Orașul Odobești

Eveniment în cadrul „Popasului Odobeștean” al Târgului de Carte organizat de Biblioteca Județeană ”Duiliu Zamfirescu” din Focșani,vineri, 8 iunie 2018, de la ora 10, la Casa de Cultură ”Constantin C. Giurescu” din Odobești

Ziarul de Vrancea
5 iun 2018 2936 vizualizări

Casa de Cultură ”Constantin C. Giurescu” din Odobești vă invită vineri, 8 iunie 2018, de la ora 10, la prezentarea biografiei ofițerului Otto Erich Benedict, întocmită de Generalul de Brigadă, Prof. Univ. Dr. ADRAIN STROEA:  „Colonelul Otto Erich Benedict, un om al războiului” (Editura Militară, 2018”).

Colonelul Otto Erich Benedict reprezintă tipul de ofiţer emblematic pentru instituţia militară din prima jumătate a secolului XX, caracterizat de : educaţie aleasă, pregătire de specialitate temeinică, fervent spirit patriotic, civic-cetăţenesc, probitate morală ireproşabilă, eleganţă vestimentară şi comportamentală. Aceste calităţi i-au permis să aibă o carieră militară de succes, începută ca sublocotenent în armata austro-ungară, comandant de subunitate şi încheiată cu gradul de colonel, Comandant al Brigăzii Care Luptă al Armatei Române. În pofida acestor calităţi şi reuşite profesionale, al participării eroice pe Frontul de Est în cel de-al Doilea Război Mondial, expresie a devotamentului său profund faţă de ţară, colonelul Otto Erich Benedict a trăit nedreapta dramă a părăsirii forţate a armatei şi a marginalizării sociale. El face parte din elita Armatei Regale care a cunoscut nedreapta epurare după cel de-al Doilea Război Mondial. În plus a trăit şi umilirea publică, prin impunerea domiciliului forţat şi angajarea sa ca muncitor necalificat. Mai mult decât atât, a primit ca bonus din partea noilor autorităţi şi un deceniu de continuă şi riguroasă supraveghere operativă din partea Securităţii, până la trecerea la cele veşnice”, scrie, în prezentarea lucrării, Generalul STROEA. Evenimentul se desfășură în cadrul „Popasului Odobeștean” al Târgului de Carte organizat de Biblioteca Județeană ”Duiliu Zamfirescu” din Focșani. Se urmărește o mai bună cunoaștere a istoriei României prin prezentarea vieții și activității unui străin care a iubit România și a luptat pentru eliberarea acestui neam de stafia comunismului. Paradoxal, după instalarea regimului bolșevic la București a cunoscut umilințele și ostracizarea ca toată generația care a făcut România Mare. Generalul de Brigadă Adrian STROEA este unul dintre cei mai valoroși istorici români, autor a aproape 20 de volume dedicate istoriei Armatei Române. A fost până în 2017 Comandant al Unității Militare 8 LAROM „Alexandru Ioan Cuza” din Focșani, fiind și un avizat cunoscător al istoriei acestui colț de Românie.  Prezentarea cărții va avea loc la Sala de cinema a Casei de Cultură din strada Libertății nr. 124.


 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.