Jurnalism cetatenesc

„Se pare că nu sensibilizează pe nimeni cu protestele acestea”

Dana Chiorescu
20 ian 2012 1522 vizualizări
Vrîncenii au ieşit din nou în stradă, la Focşani, pentru a striga “Jos Băsescu” şi „Jos Guvernul PDL”. Ieri dimineaţă, în jur de 500 de protestatari din Vrancea, mobilizaţi de organizaţia judeţeană a PNL, s-au îmbarcat în autocare şi au plecat şi către Bucureşti, pentru a se alătura protestelor de stradă începute vinerea trecută. Oamenii s-au dotat cu steaguri, pancarte şi sînt hotărîţi să ducă mai departe aceste proteste de stradă. Cum comentează interlocutorii şi cititorii noştri evoluţia acestor proteste puteţi afla din sondajul următor.

Gheorghe, militar, Focşani

„E bine că se duc la Bucureşti, că îşi cere poporul drepturile. E bine şi dacă se duc la Bucureşti şi dacă protestează local… acelaşi mesaj îl transmit celor de la conducere. Trebuie să rezolve ceva… Părerea mea, dacă nu iese lumea în stradă şi stă liniştită la televizor, nu se face nimic. Pentru o mie, două... Dacă vin moaştele nu ştiu cui, se îngrămădesc cu miile, dacă e vreun concert a cine ştie cărui artist, se strîng 50-60 de mii. Şi aici, ca să îşi ceară drepturile… slăbuţ… Nu că o fac pe protestatarul, dar asta e concepţia mea… Eu am ieşit la proteste, paşnic… Ştiu să lupt, nu mi-e frică, am fost militar, dar protestez paşnic.”

Dănuţ Cristian, şomer, Focşani

„Teoretic e bine, practic… rămîne de văzut. După părerea mea nu se va rezolva mare lucru. Oricum, nu consider că Băsescu a fost la fel de rău precum precedenţii, spre exemplu Iliescu. Rezultate… după cum vedem.. nu prea sînt. Iliescu şi cu cei care au mai fost înainte au dus ţara de rîpă şi acum, oricine ar veni, este legat şi de mîini şi de picioare. E greu de spus cum se rezolvă... Nu mai avem fabrici, nu mai avem nimic… totul este distrus… Sănătate, Educaţie… nu ştiu cum se va redresa ţara.”

Alexandra Constantinescu, elevă (majoră), Focşani

„Se pare că nu sensibilizează pe nimeni cu protestele acestea. Şi dacă protestează aici şi dacă protestează acolo… e cam acelaşi lucru… rezultate zero. Se zvoneşte că, cel puţin la Focşani, au fost trimişi oamenii de PNL. Nu văd ieşirea din situaţie… Foarte mulţi romani pleacă în străinătate pentru a avea un nivel de trai mai ridicat, din cauza lipsei locurilor de muncă la noi…”

Ioana Mihai, pensionar, Focşani

„E bine că s-au dus, cum să nu fie bine! Vor protesta şi aici şi la Bucureşti! Cred că o parte din doleanţe se vor rezolva. Nu cred că îşi vor da demisia. Se simt ameninţaţi, dar sînt prea bine prinşi de scaun şi cu obrazul prea gros ca să le mai pese de protestele oamenilor. Vom vedea ce-o fi dar… parcă nu mai avem nici speranţă.”

Sondaj realizat de Dana Chiorescu

www.ziaruldevrancea.ro – opinii de la cititori

Trandafir 
Am ascultat discursul lui Băsescu, nu-l interesează ce se întîmplă în stradă, nu-l interesează de cetăţenii care fac foamea… Nu ştiu cîţi din cei ieşiţi în stradă au mîncat ceva şi Băsescu bea şampanie din banii poporului. Oare omul acesta e "om" sau... nu ştiu, fraţilor deschideţi minţile şi hai să schimbăm aceşti paria ai Romaniei care ne trimit la sinucidere.

Eliza
Au fost, într-adevăr, mai puţini manifestanţi. Dar partea bună este că nu au mai fost aproape deloc indivizi mobilizaţi pe linie de partid (care sînt şi ei cetăţeni, şi au dreptul să vină), ci majoritari au fost focşăneni simpli, nealiniaţi politic sau fără funcţii politice, care au înţeles să protesteze faţă de politică anti-romanească şi anti-creştinească a lui Băsescu, şi faţă de planul lui diabolic de înrobire la străini prin datorii, plus multe alte chestii... Vă aşteptăm şi azi, de la ora 17! Mitingul are autorizaţie! Să dăm dovadă că, chiar dacă oamenii partidelor politice sînt mobilizaţi la Bucureşti, putem să ne exprimăm protestul liber!! Nu staţi cu nepăsare la jefuirea şi înrobirea poporului roman!! Dumnezeu este cu cei curajoşi, responsabili şi patrioţi!


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.