Jurnalism cetatenesc

„Oamenii să îşi lase maşinile acasă”

Ziarul de Vrancea
17 feb 2012 1043 vizualizări
Sperînd că încălzirea globală le va aduce bani pe tavă, băieţii deştepţi ai deszăpezirii nu şi-au făcut vara sanie, dar nici autorităţile nu s-au arătat prevăzătoare. Consiliul Judeţean Vrancea a estimat că pentru aproape 600 km şosele judeţene este nevoie de doar 33 de utilaje, din care trei autofreze şi 18 lame. Compania de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale a mizat pe mai bine de 30 de autobasculante cu lame pentru 500 km de şosele. În total, peste 70 de utilaje ar fi trebuit să curăţe ca în palmă judeţul, ceea ce nu s-a întîmplat. Traficul rutier în Focşani este foarte îngreunat la această oră din pricina zăpezii şi a deszăpezirii. Cum apreciază interlocutorii şi cititorii noştri felul în care se desfăşoară procesul de deszăpezire puteţi afla din sondajul următor.

Olimpia, pensionară, Focşani

„Merge greoi dar… probabil nici nu sînt maşini suficiente… Ar bine să vină şi între blocuri. Nu au cum, dar îşi fac loc… Ar putea intra pe aici, din bulevard… date maşinile la o parte… Adevărul este că am fost învăţaţi să nu avem iarnă. Au fost ani în care nu am ştiut ce înseamnă! Cînd eram copil erau astfel de ierni, dar toată lumea ieşea cu calul, cu plugul de lemn, cu mic, cu mare, ieşeam şi făceam pîrtie. Acum ne uităm pe geam şi rîdem de cei care pun mîna pe lopată! De asta am ajuns unde am ajuns! Ar trebui dată lege, administratorii să convoace toţi locatarii, iar cei care nu au ieşit să primească amendă de să-i usture! Eu urăsc politicienii, dar să ştiţi că Ungureanu a avut perfectă dreptate! Dacă mă duc la ţară acum, sătenii aşteaptă jandarmii. Primarii dau ajutoare sociale la puturoşi ca să îşi ia voturi, dar nu îi scoate la muncă!

Marian, pensionar, Focşani

„Dacă nu intră şi în parcări, noi nu avem cum să scăpăm de zăpada asta! Este multă tare! Nici nu mai avem unde să o dăm… Am pus şi noi pe unde am mai găsit loc, am mai dus în spate cu ligheanul, cu găleata… Nici ei nu au posibilitatea… nu au maşini suficiente, nu au gredere… iarna a venit deodată...ne-a prins nepregătiţi… a început să ningă tare… Am ajuns de rîsul lumii! Să vină Becali de la Bucureşti cu oameni de-acolo cînd aici ia uitaţi cîţi oameni pe stradă!? Ar trebui ca cei care au maşini mici să tragă pe dreapta ca să descongestioneze străzile şi şoselele şi pe urmă să vină fiecare la locul lui. Să aibă pe unde să cureţe străzile, pe unde să treacă urgenţele… Cînd nu erau maşini, lumea nu se ducea pe jos la serviciu?! Acum se plimbă de aici pînă în centru… Şi să descongestioneze şoselele principale pe unde se face aprovizionarea cu alimente, cu carburanţi, cu de toate, după care să treacă prin parcări să ia munţii de zăpadă. Stăm şi noi afară, îi ajutăm, dar să vină!”

Nicolae Iftimie, Focşani

„Merg anevoios lucrările… Nu sînt utilaje… dar tot s-a mişcat ceva... Asta-i iarna.. ce să faci!? Şi oamenii ar trebui să participe dar… sînt la serviciu… e şi frigul ăsta... Dar este foarte important să îşi lase maşinile acasă pentru că încurcă maşinile de deszăpezire. Dar oamenii nu sînt conştienţi… Ar face treaba mai repede dacă ar fi liber…”

Laura, Focşani


„Multă dezorganizare! Nu sînt chestii care să ţină neapărat de primar, ci este şi multă prostie, răutate sau indiferenţă. Ieri am asistat cum un camion a blocat Marea Unirii pe ambele sensuri, mai bine de jumătate de oră, pentru a încărca un nămete. În acest timp zeci de maşini au stat în mijlocul drumului, oamenii  în staţii aşteptînd microbuzele care nu aveau cum să vină... Plus pe străzi e… infernal… Nu pot circula nici mijloacele de transport în comun, nici salvările, nici taxiurile nimic… E un fel de a ne călca pe bătături unii pe alţii… Să ne ferească Cel de Sus de alt gen de dezastre.”

www.ziaruldevrancea.ro – opinii de la cititori
Un cetăţean plătitor de impozite

Primarul Focşaniului este un mare nesimţit, un incompetent.
El nu înţelege că oamenii au probleme şi trebuie să circule?
Locuiesc pe str. Bistriţa. Nu trebuie să vină să-mi transporte zăpada de pe stradă, dar cu un tractor cu plug era suficient să treacă pentru a putea să plecăm cu maşinile. Şi nu dura mai mult de 10 minute. Nu mai sînt bani? Dar pentru toate parangheliile din Focşani au fost?
Să spună primarul ce a făcut bun în Focşani şi cu cîţi bani!
Pentru schimbat borduri, pentru alte tîmpenii are bani.

Tot un plătitor de impozit

Pentru: Un cetăţean plătitor de impozite: dumneata nu ai auzit că nu trebuie să circuli cu maşina proprietate personală??? Îţi vine rău dacă mergi cu taxiul? Nu mai daţi vina pe autorităţi! Lăsaţi maşinile acasă, că încurcaţi circulaţia utilajelor de deszăpezire!

Dezapeziri în centru

Incredibil! De acum 2 săptămîni, din data de 5 februarie, de la primul viscol, nici acum nu se circulă în spatele magazinului Alcor - magazin Coral pe bulevardului Unirii. E vorba de inelul cu sens unic de pe Ştefan cel Mare în spatele magazinului Milcov- Ciocîrlia. Oare cînd o să putem circula că luni încep şcolile şi grădiniţele şi nu pot intra taxiurile în această zonă aflată în centru. Acea zăpadă trebuie cărată cu utilajele. Oamenii au făcut ce au putut, au deszăpezit maşinile, au croit drumuri prin nămeţi pe trotuare. Aşteptăm sprijin pentru a fi cărată zapada!!! Sper să nu aşteptăm să o topească… căldura.




În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.