Orașul Panciu

Afaceristi din Suedia si Norvegia, interesati de glia panceana

Mihaela Beșleagă
9 mar 2009 1417 vizualizări
Acestia vor sa cultive griu, prin metode automatizate u tranzactiile imobiliare stagneaza si la Panciuu un apartament de doua camere in orasul sampaniei costa 25.000 euro

Mai multi oameni de afaceri din tarile nordice au pus ochii pe terenurile arabile din zona Panciu, pe care vor sa dezvolte agricultura automatizata. Mai exact, investitori din Suedia, Danemarca si Norvegia, care au achizitionat deja astfel de terenuri in Constanta, unde in prezent au culturi de griu, vor sa se extinda si in alte zone, una dintre cele vizate fiind Panciu. "Avem semnale ca acestia se intereseaza de terenuri arabile in zona noastra, pentru a produce griu, pe care, ulterior, sa il vinda pe piata europeana si in tarile nordice. Vor investi in mecanizare. Avem pamint productiv, dar din pacate populatia noastra este saracita, nu exista bani de automatizari", spune deputatul PSD Ciprian Nica. Cit priveste tranzactiile imobiliare care se incheie in acest moment in Panciu, terenurile extravilane se tranzactioneaza inca, dar nu se poate spune acelasi lucru si despre cele intravilane, care stagneaza. Daca in orasele mai mari au scazut preturile, la Panciu au "inghetat". Astfel, in acest moment, un hectar de teren in extravilan costa intre 3.000-3.500 lei. In ceea ce priveste tranzactiile cu apartamente si case, si acestea trec printr-o perioada de paralizie. "Nu sint tranzactii pe apartamente, "italienii" nu au mai vindut de ceva timp. Se cauta in schimb case in cartiere, cu teren. Am observat ca oamenii resimt tot mai mult dorinta sa paraseasca viata la bloc si de a se stabili la curte, unde au o gradina, cu pomi fructiferi"¦ De pilda, multi s-au intors din Bucuresti si au cumparat case", relateaza Ciprian Nica, parlamentarul care detine si un Birou Notarial in Panciu si cunoaste pulsul vietii imobiliare din zona. Orientativ, un apartament de doua camere in "orasul sampaniei" costa 25.000 euro, in timp ce pretul unei case poate fi cuprins intre 30.000 si 80.000 de euro, in functie de marime si dotari. (Mihaela BESLEAGA)



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.