Jurnalism cetatenesc

Reţeta zilei: Musaca cu dovlecei

Ziarul de Vrancea
19 aug 2013 1167 vizualizări
Ingrediente: 2 kg dovlecei, 2 cepe, 4 linguri smantană, mărar şi pătrunjel, cimbru, 1 kg carne tocată, 3 ouă, 4 linguri sos de roşii, 100 gr caşcaval, ulei, sare şi piper.

Dovleceii se curăţă de coajă şi se taie felii, apoi se prăjesc în puţin ulei. Se scot pe prosoape de hartie absorbante. Ceapa se taie mărunt şi se căleşte. Se adaugă deasupra 3 linguri sos de roşii, apoi carnea tocată şi lăsăm pe foc 10 minute. Se adaugă şi condimentele, după gust. Lăsăm să fiarbă 15-20 de minute, apoi stingem focul şi adăugăm 2 ouă, amestecand bine pană la omogenizare. Se pregăteşte o tavă cu hartie de copt. Se pune primul strat de dovlecei, apoi un strat de carne, încă un strat de dovlecei, încă unul de carne, şi terminăm cu ultimul strat de dovlecei. Smantana se amestecă cu oul rămas, cu 1 lingură de sos de roşii, sare şi piper. Se pune deasupra şi se dă la cuptor pană prinde o crustă. Cu 5 minute înainte să închidem focul din cuptor se presară caşcavalul ras deasupra. Se lasă puţin la răcit. Pofta bună!


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
retex, acum 3924 zile, 17 ore, 57 minute, 31 secunde
Musaca* . Ati adoptat si voi scrisul rusinos de pe Facebook ?
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.