Orașul Odobești

Turul Odobestiului

Ziarul de Vrancea
5 iul 2010 1264 vizualizări
Zeci de locuri libere la liceele din Odobesti

Absolventii de gimnaziu din orasul Odobesti nu au reusit sa umple locurile destinate de la unitatile liceale din oras dupa repartizarea computerizata. Spre exemplu, la Liceul Teoretic "Duiliu Zamfirescu" din Odobesti, profilul de filologie a fost mai cautat de tineri, iar cel de stiintele naturii mai putin cautat, intrucit 11 locuri au ramas libere, semn ca "era" profilului real a trecut. Ultima media de admitere de la Liceul Teoretic "Duiliu Zamfirescu" a fost 5,81. Si mai multe locuri libere au ramas la Grupul Scolar Agricol. La profilul de protectia mediului, din 30 de locuri puse la dispozitia elevilor, 21 au ramas libere. La profilul de comert, 7 din 30 sint vacante, iar la industrie alimentara, 22 de locuri din 30 au ramas neocupate. Cea mai mica medie a fost la profilul de industrie alimentara, 4,76. De altfel, numarul mare de locuri libere se explica si prin faptul ca multi elevi care au terminat gimnaziul in Odobesti merg la liceu in Focsani. Acesta este si cazul elevei cu cea mai mare medie de admitere din Odobesti, 9,66, Mihaela Anton, care a ales profilul de matematica informatica al Colegiului National "Unirea" Focsani. (Iulia NICOLAIE)


Spitalul din Odobesti, acceptat de Primarie


Consilierii locali din Odobesti au fost de acord cu trecerea spitalului in subordinea Primariei locale. In ultima sedinta de Consiliu Local acestia au aprobat hotarirea initiata in vederea transferului de atributii, competente si managementului Spitalului Orasenesc Odobesti, din subordinea Ministerului Sanatatii Publice si Directiei de Sanatate Publica catre Consiliul local al orasului. Protocolul de predare primire urmeaza sa se incheie in aceasta saptamina la sediul Directiei de Sanatate Publica. Ministrul Sanatatii a fost informat de responsabilii locali ca, pina in prezent, au fost semnate deja protocoalele de predare ""primire pentru mai mult de 190 unitati sanitare cu paturi din tara, iar pentru o serie de spitale au fost emise hotaririle de consilii locale si judetene pentru realizarea transferului. (Raluca MANOLACHE)




În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.