Tineret în (Re)Acțiune

Pirati de trenuri in depoul CFR Adjud

Raluca Manolache
12 ian 2009 2901 vizualizări
In Adjud functioneaza singura statie de triaj a trenurilor din Vrancea u 67 de garnituri au fost verificate, insa vagoanele care transporta materiale de constructii sint adesea atacate de hoti

Zeci de trenuri cu marfa care au ajuns in gara Adjud au fost verificate anul trecut de lucratorii CFR. Este vorba de triajul vagoanelor ce are drept scop descompunerea si compunerea trenurilor de marfa, realizat in singura statie de profil din Vrancea. Astfel, in acest an, 67 de garnituri au fost luate la puricat de lucratorii CFR care au vrut sa vada daca documentele sint in regula, iar marfurile transportate pe calea de linie ferata nu au fost ochite de hoti. S-a avut in vedere in acest sens daca sigiliile de siguranta lipsesc sau au fost violate, asa cum spun politistii. Subinspectorul Romeo Ilie, de la Politia Transporturi Feroviare, spune ca in 80% din cazuri nu au existat probleme. "De cele mai multe ori in triajul Adjud ajung vagoane cu materiale de constructii aduse din import, cereale, cherestea, cisterne cu combustibil, materiale de cale ferata, produse alimentare si fier vechi. In 80% din cazuri s-a constatat ca marfa este completa chiar daca sigiliul era lipsa sau violat. Am intimpinat si unele probleme pentru ca unele garnituri prezentau nereguli comerciale, iar integritatea vagonului era afectata", a mentionat Ilie Romeo. Este vorba de patru cazuri in care s-a constatat ca autori necunoscuti au rupt sigiliile si au furat din marfa transportata. Oamenii legii spun ca au fost vizate trenurile care aduceau in tara materiale de constructii. Chiar daca se constata infractiunea, politistii reusesc cu greu sa rezolve aceste cazuri pentru ca de cele mai multe ori hotii actioneaza in diferite puncte din tara si sint greu de depistat. "In momentul in care constata nereguli privind integritatea vagonului de marfa, lucratorii CFR fac un dosar de constatare si anunta postul de politie. Sint demarate cercetari, dar este foarte greu de stabilit locul producerii furtului", a concluzionat ofiterul de la Politia TF. In acest context, in cele patru cazuri de atacuri asupra marfurilor din trenuri inca se fac cercetari. Pentru ca si unii angajati din depou au luat la ochi garniturile comerciale, oficialii garii Adjud au decis sa instaleze in aria de responsabilitate camere de luat vederi. (Raluca MANOLACHE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.