Jurnalism cetatenesc

„Este o nebuloasă în viaţa politică de la noi”

Ziarul de Vrancea
26 iun 2012 958 vizualizări
Jocurile de culise pentru formarea unor majorităţi în consiliile locale din judeţ sunt în toi în aceste zile, în condiţiile în care mulţi candidaţi visează la un post de viceprimar după pierderea alegerilor din 10 iunie. După incidentul de la Consiliul Judeţean, unde USL a dat dovada nefuncţionării şi a lăsat PNL-ul fără postul promis de vicepreşedinte, ambele partide caută alianţe colaterale pentru a-şi impune oamenii în posturi la nivel local. „Preţul” unui vot de susţinere costă de la 15.000-20.000 lei în comunele îndepărtate şi poate ajunge pană la 10.000 euro, potrivit unor surse politice . Cum comentează interlocutorii şi cititorii noştri această situaţie puteţi afla din sondajul următor.

Vasilica Apostu, Campineanca



„Eu nu mă pricep la politică... dar ştiu că la noi a ieşit cine am vrut... este un bun gospodar. De cand este dansul primar s-au rezolvat nişte probleme ale noastre. Suntem foarte mulţumiţi de dansul! Partidele... treaba lor ce fac, noi am votat omul care merita. A fost cu tot interesul pentru comună, a făcut multe îmbunătăţiri... Este foarte săritor, foarte activ! Merită să fie primar! Cine e vicepriar nu ştiu. Ce fac ei acolo, în consiliul local, cum votează, e treaba dumnealor. Nu e corect să mituiască pe unii sau pe alţii dar... rămane de văzut ce se va întampla.”

Nicuşor, lăcătuş mecanic, Suraia



„La noi s-a stabilit viceprimarul. E Hărăbor. Nu prea ştiu care e treaba pe acolo, pe la ei, cum se înţeleg... Normal că umblă cu golănii, cu cumpărat, cu mituit... dacă de la Băsescu pleacă treaba... aşa e peste tot. Cum e „sus” aşa e şi în comune. Trebuie pus Dan Diaconescu. La alegeri ăla o să fie. Lumea e amărată tare de tot, nu ajung salariile, nu ajung banii, lumea stă flămandă.”

Ionel Milanovici, Focşani



„Ca să cumperi pe cineva, să îi cumperi votul, nu este o practică normală. Nu e indicat, nu e legal, nu e corect, indiferent din ce punct de vedere privim. Ar trebui ca voturile să meargă pe părerea oamenilor din localităţile respective. Chestia asta cu cumpăratul voturilor pentru viceprimar sau pentru alte proiecte, nu mi se pare corectă absolut deloc! Aşa este o nebuloasă în viaţa politică de la noi... ce nu s-a mai întalnit în ultimii 22 de ani... E aşa o bătaie între partide, pe funcţiile acestea... Alianţa între PSD şi PNL o consider viabilă. M-am bucurat că a caştigat alegerile locale USL-ul. Ne-am dorit să cadă PDL. Noi am înţeles că e criză în toată lumea, dar regimul acesta de austeritate a lovit în toată lumea, de la mamele cu copii mici, pînă la pensionari şi asistaţi social, au tăiat la maxim. Peste 45% din populaţia Romaniei trăieşte sub limita sărăciei. Sperăm ca această alianţă să facă ceva, să schimbe ceva. Numai să nu apară discuţii între ei. Am văzut că Dan Voiculescu s-a retras... supărat... În concluzie, sperăm că va rezista USL-ul.”

Tudor, Focşani

„Jocurile aceastea de culise probabil sunt fireşti... la modul la care este viaţa politică în Romania. Normal că mă deranjează! Eu, dacă am votat, să zicem, prin reducere la absurd, partidul lui Dan Diaconescu şi acesta are doi consilieri locali, înseamnă că cei doi consilieri din partea PP-DD îmi reprezintă mie punctul de vedere, viziunea asupra modului în care vreau să se întample lucrurile în localitatea mea, sau sunt cei pe care îi voi trage la răspundere atunci cand nu îmi convine ce se face sau nu se face în localitate. Dacă aceştia iau bani să voteze după cum dictează alte formaţiuni politice, normal că mă deranjează!”

Sondaj realizat de Dana Chiorescu

www.ziaruldevrancea.ro – opinii de la cititori

Alex 
Pot cumpăra tot, dar nu-şi speranţa romanilor. P.S.D la toamnă va fi în opoziţie şi atunci să-i vedem caţi vor mai supravieţui. Năstase a tarat piciorul. Cine urmează?Aşteptăm provincia Europeana Vrancea.....

Marius
Liberalii adjudeni plătesc preţul candidaturii pe lista USL. Deşi aveau posibilitatea să candideze pe liste separate, au ales să candideze împreună cu PSD. În condiţiile date, liberalii nu vor obţine funcţia de viceprimar al municipiului Adjud. Alte alianţe nu se pot realiza întrucat Crin Antonescu a declarat că USL nu se rupe în Vrancea. De fapt domnul Săpunaru şi domnul Ivan au susţinut candidatura pe lista USL pentru satisfacerea unor interese proprii. Nu au tinut cont de nici o altă părere şi au minţit membrii de partid că dacă nu se candidează pe liste comune USL, se desfiinţează organizaţiile PNL. Acum totul se întoarce împotriva lor. Pană la urmă cred că, conducerea centrală a PNL va lua măsuri radicale în Vrancea în sensul că îi va trimite acasă pe cei care au distrus PNL. Pentru ştiinţa liderilor vremelnici ai PNL Vrancea, îi informez că PNL Bacău are primarul Bacăului şi cei doi viceprimari, iar începand de ieri are şi un vicepreşedinte al CJ Bacău. În plus PNL Bacău a caştigat 30 de primării în judeţul Bacău, faţă de 17 cate a caştigat în 2008. Şi atenţie, în afară municipiului Bacău şi a CJ Bacău în judeţul Bacău liberalii au candidat separat!!!!!! Asta e performanţa domnilor, model de bune practici. Reflectaţi şi poate lăsaţi PNL Vrancea să se dezvolte. Fără dvs., bineînţeles.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.