Jurnalism cetatenesc

„Aceste pregătiri de sărbători ne introduc într-o stare sufletească deosebită”

Dana Chiorescu
16 dec 2011 1867 vizualizări
“Generalul” Iordache Bostan i-a atenţionat pe profesori să ţină cursurile pînă în ultima zi. Şeful IŞJ a atras atenţia că există o practică în şcolile din judeţ, aceea ca profesorii şi elevii “să se lase pe tînjală” în apropierea vacanţei de iarnă, cînd cursurile se rarefiază, prioritare devenind activităţile extraşcolare. Nefinalizarea unor lucrări de infrastructură şcolară, gradul destul de ridicat de absenteism şi abandon şcolar şi ineficienţa în gestionarea conflictelor sînt alte puncte vulnerabile în şcolile din judeţ. Dacă cititorii şi interlocutorii noştri sînt mulţumiţi de activitatea şcolară în această perioadă puteţi afla din sondajul următor.

Daniela Samoilă, elevă, Focşani


„ Facem şi carte şi activităţi extraşcolare. Ne ocupăm şi să organizăm festivităţile de Crăciun, de sărbători, dar mai facem şi ore. Am avut lucrări, am avut chiar azi oră deschisă... Mergem la şcoală, se fac ore, nu poate nimeni spune că nu. Aceste pregătiri ne introduc într-o stare sufletească deosebită, să simţim că este Crăciunul… Noi sîntem şi a 12-a şi toţi profesorii stau cu gura pe noi… sîntem stresaţi, presaţi şi de timp şi de părinţi şi de profesori… Presiunea este extraordinară!”

Dorina Florea, elevă, Focşani

„Nu este adevărat în totalitate că nu se mai face carte. Adevărul e undeva la mijloc. Este firesc să existe şi activităţi extraşcolare, în funcţie de anotimp. Cînd avem astfel de preocupări ne apropie, sudează mai mult relaţia dintre noi… La şcoală nu trebuie să mergem doar pentru a ni se preda… Sărbătorile şi activităţile legate de ele ne oferă oportunitatea de a ne îmbogăţi şi sufleteşte, ne dezvoltă creativitatea…”

Cristian Apostolache, instalator sanitar, Focşani


„Nu am copii şi nu ştiu exact cum stau lucrurile în învăţămînt la momentul de faţă. Dacă au activităţi extraşcolare în grup, organizate şi pentru educarea elevilor, sînt foarte bune. Dacă sînt cu alt scop… nu. Îi ţin ocupaţi şi nu se mai întîmplă ce se întîmplă cu elevii care au un program de viaţă dezordonat. Aceste activităţi extraşcolare au şi beneficii, nu sînt întîmplătoare. Se fac cu un rost, nu are de ce să se plîngă inspectoratul.”

Maria, mămică, Focşani

„Paradoxal, după revoluţie, în loc să se relaxeze, şcoala s-a transformat din ce în ce mai mult într-un mecanism rigid din anumite puncte de vedere. A căpătat lejeritate elevul în felul de a-şi trata profesorul, lucru cu care nu sînt de acord, dar primeşte din ce în ce mai puţină educaţie dincolo de informaţie. Profesorul trebuie să fie un model de om dincolo de simpla maşinărie care turuie date, informaţii. Din acestea pot găsi copiii pe calculator. Ar merge la şcoală doar ca să dea examene, spre exemplu. Copilul trebuie să înveţe de la şcoală, bineînţeles, în colaborare cu părinţii, un mod de viaţă.”

Sondaj realizat de Dana Chiorescu
www.ziaruldevrancea.ro – opinii de la cititori

Tanase
Scoateţi naibii activităţile extra-şcolare, mafioţilor! Aţi înebunit copiii cu tot felul de prostii!

Un cadru didactic
Această "abundenţă" de activităţi extraşcolare promovează doar imaginea conducerii şcolilor, nicidecum a şcolilor. Promovarea imaginii şcolilor se face prin "şcolirea" adevărată a elevilor. La noi în şcoală "plouă" cu activităţi extraşcolare, în detrimentul orelor de curs. Orele sînt reduse la jumatate, elevii sînt luaţi de la cursuri pentru tot felul de repetiţii (învoiţi de conducere!) şi în loc să îşi facă temele şi să-şi înveţe lecţiile pentru a doua zi, elevii taie, decupează... Şi aşa sînt foarte mulţi elevi cu absenţe, le mai înmulţim şi noi numărul!!! Eu nu cred că asta se mai numeşte şcoală!... la final de an ne mirăm că nu e promovabilitate la bacalaureat?!

Georgescu
Că îl agreăm sau nu pe d-l Bostan, că ne place sau nu ne convine ce spune sau cum o spune, e clar, are dreptate. Şi cadrele didactice n-ar trebui să se prefacă a afla de la inspectorul general aceste adevăruri.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
prof., acum 4515 zile, 10 ore, 29 minute, 47 secunde
Bostan - ca toti bostanii! Gandeste cu semintele partii dorsale! La mintea lui, toata scoala ar trebui sa insemne "predare de lectii". Nimic altceva! Mai are si reminiscente de pe vremea citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.