Jurnalism cetatenesc

De la suflet la suflet! Feciorii mei! Veniţi urgent acasă, la Gura Caliţei!

Ziarul de Vrancea
13 aug 2013 1482 vizualizări
Duminică, 18 august, se lansează monografia fostei comune Dealu-Lung, ocazie de revedere pentru toţi trăitorii acestei frumoase localităţi

Comuna Gura Caliţei a intrat de 3 ani în topul comunelor care, an de an, îşi serbează ziua. Anul acesta marea sărbătoare a comunei va avea loc pe 18 august, în satul Dealu Lung, în perimetrul fostei şcoli generale. Cu această ocazie, Consiliul Local şi primarul comunei, domnul Ţandără Nicolae, invită toţi locuitorii comunei să participe la aceasă mare sărbătoare, oferindu-le prilejul unor imense bucurii la revederea cu cei dragi, dar şi cu foşti colegi de şcoală şi cadre didactice. Spre deosebire de anii precedenţi, anul acesta sărbătoarea va avea şi o altă conotaţie şi anume, lansarea “Monografiei” fostei comune Dealu Lung- actualmente sat component al comunei Gura Caliţei. Lucrarea, proaspăt scoasă din tipar, este rezultatul unei munci asidue a domnului profesor de istorie Valerică Tomulescu, fiu al acestor locuri de legendă. La această activitate, care va debuta la orele 10.00, sunt invitaţi atat locuitorii băştinaşi ai comunei, cat şi cei din diaspora, precum şi cadre didactice care au predat la şcolile din comună. De asemenea, au fost lansate invitaţii unor conducători ai unor instituţii de cultură din judeţul Vrancea, precum şi unor trusturi de presă şi televiziune. Interesantă va fi prezenţa doamnei Cornelia Frîncu, fiica familiei Maria şi Done C. Frîncu – foste cadre didactice la Şcoala Dealu Lung, în perioada 1934-1945. Atestată documentar la jumătatea secolului XVII, fosta comună Dealu Lung a fost leagănul copilăriei numeroaselor generaţii de băştinaşi, dar şi locul care, pentru mulţi, a constituit primii ani de carieră profesională.

La eveniment vor ajunge şi urmaşii foştilor învăţători Done şi Maria Francu

Aceştia sunt desigur oameni consacraţi procesului de învăţămant, veniţi din toate colţurile ţării pentru a educa şi instrui tinerele vlăstare din zonă. După lansarea monografiei, cei mai reprezentativi fii ai comunei se vor întalni cu consilierii locali şi cu primarul - ocazie cu care vor fi dezbătute probleme de interes comunitar. În urma acestui colocviu, se va întocmi un buletin de prognoză, care va cuprinde propuneri privind realizarea unor obiective în perioada următoare. Începand cu orele 14.00, o formaţie profesionistă de muzică populară, avand în componenţă instrumentalişti şi cantăreţi locali, va distra auditoriul pană noaptea tarziu. De asemenea, nu vor lipsi micii, vinul şi Berea, care vor fi responsabili cu buna dispoziţie.  

   
Pupăză Nicolae, Gura Caliţei


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.