Orașul Odobești

Sase case au fost facute scrum la Odobesti

Ziarul de Vrancea
19 oct 2005 1235 vizualizări
Din cauza unui cos de fum neizolat, 20 de persoane au ramas in strada, in prag de iarna. Pompierii s-au luptat cu flacarile sase ore

Sase familii din Odobesti au ramas fara case in urma unui violent incendiu izbucnit marti dimineata. Oamenii multumesc cerului ca au putut sa se salveze in crucea noptii din casele in flacari. Potrivit informatiilor furnizate de pompieri, incendiul a afectat sase locuinte de pe starada Libertatii, iar pentru stingerea acestuia a fost nevoie de sase ore de lupta cu flacarile. "La orele 3.07, dispeceratul unitatii a fost anuntat de Politia Odobesti despre faptul ca la un imobil apartinind Primariei, in care locuiau sase familii, a izbucnit un incendiu. La fata locului s-au deplasat trei autospeciale de la Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta si una de la pompieri civili din localitate. Ulterior s-a stabilit ca focul s-a produs din cauza unui cos de fum neizolat termic", a declarat lt.col. Constantin Lelcu, purtatorul de cuvint al pompierilor. Flacarile s-au extins cu repeziciune la cele sase case din cartierul vechi, care aveau acoperis comun. In ciuda eforturilor depuse de militari, nu s-a mai putut salva mare lucru. "Nu am reusit sa mai scot nimic. Baiatul meu a luat in mare viteza o geanta in care avea cartile si caietele pentru scoala. Toate actele, dar si toate bunurile din casa au fost arse. Pompierii spun ca incendiul s-a produs de la un horn, dar noi spunem ca nu are cum. Cred ca a fost un scurtcircuit", ne-a declarat Maricel Olaru, chiriasul uneia dintre casele afectate. Cele sase case distruse apartin Primariei Odobesti, dar doua dintre ele au fost date spre vinzare famililor Leonte si Catana. "Casa a fost nationalizata si apartinea primariei. Din 1997 am cumparat-o si urma sa platim ultima rata in 2007. Acum nici nu stiu ce o sa fac! O sa fiu obligata sa mai platesc casa care a luat foc?", se intreaba Adriana Dodoi, nepoata lui Cotel Leonte, care urma sa mosteneasca locuinta. In urma incendiului, acoperisul celor sase case, in suprafata de peste 300 de metri patrati a fost distrus. Din case au fost salvate foarte putine bunuri. Oamenii cautau ieri dupa-amiaza, printre resturile arse, citeva lucruri care au scapat de foc. 20 de persoane au ramas fara acoperis deasupra capului si nu stiu unde vor dormi in zilele urmatoare. "Dupa problema sinistratilor, a aparut si acest necaz. Vom incerca sa gasim solutii pentru cazarea oamenilor. E vorba fie de alte locuinte, fie de adaposturi temporare", ne-a spus primarul Odobestiului, Daniel Nicolas. Familiile Mircea Grancea (7 persoane), Cezarina Munteanu (4 persoane), Marcel Olaru (3 persoane) si Marian Cristea (4 persoane), chiriase in casele primariei, dar si familile proprietare, Leonte si Catana, cauta acum un loc unde sa se adaposteasca de frig.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.