Orașul Odobești

Donatiile din Olanda salveaza spitalul Odobesti

Raluca Manolache
27 iul 2009 1331 vizualizări
Unitatea spitaliceasca a scapat de paturile de pe vremea lui Ceausescu

Bolnavii care se interneaza la Spitalul din Odobesti se vor bucura de acum inainte de conditii mult mai bune. Noptierele, paturile si saltelele, lenjeria arata mult mai bine si nu pentru ca spitalul ar fi avut bani sa le schimbe in perioada de criza financiara ci pentru ca o fundatie din Olanda a facut un gest umanitar. Este vorba de fundatia olandeza "Leven voor leven" (Viata pentru viata) care a revenit in aceasta luna la Spitalul din Odobesti, unde a donat materiale sanitare, noptiere, paturi pe rotile, saltele, materiale consumabile, lenjerie etc. Dr. Manole Ilie, managerul unitatii, spune ca este pentru a doua oara cind aceasta fundatie doneaza ajutoare spitalului. "Actiunea apartine fundatiei care in 2007 au facut acelasi gest. Am luat legatura cu ei si le-am spus ca mobilierul de la spital este vechi, nefunctional si au decis sa ne ajute. Au fost schimbate paturile in sectiile de psihiatrie, interne, obstetrica ginecologie, dar si la pediatrie. Au mai fost schimbate citeva paturi in 2000", a spus Manole Ilie. Astfel, cu aceasta ocazie bolnavii au scapat de paturile de fier care erau folosite inca de pe vremea lui Ceausescu si care nu au fost pina acum schimbate din lipsa fondurilor. "Era nevoie de o astfel de donatie. Am finalizat lucrarile la sectia de psihiatrie unde am primit 2 miliarde de lei vechi de la Ministerul Sanatatii si am putut schimba si mobilierul. Aici sint internati pacientii trimisi pentru urmarire si tratament, dar avem si patologiile noastre", a mai spus managerul spitalului. De altfel au inceput sa se realizeze si unele lucrari de modernizare a saloanele. In spital urmeaza sa se puna gresie si faianta, in limita fondurilor proprii disponibile. (Raluca MANOLACHE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
, acum 739400 zile, 2 ore, 12 minute, 15 secunde
Bai 'nea Ilie Manole, turnator la Secu pe vremea lui 'nea Nicu! Sunt bune donatziile pt spital, dar de ce nu dai si matale numele Fundatiei la presa? Ti-e frica sa nu caute presa fundatia si sa-i citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.