Tineret în (Re)Acțiune

EU ROstesc

Ziarul de Vrancea
2 nov 2014 1317 vizualizări
SimbolurileUniuniiEuropene - Drapelul

Nu încape îndoială că ştim cu toţii ce este un Euro şi cât valorează el şi că recunoaştem cu uşurinţă drapelul cu steluţe, dar stim cum s-au născut aceste simboluri şi câte sunt la număr? «Tratatul de instituire a unei Constituţii pentru Europa» stabileşte cinci simboluri ale UE: drapelul, imnul, deviza, moneda unică europeană şi Ziua Europei. Steagul UE a fost arborat prima dată în 1955, la sediul Consiliului Europei, organizaţie independetă de Uniune, care se ocupă de apărarea drepturilor omului. Parlamentul European a adoptat simbolul în 1983 şi doi ani mai târziu, toate statele membre l-au considerat drept emblemă oficială a Comunităţilor Europene. La data de 26 mai 1986, drapelul a fost utilizat de către toate instituţiile UE. Drapelul, format din 12 steluţe aurii aşezate în cerc pe un fond abastru, reprezintă unitatea şi identitatea popoarelor Europei. Stelele simbolizează perfecţiunea şi unitatea europeană, şi nu numărul statelor membre UE, aşa cum s-ar putea crede. Prin urmare, steagul rămâne neschimbat, indiferent de numărul ţărilor membre. Deşi drapelul reprezintă simbolul tuturor statelor membre, acesta nu poate substitui steagurile naţionale. (Laura Cană)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.