Orașul Panciu

Invechirea Garii Panciu

Doina Ganea
3 aug 2009 2134 vizualizări
Oficialii administratiei orasului Panciu au facut recent o adresa catre Directia pentru Cultura Vrancea prin care au cerut ca gara din oras sa fie declarata monument istoric

Aceasta este solicitarea primarului Ion Petre care doreste sa obtina astfel fonduri europene pentru reabilitarea imobilului si eventual transformarea lui in cladire cu obiectiv social. Numai ca oficialii de la Cultura spun ca "invechirea" Garii Panciu nu este cu putinta. "Da, am primit o astfel de solicitare de la Panciu, dar nu putem declara Gara din Panciu ca fiind monument istoric pentru ca n-ar fi legal. Ca sa fie declarata monument istoric o cladire trebuie sa indeplineasca niste conditii. Sa aiba cel putin 100 de ani, sau sa fie unicat, sa reprezinte ceva pentru comunitate, sa aiba o incarcatura istorica... Gara din Panciu nu are nici 70 de ani. Este o constructie relativ noua, ridicata mai degraba de comunisti", ne-a spus directorul executiv al Directiei de Cultura, Paraschiv Usturoi. In urma cu doua luni Gara a trecut prin votul alesilor locali, proiectul de hotarire avind ca obiectiv achizitionarea imobilului de la SN CFR Regionala Galati. Totul dupa ce trenurile care faceau legatura intre garile Panciu si Marasesti au fost suspendate din lipsa de calatori. (Doina GANEA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.