Jurnalism cetatenesc

Catifea, nisip şi caviar - trendul verii în materie de manichiură

Ziarul de Vrancea
18 aug 2013 8619 vizualizări
Unghiile pot indica nereguli în ceea ce priveşte sănătatea, dacă observăm cu atenţie forma şi culoarea pe care acestea le capătă.Orice tip de manichiură, îndeosebi unghiile false şi cele cu gel, trebuie realizată la persoane cu pregătire în domeniu, pentru a evita eventualele consecinţe negative asupra unghiei

La fel ca părul uman, copitele sau coarnele animale, unghiile au în alcătuire un material dur de proteine, numit cheratină. Unghiile fiecăruia dintre noi încep din matrice (rădăcină) şi continuă cu lunula (semiluna) şi cu patul unghiei, peste care se dezvoltă un înveliş subţire numit cuticulă. Marginea exterioară este, cel mai adesea, albă; această parte a unghiei este un fragment de unghie moartă. Pe de altă parte, unghia în sine este incoloră şi transparentă. Interesant de ştiut este că unghiile de la mâini cresc de patru ori mai repede decât cele de la picioare, spune Cristina, una dintre cele mai bune specialiste în manichiură din Focşani, pe care ziarul nostru a invitat-o să ne scrie despre îngrijirea unghiilor şi tendinţele din domeniu.

Unghia trădează bolile organismului

Unghiile sunt indicatori precişi ai diferitor boli, precum şi ai carenţelor de fier şi de zinc (substanţe a căror lipsă duce la apariţia striaţiilor) şi a complexului de vitamina B (lipsa acestei vitamine determină fragilitatea unghiei). Asemenea probleme de sănătate pot fi depistate prin observarea atentă a formei şi a culorii pe care le capătă unghia în timp. Obiceiul unora dintre noi de a ne roade unghiile nu are decât efecte nocive! În acest fel, putem cauza apariţia unor infecţii serioase, umflături şi chiar deformarea buricelor degetelor. În menţinerea sănătăţii unghiilor şi pentru prevenirea infecţiilor care pot apărea la acest nivel, este absolut necesară o igienă atent controlată. Unghiile trebuie păstrate permanent curate şi uscate, iar manichiura trebuie realizată numai cu instrumente individuale, care să nu fie transferate de la o persoană la alta. În cazul manichiurii realizate la saloanele de înfrumuseţare, este obligatoriu să ne asigurăm că ustensilele au fost dezinfectate şi sterilizate. Ca sfaturi pentru acelea dintre voi care aleg să-şi facă singure manichiura, e esenţial să ştiţi că nu este recomandat să vă tăiaţi cuticulele sau să curăţaţi adânc sub unghii, deoarece, în acest mod, pot apărea infecţii. De asemenea, colţurile inestetice de la unghiile încarnate nu trebuie eliminate niciodată prin smulgere.

Manichiura recomandată – la specialişti!

Există momente în viaţa fiecărei femei când îşi doreşte o manichiură perfectă, care să atragă atenţia tuturor celor din jur. Pentru că nu toate avem o formă frumoasă a unghiilor, apelăm la soluţia unghiilor false. Capcana acestora este că, deşi sunt frumoase, pot deveni periculoase, în condiţiile în care sunt aplicate incorect sau de către persoane nespecializate. Unghiile false aplicate necorespunzător pot afecta, astfel, unghia naturală. Persoanele care aleg să-şi facă manichiura la oameni care au ”învăţat” tehnici după ureche, indiferent că e vorba despre unghii cu gel sau cu acril, vor avea de suferit pe termen lung, deşi preţul este, de cele mai multe ori, mai mic decât la saloanele specializate. De asemenea, o greşeală frecventă a femeilor care poartă unghii false este metoda personală de a da jos gelul sau acrilul, folosindu-se de diferite ustensile de manichiură sau chiar de dinţi; în acest fel, unghia naturală este rănită şi subţiată considerabil. Procedeul de îndepărtare a unghiei false trebuie să se desfăşoare exclusiv la salon! Din păcate, majoritatea celor care lucrează ca ”tehnicieni ai unghiilor” nu au nici un fel de pregătire în domeniu sau măcar vreun curs care să le ateste pregătirea. “În 2005, când m-am înscris la primul curs de manichiură, îmi doream din start să pun unghii false, plecând de la premisa că ştiu de la natură să fac unghii clasice.”, mărturiseşte Cristina, specialistă în manichiură, cu studii solide în domeniu. “Instructoarea m-a lămurit că nu pot să fac unghii cu gel dacă nu am o bază în care să cunosc unghia înaintea produselor. După ce am trecut de bază şi de examenele finale, pe care le-am susţinut la Bucureşti în faţa unei comisii, am continuat să investesc în cursuri de nail-art şi construcţie.”, adaugă Cristina.

Anul contrastelor în materie de manichiură – nuanţe neon şi nude

Când vine vorba despre trend şi tendinţele acestei veri, sezonul acesta se poartă culorile neon (roz, portocaliu, verde, bleu), dar şi, la polul opus, simplitatea nude-ului, cu nuanţe de roz sau bej. Anul 2013 devine, astfel, un an al contrastelor, în care doamnele pot alege între modele geometrice, nuanţe metalice, culori complementare (portocaliu cu mov, de exemplu), micropicturi (bufniţe, gărgăriţe, pelicani, scoici, piramide etc.) şi altele asemenea. Când vine vorba de unghii scurte, predominante sunt bejul, albul, roşul puternic sau negrul cu accente aurii. Nisip, piele, caviar, catifea – sunt doar câteva exemple de materiale valorificate în acest an pentru realizarea unor modele inedite şi excentrice.

Onicomicoza este cauzată de fungi şi este cea mai frecventă boală a unghiilor, întâlnită îndeosebi la picioare, pentru că aici unghiile cresc mai încet. Este favorizată de căldură şi de umezeală şi se poate transmite prin folosirea în comun a obiectelor de uz personal: pantofi, şosete, unghiere, forfecuţe, ligheane, prosoape, etc. Persoanele predispuse pentru a dezvolta astfel de infecţii trebuie să ştie că acestea pot recidiva, indiferent de tratamentul utilizat şi în special dacă nu se iau măsuri de prevenire şi nu se menţine o bună igienă a picioarelor.
 



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.