Jurnalism cetatenesc

„Muncim mai mult pe bani mai puţini”

Dana Chiorescu
5 ian 2012 3306 vizualizări
Noul an vine cu noutăţi financiare importante:Guvernul încearcă să găsească noi resurse pentru buget şi îngroapă PFA-urile şi pe toţi cei care obţin venituri din activităţi independente sub povara taxelor,care ar putea ajunge la peste 46% din venituri. Şoferii vor scoate mai mulţi bani din buzunar de la 1 ianuarie 2012 dacă vor încălca Codul Rutier, pentru că s-a mărit salariul minim pe economie, iar punctul de amendă înseamnă 10% din acesta. Şi nu numai… Ce aşteptări au interlocutorii şi cititorii noştri de la 2012 sub aspect financiar puteţi afla din sondajul următor.

Ion Hurmuzache, inginer, Focşani


„2012 aştept să fie la fel de prost ca anul trecut. Nu se întrevede nici o schimbare pozitivă. Criza aceasta economică va mai dura cîţiva ani. Romanii au început să reducă din cheltuieli... reduc multe. Este şi asta o soluţie… în afara alternativei de a produce şi alţi bani. Dacă vrei, poţi produce şi suplimentar. Mai greu dar… se poate. Guvernanţilor nu le pasă... nici celor care sînt, nici celor care vor veni.”

Culeta Puiu, bucătar, Focşani


„Nu cred că ne va fi prea bine în 2012… Sperăm să fie mai bine dar… cine ştie. Cei de la putere o dată spun că ieşim din criză, o dată că nu… aşa că... nu prea sînt de crezut. Mai muncim pe unde avem… Acum mai sînt locuri de muncă la confecţii. Cei care vor să muncească, găsesc. Dacă vrei, găseşti, dacă nu… Dacă nu le place munca… de unde? Acum muncim mai mult pe bani mai puţini, dar ce să facem!? Ne rugăm să fim sănătoşi…”

Lizica Olaru, educator, Focşani

„Aş vrea să fie un an bun, dar nu cred… În primul rînd, ne-a tăiat salariile şi nici nu sperăm să recîştigăm vreodată acei bani. Şi e din ce în ce mai greu…  Niciodată nu au justificat banii pe care ni i-au luat, să ştim şi noi ce au făcut cu banii noştri. Sînt atîţia bugetari cărora le-au luat bani, şi bani mulţi, întîi pentru o perioadă scurtă, după care au lungit perioada… şi ţara merge din ce în ce mai rău. Satisfacţia muncii o mai am. Copiii nu au nici o vină... Din criza economică nu cred că ieşim prea curînd. Eu zic că ar trebui să terminăm cu guvernul acesta, să vină altul capabil să gestioneze banii statului şi situaţia.”

Ion, muncitor, Focşani


„Ca dracu’ o să fie! Credeţi că dacă am schimbat data, s-a schimbat ceva? E jale peste tot în lume şi…  la noi va fi mai rău ca la alţii. Ne vor lua ăştia şi pielea de pe noi!”

Sondaj realizat de Dana Chiorescu
 www.ziaruldevrancea.ro – opinii de la cititori
Donna

A mai rămas ca acest amestec PDL-UDMR să ne sape gropile comune şi să ne arunce în ele de vii pentru că altă soluţie nu au cu noi, avînd în vedere realitatea înconjurătoare. Sloganul „Hai banii!” este cel care caracterizează azi zvastica şi politica germana pe care se pliază politica PDL-UDMR şi înlocuieşte cu succes sloganul vechi „Heil Hitler!”. Deci „Hai banii!” şi gropile comune pe curînd. Epurarea financiară se realizează cu succes în mileniul III. Rasismul monetar este cu ei. Se vede, se simte, se subînţelege. Prea multe sinucideri. Oare de ce?

Neon
Este clar că acest guvern, de fapt această mafie PDL-istă nesătulă, trebuie să pice acum. Nu mai putem aştepta pînă la alegeri. Trebuie să ne organizăm şi să-i dam jos acum. Din moment ce ei nu dau bani pentru nimic, nici pentru sănătate, nici pentru învăţămînt, este clar că toţi banii din impozite şi taxe intră în buzunarele lor. Trebuie daţi jos acum!


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.