Orașul Panciu

Primarul Petre a dat cu subsemnatul la DNA

Doina Ganea
15 feb 2010 2285 vizualizări
Primarul Panciului a dat luna trecuta cu subsemnatul la DNA pentru niste ¦ copacei u de asemenea Petre a recunoscut ca a adminstrat timp de sapte ani si propria firma, dar si treburile administratiei locale u pesedistul este primar din anul 2000, iar în primii sapte ani a fost si administrator al firmei Coli Service SRL u potrivit datelor din Registrul Comertului, abia în anul 2007 edilul a renuntat la functia pe care o avea la propria firma u Petre sustine ca este vorba de doar patru ani de incompatibilitate si a fost fortat, deoarece firma sa era la vremea aceea in faliment

Ion Petre, primarul orasului Panciu, este, potrivit declaratiei de interese, asociat unic al firmei Coli Service SRL din Panciu si, potrivit datelor din Registrul Comertului, pina la data de 16 martie 2007 a fost si administratorul firmei. Abia la patru ani de la intrarea in vigoare a Legii 161/2003, privind incompatibilitatea publica, si la 7 ani de la alegerea sa in functie, edilul din Panciu a decis ca ar trebui sa renunte la functia din cadrul firmei sale, asa cum prevede legea. Ion Petre a fost ales primar al orasului Panciu in anul 2000. Conform CV-ului postat pe site-ul primariei, Petre a trecut pe functia de primar direct din cea de adminstrator de firma. Conform art. 87 litera d) din Legea 161/2003, functia de primar nu este compatibila cu cea de administrator al unei societati comerciale. Conform art. 91 din acelasi act normativ "Alesul local poate renunta la functia detinuta inainte de a fi numit sau ales in functia care atrage starea de incompatibilitate sau in cel mult 15 zile de la numirea sau alegerea in aceasta functie".

Pe chestiunea cu incompatibilitatea primarul sustine ca a mai fost cercetat si in anul 2004 de prefectul Ion Oprea. Acelasi prefect care este si acum, dar n-a fost nicio problema. Edilul sustine ca se retine incorect faptul ca ar fi fost incompatibil deoarece, nici sa fi vrut la momentul respectiv, nu putea renunta la calitatea de administrator. "Activitatea mea de baza a fost un magazin de piese auto si acum e un service auto. In primul rind ca nu e vorba de 7 ani, asa cum s-a retinut neprofesionist de catre unii ziaristi din presa centrala, ci doar 4 ani, fiindca legea a aparut in 2003. Apoi, firma a intrat in faliment si eu trebuia sa raspund ca administrator de tot. Asa ca nu ma lasau cei de la executare silita sa-mi dau demisia. Dupa ce s-a incheiat povestea am renuntat", a explicat primarul Petre Ion. Firma edilului a avut, conform datelor de la Ministerul Finantelor Publice, in anul 2008, un rulaj 679.336 de lei (aproximativ 160.000 de euro). Cu un an in urma, firma inregistrase o cifra de afaceri de 140.000 de euro, iar in 2006, Coli Service a rulat aproximativ 112.000 de euro.


Petre are probleme cu DNA"¦


Edilul din Panciu spune ca nu are nicio problema cu incompatibilitatea si ca are si niste dosare la DNA carora, la fel, o sa le faca fata. "Acum o luna m-a chemat DNA-ul la Bucuresti. Am scris trei chestii si am plecat acasa. N-am avut nicio calitate. Nici de invinuit si nici de martor. Au fost niste declaratii date fiindca o firma de la Ploiesti, pe care noi am angajat-o sa ne amenajeze Parcul Central si spatiile verzi din Parcul Catedralei, a fost controlata de Garda Financiara, Curtea de Conturi sau cam asa ceva. De fapt am inteles ca am fost chemati toti cei care am lucrat cu firma respectiva, sa spunem ce si cum. M-am dus cu tot: dosarul de licitatii, cu platile facute si alte documente. Nu este nicio problema", ne-a dat asigurari primarul Ion Petre. In doi ani insa, oficialii panceni au reusit sa cheltuiasca 33 de milioane de lei in urma unor licitatii la care, aproape de fiecare data, nu a fost decit un singur participant. Din cele 15 achizitii publice facute din martie 2007 pina in martie 2009, doar trei au avut, asa cum spune legea, cel putin trei participanti. Impreuna cu achizitiile curente, cele de investitii au scos din vistieria primariei aproape 8 milioane de euro in doi ani.


"¦ de la niste copacei si panselute


Tot in aceeasi perioada, municipalitatea a facut si un imprumut de 1,3 milioane de euro. In privinta firmei ploiestene care a cistigat aproape un milion de lei printr-un program guvernamental pe mediu, aprobat in 2008, pentru Primaria Panciu, edilul spune ca licitatia a fost corecta, oferind pretul cel mai mic si chiar realizind lucrari de calitate. "Venisera de pe aici de prin zona citeva firme si puteam sa le prefer pe ele. Dar am respectat legea si am ales societatea care oferea cel mai mic pret. Culmea este ca cei de la Ploiesti au si facut treaba buna. Ei, ca s-au mai ofilit niste floricele si citiva copacei, asta e de la Dumenzeu", a fost de parere Ion Petre. In general, companiile si firmele nu par sa se inghesuie sa ia banii pancenilor. Aceasta situatie s-a petrecut si in momentul in care alesii locali au decis sa contracteze un credit. S-a organizat o licitatie si s-a prezentat doar o singura banca. O firma din Iasi a luat prin doua contracte aproape jumatate din banii pe care municipalitatea i-a cheltuit in ultimii doi ani. Compania Apopi & Blumen din Iasi activeaza in domeniul instalatiilor industriale pentru distributia gazelor naturale. Prima data, firma a primit un contract de 6,3 milioane de lei, atribuit direct pentru racordarea centralelor termice din Panciu. Ulterior, oficialii orasului au decis sa construiasca si un bloc de locuinte tot cu firma Apopi & Blumen. Valoarea acestui contract se ridica la 9,6 milioane de lei. La licitatie, evident, n-a participat decit firma din Iasi. (Doina GANEA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 2

Adaugă comentariu
, acum 739399 zile, 16 ore, 13 minute, 8 secunde
definitia primariei-cladire extravaganta unde interlopii si alte specii de "baeti buni" fac afaceri si isi impart comisioane.exemplu: asfaltari la suprapret, dezapeziri, cosmetizari diverse si tot ce citeste integral
, acum 739399 zile, 16 ore, 13 minute, 8 secunde
Daca esti Emil pe care iil stiu eu, e clara pozitia ta. daca nu esti un portocaliu palid.In jud. Vrancea cel putin eu nu am cunostinta ca PSD , prin Primarii pe care ii are sa -o fi oferit vreo spaga citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.