SOS

Vreau si eu sa ma joc!

Cristina Palade
10 iul 2007 8704 vizualizări
O fetita de 7 ani are nevoie de implant cu celule Stem in China pentru a putea merge u micuta sufera de tetrapareza, tratamentul costind 25.000 de euro u Melania e o mogildeata vioaie care si-ar dori sa se poata juca precum copiii de virsta ei

Are 7 ani si universul ei este plin de culoare, zimbet, joc si speranta. Viata insa i-a ingradit multe dintre dorinte si vise. Melania Marin, din comuna Ciorasti, este o fetita ca toate cele de virsta ei, interesate de papusi si jocuri, pe care insa boala o opreste sa straluceasca. Micuta sufera de tetrapareza spastica, handicap care ii face ca piciorusele sa se miste cu greu si numai pe virfuri. Parintii s-au luptat din rasputeri sa aline suferinta fetitei, cu tratamente, proceduri si vizite la medici in toata tara. Toate insa nu au rezolvat drama micutei care nu poate alerga si nici macar pasi fara ajutorul mamei. Chinul a inceput pentru Melania de la virsta de un an cind, in urma unei evolutii psihomotorii nefavorabile, a fost diagnosticata cu encefalopatie cronica infantila. Ulterior au urmat internari repetate si interventii chirurgicale pentru lungirea tendonului la picioare. Operatia a fost necesara pentru a o face pe micuta sa poata pasi pe intreg piciorul si nu pe virfuri. Mama nu isi poate explica aparitia bolii, povestindu-ne ca medicii nu i-au oferit un raspuns clar privind handicapul fetitei si cauza acestuia. Acesta ar putea proveni din faptul ca Melania a fost nascuta prematur sau din cauza unor vaccinuri facute gresit. Cu toate ca incapacitatea de a-si folosi picioarele o imobilizeaza de cele mai multe ori, fetita zimbeste si este foarte deschisa. Ii plac prietenii si s-ar juca alaturi de ei toata ziua. Din pacate, este constienta ca nu poate alerga sau sari coarda. "De ce nu pot si eu sa alerg si sa ma joc precum toti copiii?", este intrebarea pe care Melania i-o adreseaza mamei sale Mariana mai mereu. Raspunsul insa este imposibil, lacrimile si durerea facind mute cuvintele. Cum sa-i explici unui pui de om ca sanatatea lui si capacitatea de a se misca depind de o operatie la capatul lumii.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.