Tineret în (Re)Acțiune

Cu tarcul in centrul municipiului

Ana-Maria Cantia
24 mar 2008 1605 vizualizări
Conflictul dintre locatarii blocului 28, de pe strada Siretului din Adjud, cu Narcis Trif nu s-a terminat inca. Locatarii au ajuns in aceasta situatie din cauza concesionarii spatiului din fata blocului, de catre fratele consilierului democrat-liberal Sorin Trif. Consilierul Trif a tinut sa precizeze ca nu are nici o implicare in scandal si ca oamenii din acest bloc nu au fost niciodata interesati de soarta spatiului din fata blocului in care traiesc. Primarul considera nemultumirile oamenilor ca fiind «nefondate si lipsite de temei legal »

In fata blocului nr. 28 de pe Strada Siretului, lucrarile la constructia firmei patronului Narcis Trif continua, in ciuda reclamatiilor facute de locatari. Fratele lui Narcis Trif, consilierul Sorin Trif, se declara indignat de atitudinea cetatenilor, despre care spune ca nu au aratat vreodata interes pentru acel spatiu si sustine ca fratele lui se afla in deplina legalitate. «Cladirea care se va construi are destinatia de magazin alimentar si sediu de firma, nu circiuma, iar distanta dintre bloc si constructie este conforma cu legislatia in vigoare, permitind accesul in bloc pentru toate necesitatile si utilitatile locatarilor. Stilpii de iluminat au fost mutati datorita lucrarilor de modernizare a aleilor si parcarii din jurul blocului neavind nici o legatura cu concesionarea terenului », a precizat Sorin Trif. Acesta a mai adaugat ca «terenul nu a fost niciodata amenajat ca spatiu verde sau teren de joaca pentru copii, locatarii nefiind interesati prea mult de soarta acestuia, doar unii folosindu-l uneori ca loc de parcare. Terenul arata jalnic in ultima perioada, fapt ce a constituit si unul din motivele pentru care a fost initiata hotarirea CL de concesionare prin licitatie». Oamenii sint revoltati si sustin ca pe ei nu i-a intrebat nimeni daca vor sa iasa din scara de bloc direct in spatele unui magazin, fie el si alimentar. Din acest motiv au facut numeroase reclamatii catre organele ablitate.


«Cele reclamate sint nefondate si lipsite de temei legal»


Locatarii s-au declarat indignati de raspunsul primarului Constantin Armencea, care a incercat sa ii convinga ca nu au dreptate in nici un fel. "Concesionarea terenului s-a facut prin licitatie publica, organizata si desfasurata conform legii, la care orice persoana interesata putea participa. Suprafata de teren concesionata apartine domeniului public al municipiului Adjud, este situata la o distanta de peste sase metri de limita blocului nr. 28, accesele pietonale si auto nefiind impiedicate de aceasta constructie. In concluzie, cele reclamate sint nefondate si lipsite de temei legal", i-a «lamurit» primarul Constantin Armnecea pe locatarii. Dar locuitorii blocului cu pricina nu se multumesc cu acest raspuns si sustin ca vor merge in audienta la prefect. "Luni vom merge la prefect sa ii spunem si dumnealui daca se poate trai in halul asta. Am inteles ca patronului i s-a oferit un alt spatiu, dar nu vrea sa plece de aici", ne-a declarat Elena Cozma, locatar in blocul 28. De asemenea, locatarii nu l-au crezut pe cuvint pe primar cind le-a zis ca sint sase metri intre cladire si bloc si au masurat ei distanta. "Am masurat si sint patru metri, nu sase cum ni s-a zis", ne-a spus Ioan Paduraru. Prin gardul pe care l-au in fata oamenii se simt umiliti. "Sa faca domnul primar o simulare de evacuare de urgenta sa vedem ce se intimpla si cum se poate iesi de aici", ne-a spus si Aneta Grigoras.


"Nu am fost in incompatibilitate\'\'


Consilierul democrat-liberal Sorin Trif s-a simtit prejudiciat de articolul publicat de "Ziarul de Vrancea" pe data de 15 martie si a cerut un drept la replica prin care incearca sa convinga ca prin votul sau nu a facilitat tranzactia fratelui cu Consiliul Local. "Faptul ca am votat si eu aceasta hotarire nu constituie o incompatibilitate, deoarece in textul hotaririi se propune concesionarea terenului prin licitatie publica, fara a fi mentionat faptul ca aceasta concesiune se face pentru o anumita firma sau persoana", ne-a transmis consilierul Sorin Trif, fratele concesionarului. Locatarii spun insa ca nu era greu de prevazut ca un teren din fata curtii parintesti putea prezenta interes pentru fratele consilierului PD-L Adjud.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 2

Adaugă comentariu
, acum 739414 zile, 6 ore, 29 minute, 26 secunde
Domnul Trif Sorin e vrajitorul din Oz.Terenul a fost scos la licitatie in vederea concesionarii,special pentru fratele domniei sale.Auzi mai nenea consilieru',lasa-o jos ca macane!Minte citeste integral
, acum 739414 zile, 6 ore, 29 minute, 26 secunde
bai Trif .........sa fim seriosi.....te.ai gasit exact in fata blocului sa faci magazin.....acolo ti.a gasit fractu locatie buna .....tot te dai la fund......lasa oamenii sa traiasca....pe ce suntem citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.