Orașul Panciu

Criza afecteaza si caldura din spital

Ziarul de Vrancea
8 dec 2008 1052 vizualizări
Vintul falimentului de la Veritas si Tricoton a secatuit si bugetul primariei

Primaria Panciu nu va aloca prea curind bani pentru incalzirea saloanelor de la spitalul orasenesc. La ora actuala, centrala termica a unitatii functioneaza cu intermitente, dimineata si seara, astfel incit bolnavii nu beneficiaza de cel mai bun confort termic. "Nu avem de unde sa dam bani la spital, in bugetul local sint total blocat, nu avem nici bani de salarii, nu prea mai avem venituri locale"¦ In ultimii trei ani tot le-am dat, dar acum nu mai avem de unde. La scoli avem obligatia legala sa le asiguram caldura, dar la spitale nu avem, pentru ca spitalul nu e in subordinea primariei. Casa de Asigurari de Sanatate trebuie sa se implice si sa dea bani pentru asigurarea caldurii. Mai sint unii care dau vina pe primar, dar nu avem ce face", ne-a declarat edilul Ion Petre. In urma cu citeva zile, Autoritatea de Sanatate Publica soma autoritatile locale sa contribuie financiar la cheltuielile de incalzire a spitalului, care nu are asigurat combustibil pentru sezonul rece. Edilul orasului da vina pe criza financiara care a afectat si cele mai mari firme din Panciu, Veritas SA si Tricoton SA, carora li s-au cerut falimentul in justitie ca urmare a unor datorii. Cele doua firme erau cele mai mari cotizante la bugetul local, dat fiind ca aveau la un moment dat chiar peste 2.000 de salariati. "Daca am fi avut firme asa de mari, asta ar fi insemnat pentru noi autonomie pe bugetul local si am fi putut sa mai asiguram din cheltuieli. Acum traim numai din taxele si impozitele locale si impozitul pe salarii de la functionari", sustine primarul. Ion Petre spera ca o data cu deschiderea retelei de gaze sa atraga mai multi investitori, care au renuntat sa-si deschida afaceri aici tocmai din pricina lipsei acestei facilitati esentiale. (Eduard POPESCU)


Medicamente de 103.000 lei pentru panceni


Bolnavii tratati la Spitalul Panciu au inghitit in acest an pastile in valoare de 103.000 lei, adica aproape 29.000 de euro. Statisticile Autoritatii de Sanatate Publica arata ca cele mai multe pastile s-au consumat la compartimentele de interne si chirurgie, cheltuindu-se astfel peste 40.000 de lei. Si gravidele au avut nevoie de tratament in valoare de 20.817 lei, ca si pediatria si compartimentul de boli cronice, unde s-au cheltuit sume cuprinse intre 18 si 20.000 de lei. Cei mai putin bani, 1.300 de lei, s-au consumat la compartimentul de Terapie Intensiva. Tratamentul medical a fost astfel asigurat pentru aproximativ 2.600 de pacienti care au trecut pragul unitatii. Cei mai multi bolnavi au fost tratati de boli interne. Spitalul mai are compartimente de chirurgie, ginecologie, boli cronice si pediatrie. (R. M.)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.