Jurnalism cetatenesc

„Nu cred că se rezolvă ceva dacă reclam”

Dana Chiorescu
18 dec 2011 1743 vizualizări
Un comisar de la Protecţia Consumatorilor este acuzat de luare de mită în formă continuată, dar oamenii legii îl acuză şi de hărţuire sexuală, întrucît vroia şi favoturi sexuale de la cei la care mergea în control. Funcţionarul nu a recunoscut nimic din faptele pe care i le-au prezentat procurorii, însă va medita la situaţia sa în arest, unde va sta pînă pe 13 ianuarie 2012. Dacă interlocutorii şi cititorii noştri se simt protejaţi de OPC puteţi afla din sondajul următor.

Mariana, agricultoare, Gologanu

„Eu nu am primit nici o reclamaţie, oamenii sînt mulţumiţi! Dar eu am marfă bună... şi doar omul vede ce îşi pune în sacoşă. Îi las să aleagă, cum să nu! Produsele care nu sînt de calitate foarte bună le dau deoparte şi le pun un preţ mai mic. De ce să păcălesc omul să le amestec? E păcat de Dumnezeu, că e sus şi vede! Eu nu am reclamat niciodată... dar cred că îi amendează pe cei care vînd porcării.”

George Coman, tehnician, Focşani

„Am fost o dată, mai demult... prin Bahne parcă erau... Am luat un CD care nu mergea... Nu s–a rezolvat nimic. Mi-au cerut bon... Ce bon? Luasem de la un chioşc de ziare pentru cel mic... mi-au zis că nu au ce-mi face... că dacă nu am cu ce demonstra... Nu am nici o bază în ei. Nu vor să îşi facă treaba! Cred că iau bani buni de la marii afacerişti... ce interes au ei să ne apere pe noi? Că noi nu le putem da nimic...”

Valerica Manea, confecţioneră, Focşani


”Nu am fost să reclam niciodată... Ei... ce să mai reclam... Prefer să fiu atentă la ce cumpăr... Mi se mai întîmplă să fiu nemulţumită, dar cred că e vina mea că nu mă uit cu atenţie. Cred că ar trebui să nu li se permită să fabrice produse de proastă calitate, nu să mergem noi să reclamăm. Nu ştiu dacă îşi fac treaba, dacă sînt corecţi sau nu... Pe vremea lui Ceauşescu era caietul de reclamaţii. Ăla era cel mai bun!”

Daniel, Focşani

„Nu am apelat niciodată la ei... nu aş putea spune cum reacţionează la reclamaţii. Asta nu înseamnă că nu am fost niciodat în situaţia de a fi nemulţumit... oho, de cîte ori!!! De ce nu am reclamat? Păi... dintr-o mulţime de motive: fie nu am luat sau nu am mai găsit bonul, fie cei care mi-au prestat un serviciu îmi erau cunoscuţi şi nu m-am mai legat la cap... nu am vrut să lefac probleme... dar, sincer, cel mai mult din cauza faptului că nu cred că se rezolvă ceva dacă reclam. În ziua de azi nu se mai pune accent pe satisfacerea clientului, ci pe profit pur şi simplu. Vindem marfă proastă, cu defect, stricată... oricum, executăm servicii fără a ne pricepe... totul ca să iasă banul. Nu sîntem apăraţi pentru că nu are cine să o facă. Nici unul din organele statului menite să ne protejeze nu îşi face datoria.”

Sondaj realizat de Dana Chiorescu
www.ziaruldevrancea.ro – opinii de la cititori

O opinie
De vreo 20 de ani bătălia pentru posturile de comisari (bugetari) ai tuturor instituţiilor de control a fost şi este pe viaţă şi pe moarte. Dacă salariile lor sînt aşa mici, atunci de ce se ţin atît de scaune? (vezi comisarii Gărzii Financiare care au dat instituţia în judecată că li s-au restructurat posturile!!!!! Absolut TOŢI angajaţii, de la TOATE instituţiile de control au prins postul pe criterii politice (şefii) sau şi le-au plătit cu bani grei (că şi i-au recuperat ei rapid de la proşti). Cum şi-au cumpărat ei rapid case, terenuri, maşini străine din salariul de bugetar? Acum s-a spart buboiul cu Topor şi Voinea dar infecţia e maaaare, e metastază şi cum în Vrancea nu prea avem chirurgi buni, cinstiţi, bine plătiţi... Opinia mea: în Vrancea, mai rău decît în restul ţării, nu se respira decît cu ŞPAGĂ! Pînă şi primarul şpăgar al Clujului este vrîncean!

Patron
Milogii, v-aţi rugat să nu luaţi amenzi şi acum începeţi să vorbiţi;
după ce v-aţi văzut scăpaţi de amenzi vreţi să daţi în gît pe cei ce v-au iertat; sînteţi jalnici, faceţi afaceri doar pentru buzunarul vostru şi fără să vă gîndiţi la consumatori; voi ar trebui să ajungeţi în puşcărie. Vinovaţi sînt cei care au dat, dacă se ştiau curaţi de ce au dat? La puşcărie ar trebui să ajungă patronii că permit facilitarea acordării de mită ca să nu primească amenzi; să le fie ruşine lor!


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 2

Adaugă comentariu
Cum se fura la GDF Suez cu coplicitatea Protectiei consumatorului , acum 4514 zile, 15 ore, 58 minute, 16 secunde
In urma cu 1 an am avut intr-o luna , raportat un consum 0 mc la consumul de gaze . Cu toate acestea am primit o factura de 4,5 lei pentru 0 consum . Am facut reclamatie la GDF Suez , la OPC Vrancea citeste integral
unul care a reclamat, acum 4515 zile, 2 ore, 18 minute, 7 secunde
ca sa fiu cinstit, eu unul am facut o reclamatie anul trecut cu un fiier de calcat luat de la Media Galaxy, nu voiau sa mi-l schimbe si nici sa mi-l repare ca cica era vina mea. dupa ce am fost la OPC citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.