 2010 3676 vizualizări
zona preferata a primarului adjudean este Lunca Siretului si Trotusului

Muncipiul Adjud beneficiaza de sase locuri natural de agrement si relaxare. Situat geografic intre doua riuri mari, Siret si Trotus, Adjudul se bucura de zone impadurite, lacuri si helestee. Lacul de Argint cu Balta Verde (zona privata), Helesteul public din mlastina Tabacari, zona podului riului Trotus, zona de agrement Burcioaia si Lunca Siretulu si Trotusului sint locurile unde week-endul este parca mai linistit si mai lung. Circa o mie de persoane isi petrec sfirsitul de saptamina in acest locuri din care 80% sint tineri, dupa cum ne-a spus primarul. Cu toate ca natura este primitoare cu fiecare dintre cei veniti la relaxare, gratar sau chiar la o baie, in urma turistilor ramin ambalaje, resturi sau pet-uri, toate daunatoare mediului. "E adevarat ca in urma lor ramin gunoaie. Rugamintea nostra este ca oamenii sa pastreze curatenia. Pina anul trecut am mai facut curatenie cu elevii. Acum mai facem cu persoanele care beneficiaza de ajutorul minim garantat, ne-a declarat primarul Muncipiului Adjud, Constantin Armencea.

Zonele de agrement necesita totodata o amenajare corespunzatoare. Astfel, Lacul de Argint are nevoie de un drum de acces reabilitat, o curatare interioara, o zona de joaca pentru copii si pentru sport, dar si dezvoltarea servciilor de alimentatie publica. De asemenea, toaletele publice lipsesc din acesta zona de relaxare. Helesteul public are nevoie de indiguirea riului Trotus pentru a preveni revarsari ca cele din primavara anului 2005. Adjudul ar putea sa beneficieze si de o plaja amenajata pe malul riului Trotus, in zona podului. Tot aici ar putea fi reabilitate terenurile de sport si create facilitati pentru pescuit, dupa cum se propune si in strategia de dezvoltare a municipiului, pina in 2013. In lunca celor doua riuri fauna este data de specii ca mistreti, caprioare, vulpi, veverite, iepuri de cimp si felurite pasari, care fac cu ochiul si vinatorilor locali. De altfel, acesta din urma este si zona preferata a primarului adjundean, cu toate ca se plinge de lipsa timpului liber. (Daniel GIRLEANU)


Iaz piscicol la Adjud


Pasionatii de dat la peste din Adjud ar putea avea in curind posibilitatea de a se intrece in capturi si povesti pescaresti la un iaz piscicol privat. Potrivit informatiilor oferite de Agentia pentru Protectia Mediului, firma Autosas SRL are in derulare un proiect de infiintare a unei balti, amplasate in extravilanul orasului. In acest sens, la APM a fost depusa o solicitare de emitere a acordului de mediu. Pescarii din zona obisnuiesc sa mearga sa arunce undita in Trotus. (I. C.)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.