Jurnalism cetatenesc

„Să luptăm în continuare pentru o adevărată democraţie!”

Ziarul de Vrancea
21 ian 2012 1010 vizualizări
Cu toate că au ieşit în stradă după ani şi ani în care nu i-au putut mobiliza nici sindicatele, nici partidele şi nici traiul greu, romanii încearcă de şapte zile să schimbe ceva, cu cuţitul la os şi cu opoziţia în ceafă. Revoltele au fost confiscate de politicieni, aşa încît nemulţumiţii au ajuns să protesteze cu lichelele în frunte, aşa cum se întîmplă şi la Focşani. Dacă au fost sau nu la proteste şi cine îi conduce pe oameni în stradă, în opinia interlocutorilor şi cititorilor noştri, puteţi afla din sondajul următor.

Constantinescu, pensionară, Focşani

„Nu am fost la proteste. Sînt bolnavă şi nu am putut, dar am privit la televizor, pînă tîrziu în noapte şi am considerat că a fost felul meu de a participa, de a fi alături de cei care protestează. E mare nevoie de aceste proteste… Oamenii au ieşit de nevoie în stradă... de multe nevoi… Se poate observa asta în viaţa de toate zilele, o simte fiecare, indiferent dacă e funcţionar, salariat, pensionar… Suferă toată lumea pentru că sîntem în criză... dar la noi suferinţa e mai apăsătoare pentru că e şi morală. Oamenii au ieşit de nevoi, nu împinşi de la spate de nimeni.”

Vasile, pensionar, Focşani

„Nu am ieşit în stradă... Am muncit 40 de ani şi am 7 milioane pensie… Pentru ce să mă duc? Tot degeaba mă duc… De la ’90 încoace, au furat tot, şi-au făcut suma şi acum, poate veni cine-o veni că nu mai pot face nimic! Degeaba promit! Singura şansă este să ia averile celor care s-au îmbogăţit peste noapte în toţi anii aceştia… Asta este singura soluţie… cum era înainte Legea 18… Nu îi împinge nimeni pe oameni în stradă… sînt şi unii care ies pentru că nu au ce face... din aia graşi, care numai a necăjiţi nu arată... dar sînt mulţi ca şi mine, cu 7 milioane… Stăm la bloc, sîntem bolnavi… nu mai ştim cum să ne descurcăm…”

Ionică Ciobotaru, pensionar, Focşani

„Am fost aseară. Pînă la ora actuală oamenii de bună voie au ieşit în stradă. Am vorbit cu prieteni, cu rude şi la Iaşi şi la Timişoara… oamenii ies de bună voie, nu îi forţează nimeni, nu vine nimeni să îi toace la cap… Nu contează că eram în spatele sau în faţa lui Marian Oprişan… Asta simte omul, aia face… Şanse de reuşită există dacă se mobilizează toată lumea şi iese în stradă. Cum s-au mobilizat la revoluţie, aşa trebuie şi acum. Eu ţin minte că pe vremea lui Ceauşescu, nu ne dădea, dar nu ne lua… Să ne moblizăm, tinerii în special, să ieşim în stradă, nu să stăm în balcoane ca la spectacol… Am luptat pentru democraţie, să luptăm în continuare pentru o adevărată democraţie! Şi jandarmii sînt ai noştri, snt puşi să ne păzească pe noi, nu să dea în noi. Noi ne spunem opţiunea prin cuvînt, nu prin bastoane, pistoale sau ce au ei în dotare…”

Sondaj realizat de Dana Chiorescu

www.ziaruldevrancea.ro – opinii de la cititori

Dezinformare PDL
Sîntem un popor de proşti şi tîmpiţi dacă vom mînca această gogoaşă a PD-L, prin care de o săptămînă vrea să ne bage pe gît ideea că nu există domnule altcineva dacă pică BĂSESCU. Adică el este singurul domnule, altul mai bun nu există? Păi ăsta nu e comunism? Şi ce e mai rău e că PD-Liştii neavînd cu ce să-l înlocuiască pe BĂSE chiar cred asta. Să ştiţi că nu e neapărat ca următorul preşedinte să fie tot de la PDL…!!!!!!!! Lasă să -l dăm noi jos pe ăsta şi pe urmă vom alege noi altul. Oricum, mai rău ca ăsta nu există!!!!!

Bunicuţa
Ce dezinformare??? Că vă lăsaţi manipulaţi de toţi cei care vă promit că vă ,,dau" doar ca să împingă ţara asta la anarhie? Nu spune nimeni că nu ai dreptul să protestezi în mod democratic dar cel puţin n-o mai faceţi cu Oprişan şi cu Mazăre în frunte, pentru că veţi fi confundaţi cu nişte paiaţe şi-i păcat. Toţi o ducem greu, nu-i nimeni ferit de criză dar cel puţin găsiţi-vă nişte lideri care să vă merite!!! Nu se spune nimic de ce-i care au avut acces la resurse imediat după '89 şi care s-au îmbogăţit. De ce nu şi-au asumat guvernarea Crin şi Ponta??? Pentru că trebuiau luate măsuri dificile şi îşi pătau obrazul şi aşa gros. Oricît veţi încerca să-l înnegriţi pe Băsescu tot nu veţi reuşi să-i albiţi pe Iliescu, Oprişan, Năstase & comp. Nu v-aţi prins însă că la nivel înalt nu mai contează culoarea sau doctrina, ci interesul. Nu sînt mieluşei cei de la PDL cum nu sînt nici cei de la USL sau UDMR. Dar asta nu înseamnă că trebuie să stricăm tot ce s-a încercat să ne putem menţine în rîndul statelor europene. Oare am răbdat degeaba? Avem cel mai mare talent în a ne fura căciula singuri, nu mai trebuie să vină alţii să ne dea peste picioare că o facem noi. Uitaţi însă că niciodată, dar niciodată străinii nu au avut interesul ca romanii să fie bogaţi şi puternici, întodeauna s-a găsit cineva să pună paie pe foc. Al cui este interesul? Se speculează acum tot ce ţine de sărăcie, şomaj dar mai ales lipsă de încredere. Pînăa vă găsiţi oamenii potriviţi care să vă reprezinte nu vă mai lăsaţi manipulaţi!



Urinel Placinta
Dincolo de intensa campanie de dezinformare a PDL, cetăţenii ţării acesteia trebuie să ştie că acest regim nu va ceda pînă cînd nu se va atinge o masă critică de zeci de mii de oameni, aşa cum au fost ieri la Bucureşti, şi care prin manifestaţii zilnice să ii determine pe aceşti fripturişti să plece de la putere. (…) Faptul că opoziţia a înţeles că trebuie să se aşeze în fruntea manifestanţilor, afilierea sindicatelor la mişcare, aderarea ONG-urilor la această nouă revoluţie, este semnalul unui nou început şi un factor de normalitate într-o societate democratică.(…)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
mihai nistor, acum 4500 zile, 21 ore, 28 minute, 8 secunde
http://www.youtube.com/watch?v=6wVwztBBWJI&feature=player_embedded cu cat se plateste prezenta la demonstratia anti pdl. accesati linkul de mai sus.demonstratia spontana pe 100 de lei.
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.