Jurnalism cetatenesc

„Indiferent cine cîştigă în cearta dintre ei, noi pierdem”

Ziarul de Vrancea
15 feb 2012 933 vizualizări
Marian Oprişan şi prefectul Sorin Hornea au continuat războiul declaraţiilor. Fie din birouri la conferinţele de presă,fie din stradă, înfruntînd viscolul, potentaţii zilei ne vorbesc de grija faţă de noi, cetăţenii acestui judeţ. În timp ce şefii Prefecturii şi Consiliului Judeţean se ceartă şi prezintă date diferite despre localităţile izolate, oamenii se chinuie să “spargă” blocada zăpezilor. Mii de vrînceni nu au mai ieşit din nămeţi de o săptămînă. În unele comune s-a ajuns abia ieri pe drumurile naţionale, iar în altele doar pe calea aerului, cu elicopterul. Comandamentul pentru Situaţii de Urgenţă a cerut bani la Guvern pentru evacuarea zăpezii care a inundat Vrancea. Este vorba despre 2,1 milioane lei, care vor ajunge la primării pentru ridicarea zăpezii din localităţi, care ar putea genera inundaţii. Cît de reală este grija faţă de cetăţeni clamată de oamenii politici ai zilei, în opinia interlocutorilor şi cititorilor noştr,i puteţi afla din sondajul următor.

Ion Alexandrescu, Jorăşti

„Politica este o afacere. Eu sînt convins că nu avem oameni politici care să fi intrat în politică pentru binele nostru. Chiar dacă ar fi, ar fi excepţii şi nici nu cred că li s-ar da voie să se afirme prea mult. E normal să fie rîcă între ei pentru că sînt de la partide diferite dar, din păcate, singurii care ieşim în pierdere sîntem noi, indiferent cine cîştigă în cearta dintre ei. Ei se luptă pentru bani, noi ne luptăm pentru vieţile noastre, pentru mîncare, medicamente, lumină... din astea...”

Maricica, Vînători

„Eu nu ştiu după lege cine are dreptate. Aşa, dacă îi asculţi, ei par interesaţi să ne ajute să scăpăm de nenorocirea asta, dar ce o fi la ei acolo... Dumnezeu ştie! Pe noi nu ne interesează dacă se numeşte stare de alertă sau de urgenţă sau cod nu ştiu de care. Pe noi ne interesează să ne scoată din zăpadă. Toată lumea în sate a pus mîna pe lopată, nu stă nimeni să vină cineva să îi facă pîrtie în ogradă, dar nu putem noi să ne ducem la „Fîntîna Jidanului” să dăm la o parte 3 metri de zăpadă să ajungem şi noi doctor, la farmacie sau unde avem nevoie.”

Radu, IT-ist, Focşani

„Nu mi se pare normal să facă risipă de bani în tot timpul anului, după care să ceară fonduri speciale. Acum... normal, nu se mai uită nimeni la bani. Se scot bani din alte părţi pentru că nu poţi lăsa oamenii să stea izolaţi, îngropaţi în zăpadă, dar vreau să ştiu, după aceea, îi trage cineva la răspundere? Va face cineva vreo verificare asupra felului în care s-au cheltuit banii, asupra achiziţiilor, consumurilor, etc? Cine va suporta consecinţele contractelor păguboase cu firmele de deszăpezire? Este un dezinteres general faţă de ceea ce se întîmplă în ţara asta. Nu sînt preocupaţi în mod real de nimic din ceea ce ţine de evoluţia acestei societăţi, după care, în momentul în care se întîmplă astfel de ... evenimente... sînt trup şi suflet. Un semn al interesului lor ar fi să conştientizeze că fiecare an are şi iarnă, deci avem nevoie de protecţie a şoselelor pentru a nu mai veni toată zăpada de pe cîmp pe şosele şi pe casele oamenilor, să fie conştienţi că zăpada se topeşte şi inevitabil vom avea inundaţii, deci rîurile trebuie întărite, să fie conştienţi că sînt veri secetoase, deci e nevoie de sisteme de irigaţii... Stăm şi ne lamentăm... povestea drobului de sare... la noi nu e poveste.”

Sondaj realizat de Dana Chiorescu

www.ziaruldevrancea.ro – opinii de la cititori

Mihai
S-a mers din şmecherie în şmecherie, totul ca să luăm banii de la guvern sau Uniune şi de făcut s-a făcut mai puţin. Drumuri fentate pe vremea lui Mitrea, contracte dubioase cu Vega, UMB, Sotirex care semănau mai mult cu o partidă de barbut pe fonduri, acum nu a mai mers. Iarna care an de an ne lua prin surprindere acum a scos colţii. Poate vor învăţa şi "barbugiii" noştri ceva şi după 22 de ani vor surprinde ei iarna. Sau poate după 22 de ani vom avea alegeri decente, fără şmecheri şi bărbaţi dă stat! Pînă atunci pregătiţi-vă de inundaţii!

Eu
Domnule prefect, nu poţi să bagi capul în zăpadă şi să spui că totu-i bine şi săteni-s fericiţi! Du-te în Răstoaca, Sihlea, Bilieşti, Ciuşlea, în toate satele din sudul judeţului să vezi că oamenii nu pot ieşi din case, uliţele-s înfundate dar nici pe drumul mare nu-i mai bine/ Că mulţi nu mai au ce mînca, în magazine nu mai e nici ţaică pentru pîine în cazul în care prin magazii mai e făină... E păcat de omenia dumitale lovită de orbul găinilor. Lasă naibii politica şi vezi de durerile oamenilor, că-s multe şi prea grele, mult peste puterile lor în aceste zile! Odată, erai un tînăr deschis la minte, părea că şi la suflet. Sau era doar o mască şi adevăratul Sorin Hornea e cel de acum care face negrul pămîntului şi verdele ierbii din albul, imensa întindere de alb a mării de zăpadă ce sufocă satele Vrancei!

Bachus Fest
Artificii şi CD-uri cu Voltaj - Hai la Focşani la cel mai mare REVELION din Romania ! Nu-i scump doar 200 000 de euro – pomană cu lumînare - Nu-i nevoie de utilaje - merge mai bine cu limuzine AUDI - garantat MO !




În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
omu, acum 4474 zile, 18 ore, 34 minute, 18 secunde
Sorine, Sorine, te abuzeaza nea Marian din toate pozitiile, ti-ai inghitit si limba. Cand ai vazut ca-i prea mare caciula trebuia sa lasi pe altul, acum suporta consecintele, cred ca tresari din somn citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.