Jurnalism cetatenesc

„Nu e ca la Braşov, dar e frumos”

Dana Chiorescu
19 dec 2011 1359 vizualizări
Patronii pensiunilor de la Tulnici au tăiat jumătate din tarifele de cazare pentru a-i atrage pe turişti. Din cauza recesiunii economice, cei mai mulţi oameni stau doar o noapte în satul turistic şi vin cu mîncare de acasă. O treime din bugetul comunei provine din turism, spun autorităţile. În Tulnici sînt 850 de case de vacanţă şi 55 de pensiuni turistice. Dacă interlocutorii noştri consideră staţiunile din judeţul nostru o alternativă atractivă pentru sărbătorile de iarnă puteţi afla din sondajul următor.

Liliana, pensionară, Focşani


„Noi nu mai mergem… sîntem mai în vîrstă şi iarna nu ne mai face bine… stăm prost cu reumatismul. Pentru tineri, nu numai de la noi, ci din toată ţara, este o zonă foarte frumoasă unde îşi pot petrece sărbătorile. Sînt multe pensiuni frumoase… Cred că au ce face… dacă sînt tineri se dau cu săniuţa… găsesc ei… Nu e ca la Braşov dar... oricum. Ar fi bine dacă s-ar amenaja mai multe zone, să se facă mai multe locuri de distracţie interesante, să vină turistul şi să fie mulţumit.”

Oana Secu, profesor, Focşani


„Am mai petrecut sărbătorile la Lepşa în anii trecuţi… a fost foarte frumos! Avem cu ce atrage turiştii din alte judeţe. Avem zonă foarte frumoasă, un peisaj deosebit. Se pot plimba, admiră peisajul, inspiră aer curat… Ar trebui dezvoltate diverse strategii în acest sens, să se facă o promovare bună Vrancei. Ar trebui ca noi toţi să facem reclamă zonei turistice de la noi pentru că dacă se dezvoltă turismul ne avantajează pe toţi.”

Emil Otavă, lăcătuş mecanic, Focşani


„Da, de ce nu!? Putem atrage turiştii cu frumuseţile din munţii Vrancei. Eu chiar colind mult aceşti munţi şi pot spune că avem nişte frumuseţi extraordinare! Şoselele sînt foarte bune, traseele sînt marcate… Şi iarna au ce face turiştii dacă e zăpadă... dar ar trebui amenajări… Spre exemplu la Soveja nu mai e nimic acum. Era pîrtie… acum nu mai e nimic…”

Oana, operator calculator, Focşani

„Este mult mai scump decît în alte locuri. Condiţiile sînt acceptabile, dar o vilă cu 5 camere cam de 2 stele la 1500 de euro mi se pare exagerat de mult pentru Lepşa. Trei zile, nu mai mult. Fără mîncare, fără nimic, doar cazare, nu mai beneficiezi de nimic altceva. Cei care cer mai puţin te obligă să stai patru - cinci zile pe cînd asta nu se poate pentru că nu avem atît liber. Nu ne învoieşte nimeni ca să luăm cabana mai ieftin. Am sunat de am obosit. Dat fiind faptul că nu avem prea mult timp la dispoziţie ne-ar fi plăcut aici, la noi în judeţ dar… Şi cînd merg la munte vreau să am o pîrtie de schi, de săniuş, un loc unde poţi ieşi să asculţi o muzică, să dansezi… ceea ce Lepşa nu îţi oferă. Poţi ieşi doar în curtea cabanei la un grătar… Nu e ca la Braşov, spre exemplu, unde ai tot ce-ţi doreşti: pîrtii, bazin de înot acoperit, cluburi, restaurante… orice..”

Sondaj realizat de Dana Chiorescu
www.ziaruldevrancea.ro – opinii de la cititori
Trotus
Lăudabila iniţiativă! Mi-aş permite cîteva sfaturi. 1. Să înceteze tăierile ilegale de păduri; 2. Să se modernizeze drumurile; 3. Să se sfîrşească cu construcţiile mai marilor potentaţi vremelnici din Vrancea, Galaţi şi alţii; 4. Să dispară din mentalitatea vrînceanului profitul obţinut pe ceea ce nu oferi; 5. Să se igienizeze drumurile, pădurile, apele; 6. Să vii în întîmpinarea turistului; 7. Să cultivi ceea ce Vrancea are. Adică: tradiţii, obiceiuri, suflet... Mioriţa într-un cuvînt. Doar aşa Vrancea ajunge ceea ce a fost. Un ţinut binecuvîntat de Dumnezeu.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.