Jurnalism cetatenesc

„Credem în magia Crăciunului şi ne place să primim cadouri”

Dana Chiorescu
23 dec 2011 1232 vizualizări
Dacă pentru noi, cei „mari”, Crăciunul înseamnă tradiţie, zi sfîntă, sărbătoare, familie, mese întinse şi multe altele, pentru copii cea mai mare încîntare este venirea Moşului. Cu tolbele pline, Moş Crăciun încearcă an de an să aducă bucurie pe chipurile de copii, dar nu numai. Chiar dacă pentru cei mărişori sau pentru adulţi rămîne doar simbolul, bucuria primirii şi oferirii darurilor este aceeaşi indiferent de vîrstă. Cum îl aşteaptă interlocutorii noştri pe Moş Crăciun puteţi afla din rîndurile următoare.

Tudor – Călin, Focşani


„Îl iubesc pe Moş Crăciun şi nu mai îmi este frică de el. L-am văzut la grădiniţă, dar era doar un ajutor de-al Moşului, nu cel adevărat. Şi acum îl aştept acasă pe cel adevărat să îmi aducă un titirez original. Fratele meu nu prea mai crede în el, dar eu ştiu că există şi vine noaptea pe furiş cu daruri.”

Mihai-Denis, elev, Focşani 



„Crăciunul pentru mine este foarte important pentru că petrec mai mult timp cu familia, împodobim bradul  şi primesc cadouri. Noi cei mai mari, chiar dacă nu mai credem în Moş Crăciun, cel cu barbă albă, credem în magia Crăciunului şi ne place să primim cadouri... mai ales cînd le merităm…”

Florin Coman, elev, Focşani

„Nu mai cred că vine Moşul pe horn noaptea, dar îmi face plăcere să primesc daruri. Sigur că va veni şi la mine. Am fost … relativ cuminte… am luat note bune… nu are de ce să nu vină. Dincolo de glumă, sigur va veni moşul. De unde au, de unde nu au, întotdeauna ne-au luat cîte ceva părinţii şi mie şi fratelui meu.”

Miruna, Vulturu



„Sigur că îl aştept pe Moşu’. Sînt foarte nerăbdătoare. Am fost cuminte, am luat note bune… i-am scris… Nu ştiu pe unde intră, că nu reuşesc să stau trează să îl văd… mi-aş dori să stau cu el la un pahar de lapte, dar cred că este grăbit pentru că trebuie să ajungă la toţi copiii într-o singură noapte. Sigur o să îmi aducă ce îmi doresc pentru că Moşul este foarte bun.”

Mariana, mămică, Focşani

„Greutatea sacului Moşului este dată de bugetul pe care ni-l permitem să îl alocăm acestui aspect. Chiar dacă ne-am dori să oferim toate bucuriile din lume copiilor noştri… ne limităm la ce ne permitem.”

Sondaj realizat de Dana Chiorescu


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.