Jurnalism cetatenesc

Poştalionul cu probleme

Ziarul de Vrancea
10 oct 2012 991 vizualizări
De unde vin depresiile? De la plimbatul cu hartiuta intre Fisc si Casa de Asigurari

Zilele trecute am fost să plătesc asigurări de sănătate la Focşani. Mare panaramă. M-am dus la Casa de Asigurări. Acolo mi s-a dat un bileţel scris de mană, cu datele din buletin, parcă eu plecam fără buletin la mine, m-au trimis cu acel bileţel la Administraţia Finanţelor Publice pentru a plăti asigurarea de sănătate, iar după ce am plătit, m-am întors cu o copie a chitanţei la casa de asigurări, pentru a mi se da adeverinţa de care aveam nevoie. La Finanţe am descoperit altceva. Satele ce aparţin de oraşele judeţului nu pot plăti la Focşani. Acum mă întreb, dacă eu aş locui la Adjud, trebuie să vin la Focşani, pentru a-mi scrie d-na de la Casa de Asigurări acel bileţel cu datele din buletin, iar după asta să mă întorc la Adjud să plătesc, apoi să vin iar la Focşani cu chitanţa pentru a mi se da adeverinţa de asigurat? Întreb Ziarul judeţului nostru, pentru că nu am pe cine, aşa panaramă e în toată ţara? De ce trebuie să plătesc Sănătate la Finanţele Publice, ce treaba are Ministerul Sănătăţii cu Finanţele Publice? De ce plimbările astea de colo-colo? De unde apar depresiile? Uite, de aici, că alt răspuns nu găsesc. Vrei sa plăteşti dările către stat şi ei te poartă pe drumuri. Aveţi calculatoare, astea pentru ce s-au inventat? Pentru a se juca birocraţii la serviciu?
 
Ciprian Mihai


Începând cu data de 1 iulie 2012 competenţa de administrare a contribuţiilor obligatorii datorate de persoanele fizice revine Agenţiei Naţionale de administrare Fiscală prin unităţile sale subordonate în conformitate cu prevederile Ordinului comun al ministerului finanţelor publice, al ministrului muncii, familiei şi protecţiei sociale şi al ministerului sănătăţii nr. 806/934/608/2012. În judeţul Vrancea, competenţa de administrare revine Administraţiei Finanţelor Publice a municipiului Focşani, Administraţiei Finanţelor Publice a municipiului Adjud şi Administraţiei Finanţelor Publice a oraşului Panciu.
Cu aceeaşi dată, contribuţiile sociale datorate de persoanele fizice se achită la unităţile Trezoreriei Statului din cadrul organelor fiscale în raza cărora sunt luaţi în administrare contribuabilii, în conturi de venituri bugetare distincte codificate cu un cod de identificare fiscală a contribuabililor.
Organul fiscal competent este organul fiscal în a cărui rază teritorială contribuabilul are adresa, unde îşi are domiciliul, potrivit legii sau adresa unde locuieşte efectiv, în cazul în care aceasta este diferită de domiciliu pentru persoanele fizice care au domiciliul fiscal în România.

Pentru o corectă informare a cititorilor dumneavostră vă transmitem localităţile arondate fiecărei unităţi fiscale din judeţul Vrancea:
Administraţia Finanţelor Publice a Municipiului Focşani cu sediul în Municipiul Focşani, B-dul Independenţei nr. 24 are arondate următoarele localităţi:

1.Focşani    15.Dumitreşti    29.Nereju    43.Suraia
2.Andreiaşu    16.Garoafa    30.Nistoreşti    44.Tâmboieşti
3.Bârseşti    17.Goleşti    31.Obrejiţa    45.Tătăranu
4.Băleşti    18.Gologanu    32.Odobeşti    46.Tulnici
5.Bilieşti    19.Gugeşti    33.Paltin    47.Urecheşti
6.Boloteşti    20.Gura Caliţei    34.Păuleşti    48.Valea Sării
7.Bordeşti    21.Jariştea    35.Poiana Cristei    49.Vârteşcoiu
8.Broşteni    22.Jitia    36.Popeşti    50.Vidra
9.Chiojdeni    23.Măicăneşti    37.Răstoaca    51.Vintileasca
10.Ciorăşti    24.Mera    38.Reghiu    52.Vînători
11.Cîmpeneanca    25.Milcovul    39.Sihlea    53.Vrâncioaia
12.Cîrligele    26.Năneşti    40.Slobozia Bradului    54.Vulturu
13.Coteşti    27.Năruja    41.Slobozia Ciorăşti   
14.Dumbrăveni    28.Negrileşti    42.Spulber   

Administraţia Finanţelor Publice a Municipiului Adjud cu sediul în
Municipiul Adjud, Str. Siret nr. 22, are arondate localităţile:

1.Adjud    6.Pufeşti
2.Bogheşti    7.Păuneşti
3.Corbiţa    8.Rugineşti
4.Homocea    9.Tănăsoaia
5.Mărăşeşti    10.Ploscuţeni
 
   
Administraţia Finanţelor Publice a oraşului Panciu cu sediul în oraşul Panciu, Str. Independenţei, nr. 4 are arondate localităţile:
1. Câmpuri    6. Străoane
2. Fitioneşti    7. ţifeşti
3. Moviliţa    8. Vizantea Livezi
4. Răcoasa    9. Panciu
5. Soveja   
 

Răspuns oferit de DGFP Vrancea


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
viorel iancu, acum 4236 zile, 17 ore, 31 minute, 2 secunde
Stimati DGFP-isti din Vrancea. Este necesar ca asemenea arondari sa fie trimise la toate institutiile publice care lucreaza cu DGFPVN, pentru a-i veni usor oricarui platitor de taxe. Nu toti au citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.